נגישות
נגישות

אל עצמי

יעל צלניק ממליצה לכם לא לחשוב יותר מדי. אם חשקה קיבתכם בבשר, פשוט גשו לאל גאוצ'ו הירושלמית, שתגיש לכם אסאדו עסיסי ונפלא ואנטרקוט עשוי כהלכה, שעשוי להפוך אתכם למאושרים

מסעדה ביום המסעדות של rest
יעל  צלניק
יעל צלניק
תאריך פרסום: 01/02/2007, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חלק נבחר מארגנטינה מכונה 'ארץ האש'. האם זה בגלל שהם יודעים לעשות בשר על האש כמו שאף אחד אחר לא יודע? בתור אדם סקרן חובב גיאוגרפיה, החלטתי לקחת על עצמי את המשימה לבדוק את זה על מסעדת "אל גאוצ'ו" הירושלמית. "אל גאוצ'ו" היא מסעדה ארגנטינאית בפרט ודרום אמריקאית בכלל. אפילו המלצרים לבושים כמו מלצרים ארגנטינאים, ואם אתם לא יודעים איך מלצרים ארגנטינאים מתלבשים - תקפצו לארוחה.

מיד כשנכנסנו וישבנו קיבלנו שתי כוסות פונץ' חם מיין אדום, שהדיף ניחוחות תפוזים וקינמון (ועוד כל מיני דברים טעימים). לשולחן הגיעו גם צלוחיות נשנושים חביבים: שעועית לבנה, חצילים חמצמצים וסלט תפוחי אדמה. מלצרית מקסימה עם מבטא דרום אמריקאי (במסעדה עובדים מלצרים מארגנטינה, קובה, קולומביה ועוד כל מיני מדינות שמחבבות דיקטטורים) הסבירה לנו בדיוק על הבשר, אבל לא נקדים את המאוחר. למי שלא אוהב בשר (מי זה?!) מציע התפריט פסטות, מרק ושיפודי ירקות.

התמזל מזלי והבאתי איתי מישהו שהתגלה כגבר הטיפוסי: חולה על אלכוהול, בשר וחיטוט בין אצבעות הרגליים (לא בו זמנית, תודה לאל). ברגע שהוא ראה את התפריט הוא לא היה מסוגל להתרכז עד שהגיע הבשר. למנה ראשונה הזמנו סלסיצ'ה (22 ₪), נקניקיה חריפה, טעימה ונעימה. הזמנו גם אינצ'ילדה (25 ₪) - כיסון בצק מטוגן וממולא בכל מיני דברים. במקרה שלנו הוא מולא בירקות קלויים (שיכלו להסתדר עם קצת יותר תיבול) והגיע עם רוטב סלסה מעולה.

ואז הגיע הבשר. המלצרית הנשמה המליצה מאוד על 400 גר' של אסאדו ללא עצמות (89 ₪), שזה בשר מיושן שהיה על האש במשך 4 שעות של צלייה איטית. מדובר בבשר עם המון שומן, מה שיוצר נתח עסיסי להפליא, קראנצ'י מבחוץ ונימוח מבפנים. הזמנו גם אנטרקוט (74 ₪), נתח מעולה שאם עושים אותו טוב, ועשו אותו טוב, הוא יכול לעשות אנשים קצת יותר מאושרים. הבשר הגיע לשולחן על גחלים כשהוא רוחש מחום ונראה מדהים, ובצד הוגש לנו גם סלט. היה כל כך טעים! הבשר היה עשוי פשוט מצוין ונהנינו מכל ביס. לשולחן הגיעו גם תפוחי אדמה מוקפצים בצ'ילי (24 ₪) שהיו רכים, מתוקים וחריפים, בדיוק כמו שצריך. ולמי שמעדיף עוף - טעמנו גם שיפוד עמוס עוף וירקות שהיה נדיב וטעים.

אחרי שהפרדנו במאמץ רב את הגבר-גבר משאריות הבשר, התפנינו לעיין בקינוחים. המלצתנו בפה אחד – צ'ורוס. אלה מקלות בצק מטוגנים ומגולגלים בסוכר עם קינמון. כבר טוב. על כל מקל בצק יוצקים רוטב בטעם אחר: חלבה, שוקולד, ריבת חלב. חבל על הזמן.

בקיצור, לא לחשוב יותר מדי. אם בא לכם בשר, פשוט תתיישבו ב"אל גאוצ'ו", תסמכו עלי שלא תצליחו לקום מהכסא.

*הכותבת הייתה אורחת המקום.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של יעל צלניק

נאה דורש, נאה מקבל
יש בשרים בגו
זהו זה ולא אחרת
אכול כפי בקשתך
חום ירושלמי
ג'וי של שבת
חוויה מלאכית
עם אופנוע לדרום אמריקה
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר