אם תכנסו לאתר האינטרנט של לילית לא תגלו שום עדות למה שמתרחש שם מאחורי הקלעים, גם אם תבואו ככה סתם למסעדה תתקבלו בכל המקצועיות ותקבלו גורמה כשר ואיכותי, בלי שום עדות למי שמכין אותו במטבח. פרוייקט לא פשוט מנהלים במסעדת לילית; מצד אחד ניהול מסעדה לכל דבר ומצד שני סיוע אמיתי לנוער במצוקה. לא קל, אבל מסתבר שזה פשוט עובד.
11 שנים לילית כבר קיימת, וותק מרשים אפילו בלי לקחת בחשבון את הפרוייקט המיוחד שמתנהל בה, והיא רק הולכת ומתפתחת. רק לא מזמן עברה המסעדה למשכנה החדש בבית אסיה ויחד איתו גם עברה מהפך מחלביות לבשריות משובחת.
קרן קרמרמן, שהיתה מבעלות לילית מראשיתה, התרשמה ממודל שראתה באמריקה (ארץ מולדתה) והחליטה ליישם אותו כאן. בעקבות החלטתה היא תרמה את מסעדתה לעמותת על"ם, שמטפלת בבני נוער שלא זכו להזדמנות שווה ומעניקה להם מסגרת ואת האפשרות להשתלב בעתיד בחברה ולרכוש מקצוע. במסגרת הפרויקט המיוחד עובדים בני הנוער במטבח של לילית כסטאז'רים לכל דבר. הם מגיעים עם אפס ידע, ועוברים הכשרה מאומצת וקשה שבמהלכה הם הופכים לחלק אינטגראלי מצוות המטבח הבוגר והמקצועי. במקביל, הם מקבלים יעוץ, טיפול והכוונה צמודים בשאר תחומי החיים בהנחייתה של ענבר פלמור, העובדת הסוציאלית הקלינית שמנהלת את הפרויקט מטעם על"ם מראשיתו. עד היום כ- 60 בני נוער סיימו את הפרויקט ורבים מהם עובדים במסעדות המובילות בישראל. גלית גולדשטיין, מנהלת המסעדה, מצביעה על נערים שהצליחו בזכות הפרוייקט לעשות צבא (ואפילו להתקבל לסיירת צנחנים) ולסיים בגרויות. הפרוייקט עובד, היא אומרת, בגלל שיש דאגה לילדים בכל פן של חייהם ומצד שני לא מנסים לייפות את המציאות; יש דרישה אמיתית לעמוד בסטנדרטים גבוהים ולהצליח, לא מדובר בסביבה אידילית או פנטזיונרית.
עומר בן גל, השף של לילית בשלוש השנים האחרונות, מספר שיש לו חיבור מיוחד עם הנערים. שפים רבים, הוא אומר, הם בעצמם קצת היפר אקטיביים ולא בהכרח מסתדרים עם מסגרות והמטבח הוא סביבה אידיאלית (למי שמתחבר אליו) לשלב יצירתיות עם הפנמה של היררכיה, עבודת צוות וקבלת ביקורת (כולל כזו שמגיעה בצעקות). הוא אומר גם, שחשוב לו במיוחד שלילית תהיה איכותית. ככה הוא מפגיש את הנערים עם טעמים מעודנים יותר שלא זכו לפגוש עד אז וגם מוכיח לעולם החיצון (ולנערים עצמם) שהם מסוגלים להוציא מוצר שלא מבייש אף אחת מהמסעדות המקצועיות האחרות בשוק.
הפרוייקט החדש של עומר ושל המסעדה הוא ארוחות שף, בהן ישתתפו מיטב השפים בארץ, שיצרו ארוחות טעימות ויאפשרו לציבור אוכלי הכשר לפגוש שפים שבדרך כלל לא יוצא להם לפגוש. כל ההכנסות של הארוחה יוקדשו לעמותת על"ם. קהילת השפים, אומר בן-גל, מאד מפרגנת ללילית ואוהבת אותה וההיענות מדהימה. הפרגון הזה חשוב במיוחד, כיוון שאותם שפים גם יספקו אחר-כך עבודה לנערים בוגרי הפרוייקט.
בארוחה הראשונה בסדרה, ביום שלישי ה- 7 בפברואר יתארחו במטבח של לילית, השף חיים כהן והקונדיטור ערן שוורצברד מ"ארנו". יחד עם עומר בן גל מלילית, הם יציגו ארוחת טעימות שתלווה ביינות משובחים של יקבי רמת הגולן ויקבי קסטל. מחיר הארוחה 250 ₪ לאדם כולל יין, החל מ-19:00 ועד 22:30 .
שלושת השפים בנו ארוחה המבוססת על טעמים של הים התיכון, ומציגה את המטבח הישראלי המודרני במיטבו, תוך שימוש בחומרי גלם של כאן ועכשיו.
ולסיום הנה גם הצצה לתפריט:
ראשונות: סרדין כבוש וסשימי של אנטיאס עם חציל בלדי קלוי וטחינה; רביולי קטנטנים של ארטישוק במרק חמציץ.
עיקריות: לוקוס צלוי עם מרמלדה של פלפלים מעושנים וברוסקטה; לפת צלויה ממולאת בטלה עם ירקות חורף מזוגגים.
קינוחים: ספניש בבה או רום; שוקולד לילית.
רק אל תשכחו להזמין מקומת מראש.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת