קוסמופוליטן היה המשקה הנכון לתחילת שנות ה-2000. באותם ימים ידעה כל בחורה שהמשקה הוורדרד והנעליים הנכונות הם שיעזרו לה למצוא: א. את הגברים הנכונים. ב. את החברות הנכונות. ג. את התובנה שחבל שהגברים לא דומים יותר לחברות שלה. אבל הזמנים משתנים, ואנחנו משתנות עמם. היום, כדי לדעת מי הגברת הכי לא אופנתית בבר צריך ללכת בעקבות הקוסמופוליטן. השמועה מספרת שכרגע הדבר הנכון הוא קוקטיילים על בסיס שמפניה. מצוידת בחברה הנכונה (שבאמת חבל שאין גברים כמוה) הגעתי למסעדת בליני (על שם הקוקטייל, ולא על שם הפנקייק הרוסי) בנווה צדק לארוחה שמלווה בקוקטיילים של שמפניה.
הארוחה נפתחה בקוקטייל בליני, כי אחרת בשביל מה בכלל לצאת מהבית. קוקטיל בליני המפורסם שהומצא בהאריס באר בוונציה, מורכב משמפניה נקטר אפרסקים ורום, בבליני מתאימים את הקוקטייל שלהם לחיך ולמזג האוויר הישראלי ומגישים אותו כמשקה ברד. החיך הפרטי אהב. המנות הראשונות שדגמנו היו בטוב טעם. והתאימו נהדר לאווירה השמחה של המקום. אנטיפסטי של כרובית ופלפלים היו עשויים היטב. חתיכות של דג מוסר נע, שעונות לשם סביצ'ה שחו ברוטב מצוין, וגלילות של סינטה כבושה על סלט בייבי עלים עם ווינגרט עדין סיפקו את הטאץ' הבשרי לפתיחת הארוחה. כשעל הקונצרט הזה מנצח לחם הבית המצוין שמוגש חם ישר מהגריל עם שמן זית וחומץ בלסמי.
בין המנות הראשונות לעיקריות הוגש לנו קוקטייל מימוזה. על אף שהמימוזה נחשבת לקוקטייל פשוט (בכל זאת מדובר בשמפניה עם מיץ תפוזים), קשה לחשוב על מישהו שיגיד לה לא. היא עושה את העבודה, היא משתלבת נהדר עם אוכל, היא משמחת והפכה אותנו קלילות וקופצניות כמו שמפניה איכותית.
אחריה הגיעו המנות העיקריות: סלטי
לקינוח הוגשה לנו סמבוקה בוערת. וגם אנחנו שכבר ראינו הכל לא יכולנו שלא להתרגש מהלהבות שעלו מהכוס, וכובו על ידי המלצרית החיננית בשוט של אספרסו. באופן אישי אניס הוא לא השוט שלי, אבל לסמבוקה הזאת אי אפשר היה לסרב. וגם לא לטירמיסו הבית שהגיע אחריה והיה מעולה.
אם שמפניה היא אכן הקוסמופוליטן החדש, בליני בהחלט יודעים לעשות את העבודה, כך שבסוף הערב תשכחו אפילו איזה נעליים יש עליכן ותלכו הביתה מקפצצות.
*הכותבת היתה אורחת המסעדה.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת