מזג אויר אירופאי הגיע לת"א. גשם בלתי פוסק, סופות רעמים וקור עז. במשך שבוע שלם מצאנו את עצמנו דבוקים למזגן, לשמיכות פוך ולשוקו חם, וביום חמישי החלטנו שדי, לא ניתן לגשם להמשיך ולשבור אותנו. התלבשנו יפה, קיפצנו בין השלוליות, עמדנו יפה בפקקים ויצאנו לאכול. בחרנו ב- Ocean, שנמצאת בלב מרכז העסקים של הרצליה פיתוח ונראה כי המקום הולם אותה מאוד.
נכנסו למקום שכולו משדר אלגנטיות-מאופקת עם ריהוט עץ, ציורי אמנות סולידים על הקירות, תאורה נעימה ומוזיקת רקע שלא משתלטת. פשטנו את מעילינו, ואט, אט התחלנו להיכנס לאווירת המקום.
אני בחרתי להירגע מהקור עם מנה מפנקת של מרק סרטנים (38 ש"ח). מרק מעט כבד וסמיך, שהוגש עם חלקי סרטנים עסיסיים ובשרניים, ששחו להן בשמנת, ציר משובח, עגבניות מיובשות (שהוסיפו המון) וטימין. מצאתי את עצמי מתעלמת מכל כללי הנימוס (וכלי העבודה שהוגשו לי) ומטפלת בסרטנים באופן אישי עם אצבעותיי. מזל שישבנו בשולחן צדדי.
בן זוגי העדין, בחר במנה של סלט ירקות (38 ש"ח). נכון, תגידו, מה לסלט ירקות ולמסעדת פירות ים? ובכן, גם בסלט ירקות אפשר להתעלות וכך היה. הסלט הורכב ממגוון רחב של ירקות שורש, אגוזי קשיו ותיבול מצוין ומדויק. שווה ומרענן. טעמנו גם ממנת השרימפס בפנקו (42 ש"ח), שהוגשו על מצע גוואקמולי ולוו ברוטב חריף מתוק. שילוב שנשמע מעט מוזר, אך מעניין וטעים מאוד.
בעיקריות בחרנו במנה טעימה ומפתיעה של שרימפס בשמנת, חרדל דיז'ון ובצלי שאלוט (78 ש"ח) ובמנה של שרימפס בטקילה, טבסקו ועשבי תיבול (74 ש"ח). שתי המנות הצטיינו בשילובי טעמים מפתיעים ומנצחים ובניחוחות משכרים. החלטנו לא להזניח את שאר היצורים הימיים ובחרנו לנסות גם מנה של מיקס פירות ים עם מבחר פטריות, כרובית שמנת ויין לבן (88 ש"ח) קיבלנו מנה נאה שהכילה מולים, קלמרי, שרימפסים ופטריות טריות ברוטב מעושן משהו.
ליווינו את הארוחה ביין לבן, חצי יבש, מסדרת גמלא, שהיה פירותי וקליל והשתלב מצוין עם כל הפירות.
לקינוח, בחרנו במוס שוקולד מצוין (26 ש"ח), שהיה מריר במידה והוגש בטמפ' נכונה שהחמיאה לו מאוד.
אין ספק כי היה שווה לצאת מהקור ולגלות מסעדה עם שירות נעים ומקצועי ואוכל שבא מהים ועשוי באהבה.
* הכותבת היתה אורחת המסעדה.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של איילת למפרט
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת