הבעיה של ישראלים עם מסעדות טורקיות היא שהם לא כל כך מבינים מה העניין כאן. נסו להרשים ישראלי עם תיאור מלא התלהבות של קישוא גינה צעיר, מרוקן מגרעיניו, ממולא בתערובת אורז מתובלת ומבושל ברוטב עגבניות. התשובה הסטנדרטית תהיה משהו כמו "אה, קישוא ממולא. סבבה". אבל תחשבו על זה שניה, קישוא ממולא זה ממש טעים. וגם שווארמה, ושלא נדבר על חצילים. כן, חצילים, הירק הבשרני הזה, זה שמופיע בכל מקרר בארץ, זה ממש-ממש אוכל טוב. אבל אין מה לעשות, בכל זאת, מדובר בממולאים עם שווארמה ואיזה סלט חצילים בצד, ארוחה שתשמח הרבה מאד ישראלים, אבל ספק עם תוציא מהם התלהבות של ממש. בשביל זה צריך להצטייד באיזה תייר או עולה חדש, והכי טוב אמריקאי, שבשבילם המטבח הטורקי זה אולי האוכל היחידי שעוד נותר מעט זר. אז לקחתי את ליסה, שנולדה בצפון ניו-ג'רסי, והלכנו לפאשה שברחוב הארבעה בתל אביב.
היה מלא ישראלים שנראו מרוצים. למה לא בעצם? אם יש מטבח שאפשר לקרוא לו "ישראלי", הוא בעיקר טורקי. ובפאשה עושים אותו מצוין, כך שלא במפתיע, החלל הגדול היה מלא במה שנקרא "עם-ישראל", עושים את מה שהם יודעים לעשות בטבעיות. ליסה, לעומת זאת, הייתה מוקסמת מהאקזוטיות של שמות המנות - "מחשיא חמוד", "מסחנה" ומה שבאמת שבה אותה, "קדאיף"! ומה שיפה, זה שגם אחרי שהסברתי לה מה זה כל אחד מהם, הם עדיין נשמעו לה מעט מסתוריים. החמוד התברר כמנת ממולאים מצוינת של קישוא וחציל חמוד (32 ₪). המסחנה, בניגוד למה שניחשתי, אינו בשר שנעשה במנגל ליד הסחנה, אלא מנה יפה של נתחי בקר בעגבניות ושקדים, המוגשים על פיתה רכה הסופגת מהם את המיצים (58 ₪).
שאר המנות, גם אם לא התהדרו בשמות שנשמעים כמו אתרי תיירות באנטליה, היו מצוינות. סלט עגבניות (28 ₪) עם תוספת מפתיעה ומהנה של גרגירי רימונים, שתי יחידות קטנות של לחמה ג'ון (24 ₪) שהיה בשרי מאד בטעמו, קציצות כרישה (24 ₪) וכמובן, המרכיב שארוחה טורקית לא תהיה שלמה בלעדיו - מנה נדיבה של חציל בלאדי, שרוף בלהבה ומוגש עם טחינה. כל זה אגב, עם החמודים, היו מנות ראשונות. למנה עיקרית קיבלנו בנוסף למסחנה גם דג דניס (74 ₪), שהיה מעט קטן, אך מילוי העגבניות עם עשבי התיבול והשום שלו עשו ממנו מנה מצוינת.
ליסה, אחוזת ההתפעלות ממסתורי המטבח הטורקי, לא יכלה לוותר על מה שנראה לה הקינוח שאלאדין בעצמו היה מזמין, הקדאיף (24 ₪). מטעמי כשרות, מוגשת המנה ללא הקרם המקובל אלא עם שפע פירות יבשים, שביחד עם אטריות הקדאיף יוצרים מנה מתוקה ומעניינת, אך מעט יבשה. לשמחתנו קיבלו גם מנת גלידת וניל מעוטרת בסילאן וחלבה (32 ₪), אחד הממתקים היותר מוצלחים והפחות מוערכים בארץ.
*הכותב היה אורח המסעדה.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של יורי קליין
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת