אחת העבודות הכי משפיעות שהיו לי הייתה בתור גרילמן במסעדת בשרים נחשבת. שף המסעדה היה, ועדיין, שף מוכשר מאין כמוהו ואדם מדהים. בתקופה שהחזקתי בעבודה ההיא למדתי המון - על בשר, על עצמי, על כוויות בדרגה 3 ובכלל. הבעיה היא שמאז שלמדתי מה זה בשר טוב, מה זה סטייק אמיתי, לא מצאתי כמעט אף מקום שיספק את היצר הקרניבורי שתוקף אותי כל כמה זמן, למעט 2-3 מוסדות קרניבוריים בהם תמורת אומצה משובחת יש למשכן את שיני הזהב הטוחנות בכניסה.
מסעדת בשר טובה נמדדת בראש ובראשונה באיכות הבשר שהיא מגישה ואופן הכנתו, על זה אין ויכוח. השאלה האמיתית היא מה בנוגע למה שמסביב - המנות הראשונות והאחרונות. יש כאלה שיגידו שכל מה שמעניין אותם במקום שכזה זה לשבת על הבר ולפרק
"מקום של בשר", מסעדת הבשרים החדשה בשכונת נווה צדק בתל אביב, נמצאת בכיוון הנכון לענות על כל הקריטריונים האלה. הליין העיצובי שונה מעט מסטייק-האוסים טיפוסיים שמרוהטים בשולחנות עץ כהים ורצפת פרקט חומה. כאן הלכו על עיצוב כבד - שולחנות ורצפה שחורים, אך בזווית אלגנטית יותר. חלונות גדולים משקיפים על סמטאות נווה צדק ועל אזור הישיבה משקיפה גלריה שמשמשת כמחסן יינות שארגזיהם מוצגים לראווה.
עד כה דיברנו הרבה ואכלנו מעט. שף המסעדה, ניני, בעל ניסיון של שנים רבות בעסקי המסעדנות, הגיש לנו לפתיחה צלחת קרפצ'יו (42 ₪) שתובל להנאתנו במלח גס וגבינת פרמזן איכותית. טעמנו גם מסלט ספרדי שהכיל שעועית לבנה, הרבה בצל סגול, עגבניות ופטרוזיליה (29 ₪). מנה קלילה ומצוינת כבת לוויה לסטייק. לחם טרי הוגש לצד צלוחית של זיתים ושום אפוי עם שמן זית.
לעבודה הקשה באמת, העיקריות, הכנו את עצמנו בעזרת יין טוב. קברנה מגבעת חלוקים של יקב צרעה היווה שידוך מעולה לבשר (38 ₪ לכוס), והרמנו איתו לחיים, לחיי ארוחות טובות וחברים טובים. את העיקריות אציג לכם בסדר שבו אכלנו אותן, וההגיון יוסבר מיד - פילה רך בטירוף, כמעט נימוח (100 ₪ ל-
כשנגמר היין ופונו כלי העבודה עברנו למצב חצי ישיבה-חצי שכיבה ובהינו בחתיכת עוגת הביסקוויטים הענקית שישבה מולנו על השולחן (32 ₪). עם קצת עזרה מכוס אספרסו הצלחנו לגמור אותה כמעט לגמרי, ואף שהייתה קצת פשוטה, היא היתה סיום איכותי ורגוע לארוחה מענגת.
הקונספט של "מקום של בשר" מאוד ברור ומשתמע ישירות מהשם: תבואו לאכול בשר. אבל על הדרך תיהנו מערב נעים, שירות מקצועי (מאוד!) וכמו שציינתי בהתחלה - בזכות הבשר ובעזרת כל המסביב תבלו ערב מהנה שישאיר לכם טעם של בשר, ושל עוד.
*הכותב היה אורח המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת