הקיץ הגיע ותנועת המטוסים גוברת, יש דילים בטירוף, ניו יורק נראית לי יעד מועדף, לשבת מול הסנטרל פארק על החמישית, ליהנות מאוכל ניו יורקי טוב וליהנות מהחיים הטובים, אמרתי לזוגית להתארגן ונסענו לאספרסו בר.
הגענו לרגל השקת תפריט ארוחות הבוקר המשודרג, הנוף של הפארק ירוק מתמיד, השמשיות מפוזרות על כל השטח, כל מי שכבר שמע על השדרוג דאג לשריין לעצמו שולחן של בוקר, התיישבנו.
ניחוחות בינלאומיים קופצים מהתפריט, יש כבוד לארוחות בוקר ישראליות עם סוגי חביתות וסלטים וממרחים, יש כבוד לשיק צרפתי עם קראוסונים חמים ושוקולדיים ופראנץ' טוסט מגרה, ויש את הדבר שלשמו התכנסתי, הסטייל הניו יורקי.
הזמנתי חיש את האגס' בנדיקט, שזה הדבר הטוב ביותר שהמציא איזשהו לורד אי פעם. רוטב ההולנדייז מתחבר פיקס עם הביצה העשויה למחצה והטוסט המתקתק, שילוב מעולה של בוקר.
הזוגית בחרה, ברוח הפטריוטיות העוטפת אותנו בימים אלה, ארוחת בוקר ישראלית: חביתה לפי בקשתה, סלסלת לחם, זיתים, חמאה, סלט ירקות ועוד נשנושי כחול לבן.
אני גמעתי שוקו קר בגוון ניו יורק, ותיבלתי את השיחה באנגלית סטייל ברוקלין, הזוגית שאלה אותי מתי יחסלו את נסראללה, עניתי לה שאנחנו באמריקה נותנים גיבוי מלא לממשלה הישראלית...
אחרי שחיסלתי את האגס' בנדיקט ולפני ההמשך הצפוי, חשבתי לעצמי במה שונה האספרסו מארוחות בוקר אחרות באזורנו? ובכן, זה לא הנוף (סנטרל פארק) השיק (שאנז אליזה) או המבחר (גדול!), זו העובדה שכאן מה שאתה רואה זה גם מה שאתה מקבל. אם מבטיחים לך ארוחת בוקר ניו יורקית זה בדיוק מה שתקבל ולא איזה קימבון מקומי תוצרת קופסה ופוזה. כשאתה מזמין קרואסון צרפתי, לא תקבל קרואסון מהסופר שקוראים לו ז'אק, אלא תקבל את הדבר האמיתי. בקיצור הם עומדים מאחורי התפריט שלהם ומספקים את הסחורה, זו הסיבה שהעברתי את הזוגית לצד האמריקאי של התפריט וחלקנו בינינו ופל אמריקאי מתוק גלידתי ושוקולדי. "how is it my dear?" שאלתי באחת מהכפיות,"the real thing" היא ענתה.
אחרי שעתיים נכנסנו חזרה למטוס הפרטי (אופל), נסענו 7 דקות לעיתונים של שבת וקבענו שבסופ"ש הבא נקפוץ לבראנץ' בפריז, הפראנץ' טוסט האלה נראים כמו משהו מעניין ביותר...
*הכותב היה אורח המקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של נבו כהן
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת