נגישות
נגישות

יין יחמם לבב אנוש

החורף כבר כאן, וקוקטיילים קפואים כבר נראים לא לעניין. רשמים מערב אלכוהולי בטאבולה, האיטלקית הותיקה בהרצליה, ושורה תחתונה אחת: את העונה הקרה נעביר בחיקו החמים של היין האדום

מסעדה ביום המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 02/11/2006, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

חורף. קר. הגוף צמא לקצת אלכוהול מחמם ולאוכל מנחם. הזדמנות קלאסית להשאיר את הקוקטיילים הקפואים לחודשים אחרים, עם טמפרטורות גבוהות יותר, ולצאת לערב שתייה מהזן האיכותי, עם קצת יין אדום וליקרים מיוחדים.

טאבולה, המסעדה האיטלקית הותיקה שבהרצליה פיתוח, היא אופציה מוצלחת להעברת ערב של שתייה חורפית, עם אווירה חמימה ובר מאובזר במיטב המשקאות האלכוהוליים הקלאסיים. התפריט כולל מגוון של יינות אדומים ולבנים, בירות ומגוון של אפריטיפים ודז'סטיפים. קוקטיילים אינם מופיעים בתפריט, אך אחד המלצרים במקום הבהיר לנו כי אין שום בעיה לבקש כל קוקטייל שנחפוץ בו ישירות מהברמן, שישמח מצידו להכין אותו. 

התיישבנו לנו ליד אחד השולחנות, הערוכים עם מפות צחורות ומעומלנות ועשינו "לחיים" ראשוני עם שתי כוסות קיאנטי. במקום נמכרים שני סוגי קיאנטי במזיגה לכוס, האחד הוא קיאנטי קסטלני והשני הוא קיאנטי סופריור. בהמלצתה של המלצרית המקסימה, שהעבירה לנו ערב עם חיוך, החלטנו לבחור בקיאנטי סופריור (28 ₪).

עם האלכוהול בא התיאבון, ואנחנו הזמנו מנות פתיחה איטלקיות קלאסיות: מרק מינסטרונה (28 ₪) וסלט קפרזה (38 ₪) מצוינים, ולחם הבית (9 ₪), שיהיה עם מה לאזן את רמות האלכוהול בדם. המרק היה מצוין, וכך גם הקפרזה, שהורכב מפיסות גבינת מוצרלה טרייה, עגבניות שרי, זיתי קלמטה ובזיליקום. הכיף האמיתי, כמובן, הוא לטבול את הלחם בשמן הזית וחומץ הבלסמי, שהוספנו לסלט לפי טעמנו.

מבוסמים ומרוצים החלטנו להזמין כוס יין נוספת, קברנה מבית שאטו גולן (34 ₪), שוב בהמלצת המלצרית. השירות בטאבולה מחויך ונעים. המלצרים שם איכפתניקים אמיתיים ומכירים את התפריט על בוריו וכדאי מאוד להתייעץ איתם לפני שננעלים על משהו.

בעקבות המלצה שכזו בדיוק הזמנו סטייק פילה ברוטב בלסמי (98 ₪), אותו הגדירה המלצרית "כספציאליטה" של המקום - 300 גרם של פילה עסיסי, שוחה ברוטב בלסמי ולצידו פירה רך וחמאתי. פשוט נהדר. על מנת שלא להתעלם מאגף הפסטות (בכל זאת, מסעדה איטלקית...) הזמנו גם קנלוני במילוי תרד וגבינות ברוטב בשמל (55 ₪). הקנלוני שמוגש בטבולה שונה מהקנלוני המוכר לרובנו ממדפי הסופר, ומזכיר יותר בלינצ'ס במרקם ובגודל. שני "בלינצ'ס" שכאלה הוגשו לנו ונאכלו בהנאה.

לקינוח בחרתי בדז'סטיף מתקתק וקלאסי – דרמבוי (35 ₪). הדרמבוי מוגש כשלצידו כוסית מתכת במילוי קרח, המוגשת עם מחזיק קרח, כך שכל אחד יכול למהול את המשקה ולקרר אותו לפי טעמו. רעיון נחמד וגם הכלי חמוד מאוד.

על מנת לסיים את הארוחה עם טעם מתוק בפה, הזמנו את קינוח השף (32 ₪) - שהיה באותו היום עוגת תפוחים חמה ועליה כדור גלידה, וזכה ביושר בתואר "מעדן".

עם החשבון הביאה לנו המלצרית החייכנית שתי כוסיות לימונצ'לו קפואות, על חשבון הבית. סיום אלכוהולי מוצלח לערב משובח.

*הכותבת היתה אורחת המקום.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
טאבולה הרצליה בהרצליה
053-4872364

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר