אחרי טרנד "לחבק את הצפון", בו נתקפו גופים מסחריים בבולמוס חיבוקים מטריד, אנחנו ערים להתהוותו של טרנד חדש: לחבק את אבי ביטון. ביטון, למי שבילה לאחרונה במקלט בצפון, מנהיג את "אדורה", אחת המסעדות היותר מבטיחות בתל אביב. רגע, הולד איט, תיקון טעות. ביטון כבר הפסיק להבטיח, עכשיו הוא מתרכז עמוקות בלקיים.
כדי לסבר את הרזומה: אחרי שנים בהן עבד, בין היתר, בקורדיליה תחת ניר צוק, ברפאל וביועזר בר-יין, ביטון לקח הפוגה של שנתיים בחו"ל, חזר ופתח לפני שנה וקצת את "אדורה", בייבי משלו. עכשיו הבייבי הזה התחיל ללכת לגמרי לבד, בזכות עצמו, ובצעדים נמרצים.
לאחרונה הוא זכה לחשיפה בשלל כתבות המכריזות כי הבחורצ'יק עבר לשחות בבריכת המבוגרים. "אדורה" וביטון צברו להם מעגל סועדים מרשים, וכתבי האוכל לא מפסיקים אף הם להתרשם. ממש לאחרונה אף נצפה כתב אוכל תל אביבי הקורא לביטון דנן לעשות לו ילד. אנחנו העדפנו שקשוקה.
ובכן, החדשות הן שיש בראנץ' חדש במסעדה, שמוגש בימי שבת, בין השעות 9:00-13:00, ומכיל כמה אפשרויות הרכבה בתפריט, לכל מיני גדלים וחשקים. למי שקשה לו עם מחויבות לארוחה רבת מפלסים על הבוקר, ישנה אפשרות לבנות ארוחת נשנושים מגוונת מסקציית ה"קטנות", עם מנות כמו סטייק פטריית פורטבלו וגבינת עזים (19 ₪), טונה מעושנת על קונפי תפו"א ותבלינים (22 ₪), מסבחה של חצילים ובשר עגל (15 ₪), סלט ירקות קטן (15 ₪) ועוד גודיז, ולהרגיש שיצאתם בנזק מזערי.
כיאה לאנשים שלא פוערים עין בשבת לפני שהאוטובוסים חוזרים לפעילות, החלטנו שאם כבר הקצנו עם ילדי השכונה, אזי התחרעות מוחלטת היא עניין מתבקש, והלכנו עד הסוף עם הבראנץ' שלנו, עם אופציית הארוחה המלאה, אליה מתווספת גם סלסלת מאפים, קפה ושתייה קלה (תפוזים או לימונדה).
התלבטות קלילה הנחיתה את הממצאים הבאים על השולחן: מנת שקשוקה מרגז המובטחת (46 ₪) היוותה את הבחירה המזרחית שלנו, בדמות שקשוקה עשירה בפלפלים אדומים ותבלון עז, שבתוכה נצלו פיסות נקניקיות מרגז פיקנטיות ושתי ביצים; ביצים בנוסח בנדיקט (46 ₪) הייתה הבחירה האירופאית הנגטיבית שלנו, עם שתי ביצים עלומות ופרוסת שינקן עבה שהונחו על לחם מתקתק, ומעל הכל שפריץ נדיב של רוטב הולנדייז עשוי היטב שבא לנגב. את כל השחיתות הזאת אכן ניגבנו עם סלסלת הלחמים המצוינת, שאוכלסה בלחם שאור נפלא מתוצרת בית, עוגת גזר ומאפים סימפטיים של שוקולד ושקדים עם קוקוס. לסלסלה נלוו ריבת חצילים מיוחדת; אריסת עגבניות מיובשות וכוסברה מוצלחת; קונפי שום קרמלי; פנכת מלח גס ופריזיאנים של חמאה צהובה משובחת.
קינחנו עם קוקטייל "אדורה סאוור", מוודקה, ליקר תאנים, פסיפלורה וסאוור (34 ₪), שהחזיר אותנו לקו השפיות וסיכמנו בהודיה מילולית חמה לביטון (אנחנו לא מהמחבקים, אבל היה באמת כיף גדול).
*הכותבת היתה אורחת המסעדה.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של שירה פור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת