מזה זמן שאנו עדים למהפכה אמיתית בתחום הקולינרי בארצנו מוכת המסעדות, אין הכוונה לגל גסטרונומי זה או אחר או לסוג מטבח שמשלב בין תאילנדי מקפץ, ספרדי מטאפס וצרפתי מעופף, המהפכה של שנות ה-2000 היא העיצוב.
אחרי שערים כמו רחובות וראשון כבר אמצו את הקו החדשני ואין היום כל צורך להצפין לעיר הגדולה, גם בפ"ת תפסו את הטריק. מתחמי היי טק כבר יש זה מכבר, אוכלוסייה שחובבת אוכל זה דבר "בילד אין" עם התלושים מהחברה והמאזדה מהליסינג, ולכן אין זו כלל הפתעה לגלות שאם יש ביקוש יש גם היצע. פ"ת תהיה ההפתעה הגדולה של שנת 2007 בתחום המסעדות, דומה למה שראשון הביאה לנו ב-2005-2006.
בארולו היא מאפיין מדויק לגל הנוכחי, מכל פינה הקירות זועקים אליך שתשים אליהם לב, סטנד יין עד התקרה, מראות בסגנון דאלי, נברשות משתלשלות, ובאמצע כל העסק - המהות של המסעדה - הבר. הבר הוא העוגן שמחבר את כל החוויה שלנו, מסביבו אנחנו שותים את האפריטיף ומנשנשים את מנות הבר, מסביבו אנחנו בודקים את השטח וכן גם אוכלים.
יאיר (הגיסלי) ואני סיימנו את סיבוב ההתפעלות ומעמדה נוחה זו התחילה שרשרת של מנות הבארולו (שזה סוג של יין). אין הרבה הפתעות בגזרה, אבל הרי כבר נאמר שבאנו בשביל החוויה, המטבח מכיל את כל מה שהייתם מצפים לקבל ממקום שעלויות ההקמה שלו נמדדות במאות אלפי דולרים, יש קרפצ'יו ויש ברוסקאטה, טבעות פילה בקר ומבחר דגי ים.
האוכל מוקפד ומדויק, סלסלת לחם טרי עם מטבל סלסה נותנת ראשונה בראש ואחריה מנות הפתיח שלמרבה השמחה לא באות בקערות ענק אלא בצלוחיות מדודות בשביל שעוד יישאר לכם מקום לעיקריות. צ'יקן מרסלה בשביל הגיסלי וסטייק אנטריקוט בשבילי, עמדו בדיוק בציפיות. חלקנו בינינו כנען של דלתון שזרם מצוין עם התקרובת.
מנות אחרונות עונות גם הן בדיוק על ההגדרה של מקום שיודע בדיוק מה קהל היעד שלו מחפש, קרם ברולה וסופלה שוקולד שהם מאסט בכל מקום חדש הגיעו מיד אל השולחן, הגיסלי ואני ציינו בסיפוק שאחרי ארוחה כזאת פ"ת על המפה.
*הכותב היה אורח המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של נבו כהן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת