רוב הקיץ האחרון עבר עלי בעבודת לילה, כזו שמלבינה את הלילות באקונומיקה, והרבה וודקה. בימים החופשיים המעטים שהיו לי דאגתי שמרגע היקיצה, ככה לקראת 3 אחרי הצהריים, ועד חזרתי לעולם החלומות, הגחלים ילחשו תמיד במנגל. המקרר צויד תכופות בכמויות בשר אדירות - סינטה, אנטרקוט, צלעות וכל מה שאפשר לדמיין, ואת זמני העברתי בקטילת פרות אומללות על הגריל. בקיצור, אני חושב שאני יודע כיצד להתמודד עם בשר – ואפילו שהבשר בסופו של דבר די מפחד ממני - אבל אתמול, לראשונה, למשך ננו שנייה, פחדתי, לא ידעתי כיצד לתקוף. לבסוף, התעשתי ופשוט ביקשתי מהברמן סכין חדה יותר.
לקראת שמונה בערב אספתי את סמי המעצב מביתו בפלורנטין ונסענו לנווה צדק, שנמאס מלהרחיב עליה את הדיבור. נכנסנו ל-NG, ביתן של הפרות הקדושות באשר הן, והתיישבנו על בר העץ הכבד והחם, תאורה נכונה ומוזיקת רוק קלאסית ברקע. הזמנו מרטיני ביאנקו (28 ₪) וקמפרי עם סודה (30 ₪) והתחלנו לשבור את הראש עם התפריט. למרות מספר המנות המצומצם (7 ראשונות ו-9 עיקריות בסך הכל), התבלבלנו. איך אפשר לבחור מנה אחת מכל המנות שיש שם? כל אחת מהן גרמה לנו לרייר כמו כלב בניסוי של פאבלוב.
בחרנו במנות ראשונות של פטה כבד עגל כפרי (52 ₪) בשבילי, ומרק עדשים בסגנון הולנדי עם שינקן, בייקון ונקניקיות עגל (48 ₪) לסמי, בהמלצת הדוקטור מאחורי הדלפק, יובל. עד שהמנות הגיעו הספקנו לדון בסוגיית הדקדנס באימפריות, שאחד מניצניה הוא אכילת חיות צעירות. מסתבר, לדעת סמי ומחקרים בהיסטוריה, שגידול חיות רק לשם מאכל ושחיטתן בגיל צעיר, קוטע את שרשרת ומחזור החיים הטבעי, דבר שמסמל חוסר כבוד כלפי הטבע, והדרך משם אל איבוד המוסר כלפי בני אדם קצרה מאוד. בתור אחד שמצפונו שוהה במשולש ברמודה, באותו הרגע ממש בחרתי את המנה העיקרית.
המנות הראשונות הגיעו וסימנו את הקו הכללי של הארוחה – פיין, לגמרי פיין. שילוב הטעמים של הפטה המגורען, הכמהין, פטריות היער והאגוזים על ממרח ריבת החצילים היה נפלא. תוסיפו את כל זה על לחם דגנים אוורירי וקיבלתם מנה פשוט מצוינת. אחרי שטעמתי בפעם השנייה והשלישית, כדי להיות בטוח, עברתי להתבונן במרק הכתום של סמי, מרק עדשים מהביל עם חתיכות בשר שצפות בו בנחת. במהלך מחוכם חטפתי את הכף מידיו ודגתי מספר חתיכות בשר ועדשים. אין ספק שהדוקטור ידע מה הוא רושם.
בשלב העיקריות, סמי בחר בספריבס, צלעות חזיר במרינדה פיקנטית של יין לבן, שום ודבש (98 ₪) ואילו אני, בצעד דקדנטי מובהק, הזמנתי דאבל T-Bone טלה (150 ₪). לליווי העיקריות בחרנו בקבוק יין קברנה קלו דה גת מיקב הראל (155 ₪) ויצאנו להתרענן בחוץ עם סיגריה.
המנות הגיעו מהר מאוד ואורי, מנהל המקום, תדרך את סמי: "חכה דקה ורק ידיים", ואותי: "תתחיל עם כלי העבודה ואז ידיים". כמו ילדים טובים, שמענו בקולו ובזמן שסמי הביט בספריבס שלו וספר שניות, אני הסתכלתי על הנתח שעמד מולי - נתח שחום בגובה
כדי להשתיק את הכמיהה למתוק, הזמנו טירמיסו שטרוייזל (38 ₪), שהיה אחד הטובים שאכלתי, ומוס שוקולד-לבנדר (35 ₪), שנעלם מהצלחת לפני שהספקתי להסתכל עליו. הזמנו שני צ'ייסרים שיעזרו לנו להוריד את האוכל ולפתוח את הלילה, הנסי וי.אס (25 ₪) ופרנה בראנקה (21 ₪), ויצאנו אל עבר הלא הנודע.
*הכתב היה אורח המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של עודד לביא
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת