לגמרי במקרה קם לו אחד ממוסדות הקפה היותר ייחודיים שיש לתל אביב להציע על חורבות ה"סטארבקס" הכושל באבן גבירול בואכה ככר רבין. מדובר ב"לנדוור", פעם מותג קפה עם ארומה והיסטוריה לא מבוטלות, וכיום המקום למצוא בו את כוס הקפה השחור הכי טובה בעיר.
המותג "לנדוור" התחיל בגרמניה עוד ב-1919, אז פתח משה לנדוור בית קפה ברלינאי קטן, שמאוחר יותר עשה עלייה והפך לבית הקלייה הראשון בארץ. "לנדוור" הוא סנונית ראשונה שמבשרת את שובו של הקפה האיכותי בטעם של פעם. לצד מיני אספרסו וקפוצ'ינו שתוכלו למצוא בכל פינת רחוב (למרות שאיכותם של אלה לא מוטלת בספק), "לנדוור" מתהדר בקפה השחור של המוסד (שפועל בשיתוף הדוק עם החברה ממנה הוא שואל את שמו).
זה הזמן לצאת מהקונספציה של הקפה השחור כפי שאתם מכירים אותו ולנסות את המוצר הלנדוורי המשודרג. קפה שחור המתבשל לו בכלי מיוחד, קפה מושקע, הרמוני והרבה יותר סקסי מהתדמית שיצאה לו. מסתבר שיש הפתעות בפינג'אן. אנחנו טעמנו את הקפה הים תיכוני המתובל באניס עדין מאוד ובהל, ואת קפה השקדים שמגיע עם רוזטה שקדים מלאה בטעם מתקתק. תוכלו גם לדגום את הגרסה האלג'יראית, גרסת המסאלה וכמובן את אותו טעם קלאסי באריזה הכחולה.
"לנדוור" באמת מעלה את הקפה כיתה. זה מתחיל בקלייה, ממשיך בחליטה ומסתיים בטחינה ובצורת ההגשה. צוות העובדים החינני ימזוג לכם את מנת הקפאין המשובחת עם חיוך, ובכלל האווירה במקום חמה מאוד וסופר מתאימה לימים רטובים ואפרוריים.
בסקציית התפריט לא תמצאו ב"לנדוור" חידושים מרעישים. אבל איכות האוכל תפתיע אתכם לטובה. התפריט מבוסס ברובו על פשטות שתמצאו בבתי קפה רבים – סנדוויצ'ים, ראפים שונים המוגשים עם סלט ירוק בצד, מבחר סלטים וטוסטים ממש כמו פעם. כל הלחם נאפה במקום ובעלי המקום לא מעגלים פינות בכל הנוגע לאיכות המוצרים בהם הם משתמשים.
אם אהבתם את הקפה, במקום פועלת גם חנות לממכר קפה הביתה. הקפה הטרי שנטחן במקום יעשה לכם בוקר חדש כשאתם קמים לעבודה. אריק איינשטיין המליץ לכולנו לשתות קפה טורקי ולהתעורר. "לנדוור" יספק את הקפה הזה בטעם של פעם, אבל עם אריזה מאוד ישראלית, מפנקת, כזו שנשארת מעודכנת ומחדשת ללא הפסק.
*הכותב היה אורח המקום
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת