נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הסיפור של אברהם מלצמן עם מכבי תל-אביב התחיל בימיו כשחקן כדורגל בקבוצת הבוגרים של המועדון. כשפרש מהמשחק עבר לאמן במחלקת הנוער, וכשעבר לעסקים, היה זה אך טבעי שמכבי לדורותיה תגיע ל-206 שלו כדי לחגוג את הניצחונות - והיו הרבה כאלה באותה תקופה, בכדורסל ובכדורגל.

בעקבות ההצלחה המטורפת של מכבי ת"א בכדורסל ומועדון האוהדים המסור, 206 הפכה לסמל של הקבוצה. כל ניצחון נחגג שם בארוחה ובעיקר בהרבה וודקה. בשנה שעברה הבטיח פיני גרשון לשתות דלי שלם של וודקה אם מכבי תיקח את הגביע. היא לקחה והוא שתה (ואפילו הגיע עד לתחתית הדלי, בעזרת הנוכחים). אם אתם מתעניינים בתפריט של פיני ב-206, תופתעו לשמוע שהוא בקטע דיאטטי - רק סלט חסה וסטייק או שיפודי עוף. אז כנראה שההשמנה היא רק מנחת (או מהוודקה).

כשחזרה הקבוצה ביום חמישי בלילה, אחרי העלייה לפיינל 4, פתחו להם ב-206 שולחן לארוחת בוקר מיוחדת - עם וודקה, כמובן.

את כל הזכיות ב-20 השנה האחרונות חגגו אנשי הקבוצה ומשפחותיהם (וכמה אוהדים ברי מזל שהצליחו להשתחל פנימה ולגעת בגביע) במסעדה עם מוסיקה ישראלית ברקע ופעם אחת אפילו עם שמעון מזרחי רוקד על השולחן. הכל מתועד. את ארכיון התמונות אפשר לראות על קירות המסעדה, שהפכה למעין מוזיאון כדורסל ומושכת גם אוהדים מקבוצות אחרות ואפילו את הקבוצות הזרות ששומעות עליה דרך מכבי.

אם תהיתם איך כל הזרים של מכבי מסתדרים עם החומוס, אז תדעו שהם פשוט חולים עליו. משרום הומוס (חומוס פטריות בשבילכם) הוא המנה האהובה על שאראס, כשעוד היה כאן בסביבה. האמריקאים הם חובבי דגים ופירות ים דווקא ולפעמים כשהקבוצה מחפשת קצת שקט מההמולה שלמטה, סוגרים למענם את 206 דגים, שממוקמת ממש מעל.  

באשר לסיכויינו בגמר, מלצמן מודה שהקבוצה לא היתה ממש בשיאה עד עכשיו, ומדובר במבצע די קשה, אבל אמונה יש והוא מקווה שביום שישי נקבל הצגה הולמת. הוא מצידו הולך להיות ביום שישי לצד פיני על המגרש, וכל מה שנשאר זה להאמין ולקוות שיהיה טוב.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של איילת טריאסט

חלוצי השווארמה
ילד פלא קולינארי
בוקר. טוב
ערב בקפה יפו
הפק"ל הפולני
פרח לב החציל
מזל טלה
אבות המזון מתהפכים בקברם
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר