נגישות
נגישות

ממלכתי תמורת פירוריה

מי ידע שכל מה שצריך כדי לכבוש את ליבו הקרניבורי של דוד רוזנטל הוא פירוריה? ביקור ב- ORO, מסעדת הגורמה הצפון אפריקאית הכשרה במושב גאליה, הוציא אותו מגדרו והפך אותו לנאמן המקום

מסעדה ביום המסעדות של rest
דוד רוזנטל
תאריך פרסום: 05/07/2007, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כמה מכם יודעים מה זו פירוריה? פירוריה היא סכין לא מושחזת שתפקידה לאסוף פירורים מהמפה. ונניח שידעתם או שציירתם את זה בראש, בכמה מסעדות ראיתם שימוש בפירוריות? לא ביותר מדי, אני יכול להבטיח לכם. אבל ב-ORO, שבתחנת הדלק אלון בין יבנה לרחובות, משתמשים בפירוריות, ועושים עוד כל מיני דברים קטנים ומקצועיים שהופכים את חוויית הארוחה למושלמת. "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים", אומר משפט ידוע ומי שהמציא אותו בוודאי ערך ביקור או שניים ב-ORO.

כמה מילים על המקום: למרות העובדה הדי ידועה שהאוכל הצפון אפריקאי מנצח כל אוכל אחר, קשה למצוא מסעדות יוקרה שנותנות את מיטב המטבח הצפון אפריקאי בכלל והמרוקאי בפרט. כולנו מכירים את האוכל המרוקאי העממי, אבל כדי לדעת מה זו ארוחה מרקשית טובה היינו צריכים להדרים כ-30 ק"מ מתל אביב. אולי לא הייתם מצפים למצוא לצדה של תחנת דלק מסעדה יוקרתית (מצד שני, הרברט סמואל החדשה התמקמה אף היא מול שלט מסנוור של "סונול"), אבל כל עוד תשבו ב-ORO תחשבו אך ורק על המסעדה עצמה ועל האוכל שבה; הכל מושקע, כפי שאמרנו קודם, לפרטי פרטים: השולחנות עם המפות המהודרות, הצלחות המקסימות, הקדירות המהבילות והענקיות בהן מוגש האוכל והשירות הנפלא (תודה, יעלי!) והכל, למקפידים שביניכם, מאה אחוז כשר.  

אז אחרי שגירינו לכם (כך אנחנו מקווים) את החושים, אפשר להגיע למה שהיה לנו על השולחן. המנות לא זולות, אבל תקשיבו ותקשיבו טוב – אם אתם רוצים לפנק את עצמכם, מעטים המקומות שיתנו לכם את מה שנותנים כאן, קפיש? פתחנו עם אווז אוברג'ין (98 ₪) - נתחי כבד אווז משובחים צלויים בגריל על מצע של סטייק חציל עם רטבים שונים. לקחנו גם את עגבניות הקזבלנקה (30 ₪) – סלט עגבניות צלויות על גחלים עם שמן זית ואת אחד הפתיחים הטובים ביותר שאני זוכר מהעת האחרונה - עלי גפן חמים ממולאים בבשר טלה קצוץ (38 ₪). שלא תעזו לוותר על המנה הזו, שבאמת ראויה לפרס. יחד עם הכל לקחנו יין אדום מצוין של יראון, שהוא שילוב בין 78 אחוזי קברנה סוביניון ל-22 אחוזי מרלו – 14 אחוז אלכוהול שדי סובבו אותנו.

הפיתוי לקחת כמנות עיקריות את היקרות ביותר שבתפריט היה גדול וההיפופטם שלידי אכן עשה זאת. היפו הזמין את האסאדו עגל (120 ₪) – 700 גרם של צלעות עגל מתובלות היטב עם תפודים מטוגנים בניחוח יין אדום. לא תאמינו, אבל היפו אשכרה ביקש שאעזור לו עם המנה. נו מה, שאני לא איחלץ לעזור לנזקקים? אז עזרתי. אני עצמי דווקא הלכתי על החלק הצנוע יותר בתפריט, החלק של המנות העיקריות בטאג'ין - קדירה מהבילה שנותנת לאוכל הרגשה ביתית וטובה יותר. ושוב, לא נפלתי. ב-56 ₪ הזמנתי את טאג'ין העגל וחצילים – גלילי חציל במילוי בשר עגל קצוץ עם שקדים קלויים על מצע תפודים. טו-שה. וואו, איזו מנה. א-י-ז-ו מנה!

ויש עוד סוגי טאג'ין ודגים ובשר ועופות ומה לא, אבל הקיבולת, אוי הקיבולת. הרי אם היפו הניאנדרטל לא יכול היה לסיים את המנה שלו, מה לנו כי נלין? אז לא התפנקנו ומייד עברנו לקינוח. לקחנו סיגר טרופי (28 ₪) - סיגר חם ופריך במלית קרם קוקוס ואננס על מצע פירות יער, וקדאיף חלבה (32 ₪) - אטריות קדאיף ממולאות נתחי חלבה בעיטור זרעי שומשום. הרגשנו שאת שלנו עשינו.

לא רבים הם המקומות הכשרים הטובים בארץ. לא רבים הם המקומות הכשרים הטובים. לא רבים הם המקומות הכשרים. לא רבים הם המקומות. אז תנו לי להגיד לכם משהו: זה כשר, זה טוב וזה חתיכת מקום. ORO, חמש דקות מיבנה ועשר מרחובות, הוא אחד המקומות הראויים והנעלים בדרום ובמרכז המדינה. חתיכת תענוג - אל תוותרו על הזכות לסעוד שם.

*הכותב היה אורח המקום.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עצם העניין
קציצה ממלכתית
ראש לאריות
היהלום שבמנגל
אם אין אני לי, מילי'ס
מי שלא עומד בחום, שייצא
לא על האספרסו לבדו
והי-ם עודנו מלא
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר