נגישות
נגישות

ספייסי שבזי

אוקינאווה שביפן ספגה אינספור מהלומות לאורך ההיסטוריה ועדיין הצליחה להפוך למרכז תרבותי ייחודי. זו שבנווה צדק מספקת חוויה ייחודית משלה – המשלבת קוקטיילים מענגים וסושי משובח, בתמחור הוגן להפליא. הנה ערב מוצלח ברחוב שבזי

מסעדה ביום המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 06/12/2005, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

המביט באוקינאווה מהצד אומר לעצמו, "לעזאזל, איך לא חשבו על זה קודם? סושיה, למען השם, זה מה שהרחוב תמיד היה צריך". אז הנה, היא כאן, ברחוב שבזי, נושאת את שמם של קבוצת האיים הממוקמים בדרום מערבה של יפן ומצוידת בבר שפונה אל הרחוב. סושי בנווה צדק, באמת הגיע הזמן.

נדמה שסיפורה של אוקינאווה שנמצאת ביפן משתלב היטב עם קורות הסושי בעולם; כמאכל שהחל את דרכו כאקסקלוסיבי לעולם היפני, נכבש על ידי המערב ונפוץ לכל עבר. אוקינאווה נחשבת כיום לחלק בלתי נפרד מיפן. בעבר, היתה זו ממלכה עצמאית ומדינה ששליש מאזרחיה נפלו קורבן למערכה האכזרית ביותר שהתחוללה בין ארצות הברית ויפן במהלך מלחמת העולם השנייה. מעצם הימצאותה על נתיב מסחר מרכזי, הפכה אוקינאווה לקולוניה נכבשת, ספגה את השפעותיהם ופיתחה תרבות ייחודית.

אוקינאווה הנווה-צדקית מקדמת את פנינו ברוגע ונעימות. "האקוסטיקה טובה", העיר האופנוען שבוחן באוזן מיומנת את קיומה או היעדרה של התכונה החשובה הזו במסעדות העיר. על קירותיה של אוקינאווה מתוארות סיטואציות מעולם אוריינטלי מרוחק. במרכז המסעדה ניצב בר ומאחוריו הסושי-מנים, חותכים במרץ. המטבח והשירותים מופרדים על ידי מחיצה דקה מעץ, כיאות למקום שמרפרר בעיצוב שלו לעולם היפני.

לעיצוב הנקי אחראי המעצב בנג'ו. חלק מקונספט העיצוב נולד מרצונם של בעלי המקום להפוך את הנווה צדקית הקטנה לסניף האם של רשת. בכדי ליצור אלמנטים קלים לשחזור נעשתה אקסטרא הקפדה (שרק מועילה לעיצוב ומתלבשת נהדר על העין) על ניקיון הפרטים. על גופי התאורה המיוחדים שמחמיאים כל כך גם לאוכל וגם לאלה שאוכלים אחראי מעצב התאורה ג'קי לביא.

גם את מנות התפריט עיצבו במיוחד למקום. החמוצים האסיאתיים שמוגשים טרם המנות הם הום-מייד, התפריט מכיל אינספור קומבינציות שמחירן נע בין 43-98 ₪ ותפריט אלכוהול מגוון. השילוב בין המבחר הרב בתפריט המנות והקוקטיילים יוצר למקום סגנון משלו, תרבות ייחודית על נתיב מסחר – הבו לנו פלטת סושי לצד קוקטייל נעים ומזמין. הקלילות של האוכל וקלילות הדרינק משתלבת יחד היטב, מה גם שהתמחור ההוגן לא מותיר מקום לספק באשר לפוטנציאליות הכדאית של המקום.

לראשונות התחלנו בקריספי קלמארי עם טריאקי ואיולי (26 ₪), מרק מיסו עם דים סאם עוף (17 ₪) ומרק מיסו עם דים סאם שרימפס (18 ₪). אין מה לומר, קונספט הקרפלעך, ששבר גבולות וחצה ימים ונדד לו ברחבי אינספור תרבויות תמיד מצליח. ליוונו את המנות בשני קוקטיילים מפתיעים – האחד הוא צ'ויה, ג'ינג'ר ופסיפלורה (32 ₪), שמתאים היטב לבעלי חך שכמותי, שלא חובבים כלל את הצד המתוק של עולם הקוקטיילים, והשני הוא סאקי וסאוור, שידוע בכינויו "קנה ובנה" (35 ₪). כשמו כן הוא – הסאקי והסאוור מוגשים בנפרד והשותה הנלהב בונה ובונה. אופציה משמחת.

בין המיוחדים שמוגשים בראשונות כדאי לדגום גם קוביות הטמפורה, שעשויות עם טופו ואבוקדו (19 ₪) ואת הפאנקו מאקי – מעטפת סלמון פריך שמוגש על רול (31 ₪). גם את עסקיות הצהריים שמוגשות במקום כדאי לבדוק. בין הימים א'-ה' והשעות 12:00-18:00 מוגשות שתי אופציות של עסקיות – האחת עולה 39 ₪ והשנייה 59 ₪. שתיהן כוללות ראשונות, עיקרית וקינוחים. פרט לעסקית, במקום מציעים 15% הנחה באותן שעות וימים על כל התפריט. משתלם. תודו.

אצה לנו הדרך והגענו לשלב העיקרית. בחרנו בקומבינציה זוגית (98 ₪) וחיכתה לנו הפתעה ויזואלית. לפתע הגיעה לה המלצרית עם ספינה בידיה, ספינת עץ ועליה מונחים אינספור סוגי סושי – מגדול ועד קטן, מובחרים, יפהפיים, מוצגים לראווה או מסתתרים בין נבכי קישוטי ירק. הקומבינציה מכילה ניגירי דניס, אינסיידאאוט ספייסי טונה, פוטומאקי סלמון, מאקי אבוקדו ומאקי סרטן. מבטי הקנאה וקריאת ההתפעלות שנסחטו מפי שאר היושבים במקום אמרו הכל. אנחנו ניצחנו. אנחנו – ובענק.

צללנו הישר אל תוך האונייה היפנית האבודה שנשאה עימה רחשי טעם מעולמות אחרים ויצרה אצלנו מבטי השתוקקות, מהסוג שחייב לבוא אל סיפוקו מיד. המשימה הוכתרה כהצלחה מסחררת. אף בדל ירק לא נותר לעמוד על תילו – הצלחנו להציל כל סושי וסושי מחיים על ספינה.

הרכב האלמנטים המוצלחים נפגשים באוקינאווה – המיקום, הנוף, העיצוב, הקונספט, ומעל לכל – האוכל והקוקטיילים הפכו את החוויה לאחת מסוג החוויות שנחזור עליהן ואליהן שוב ושוב, ללא כל צל של ספק.

 

*הכותבת היתה אורחת של המקום

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר