רביבה וסיליה, בית קפה-מסעדה משפחתי, הוא מוסד ותיק ומוכר ברמת השרון. המאפים האיכותיים, הכריכים המשובחים, הבישול הביתי והאווירה החמה והמפנקת – הופכים את רביבה וסיליה למקום עם איכויות נדירות. בניגוד למרבית המקומות שמתהדרים בתואר "בית קפה-מסעדה" ומתקשים בעליל לשלב בין השניים, הרי שברביבה וסיליה נותנים פרשנות ראויה ומנצחת למושג.
הפרשנות הזו מתחילה בשעות הבוקר, עם ארוחות בוקר ממגוון סוגים, שהמובילה והמבוקשת ביניהם היא ארוחת בוקר במזנון חופשי המוגשת עד השעה 12:00. היא ממשיכה לאורך שעות היום עם מגוון מאפים מתוקים ומלוחים שמתאימים כשנשנוש קל ליד הקפה או ליד כוס מיץ (טבעי וסחוט במקום) ומסתיימת במגוון המנות והתבשילים שניתן להגדיר אותך כ"גורמה ביתי": מרקים, סלטים, תבשילים, קציצות, פסטות ובשרים.
אנחנו הגענו למקום בשעת ערב, ובגלל הטמפרטורות, שצנחו השבוע, פתחנו את הארוחה עם מרק בטטה ומרק פטריות וגריסים (מחירי המרקים נעים בין 28 ל-32 ₪). מרק הבטטה היה קטיפתי וקרמי, אך יחד עם זאת הצליח להיות קליל. מרק הפטריות שילב בין פטריות טריות למרק חמאתי עם גריסים רכים ונימוחים.
אחרי הפתיחה המוצלחת הזו, המשכנו עם שתי מנות ראשונות: מנת גרבלקס (38 ₪) שכללה נתחי סלמון דקיקים, שקופים כמעט, בכבישה ביתית ובטעם מעודן, ולצידם מיני בייגל וקרם פרש ומנת קרפצ'יו פילה בקר (42 ₪) עם סלט מצוין של שעועית רחבה, רוקט ופרמז'ן. עם המנות הגיעה גם סלסלת לחם הבית, לחם אגוזים חם וחמאה.
בעיקריות נהנינו ממנת ניוקי נימוח, תוצרת המקום, ברוטב חמאת עגבניות ופרמז'ן (55 ₪) ומקיש פטריות וכרישה (48 ₪) – קיש עשוי בצק פריך במילוי עשיר, אחד מיני רבים שמוצעים במקום, אשר מוגש כשלצידו סלט ירוק. עיקרית שלישית ואחרונה שהזמנו היתה מנה עסיסית של עוף בצ'ימיצ'ורי (52 ₪), שהוגש על מצע בטטות, תפוחי אדמה ושום אפוי. גם העוף הגיע עם סלט ירוק. לתפריט התבשילים במקום יצטרפו בקרוב, עם השקת תפריט החורף, שפע של תבשילי בשרים וקדירה, כמו ביף בורגיניון, אוסובוקו ועוד מאכלים מחממים, שמתאימים לימים קרים וגשומים.
מרוצים מהמטעמים הביתיים-אך-משובחים ונינוחים מהאווירה הנעימה והשירות הקשוב, הגענו בצער מסוים, אך בציפייה דרוכה לשלב האחרון של הארוחה: שלב הקינוחים, שכן רביבה וסיליה היא גם קונדיטוריה ידועה ברמת השרון ומציעה מגוון מרשים של פטיסרי גורמה, לאכילה במקום או לקחת הביתה. אנו שמנו מבטחנו בצוות המקום, שבחר עבורנו מוס ערמונים, מנה עשירה וקרמית עם טעם מתוק ועשיר המומלצת בחום למי שמתגעגע לטעם הייחודי של ערמונים מסוכרים, שאותם (לי לפחות) יוצא לאכול בעיקר בחו"ל. עוגיות המקרון, בטעם פטל וקפה שטעמתי – הן ככל הנראה עוגיות המקרון הטובות בארץ – קטנטנות, עם בצק אוורירי ומילוי נהדר. מחירן של העוגות השונות המוגשות במקום נע סביב 30 ₪, ומחיר עוגיות המקרון הוא 4 ₪ ליחידה. אידיאלי למי שרוצה נשנוש קטן ומתוק ליד הקפה שלו.
חוץ מכל השפע המתואר לעיל, מציעים ברביבה וסיליה גם מגוון של שוקולדים תוצרת המקום (המחיר נע מ-4 ₪ לפרלין בעבודת יד ועד 25 ₪ ל-
*הכותבת היתה אורחת המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת