נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

ספטמבר 95' , ניו דלהי, הודו. אני מאוהבת. ריחות חדשים, חום, המולה וצפיפות, עולם חדש. נזכרת ומתגעגעת... התחברתי מיד למקום, לאנשים ולאוכל. אוכל מדהים ומשכר, מלא תבלינים וטעמים שתופסים את הלשון ולא מרפים. זו הייתה תחילתה של ידידות נפלאה שנמשכת כבר לאורך שנים. קניתי לי תבלינים, למדתי קצת לבשל ממי שרק היה אפשר והמשכתי גם בארץ את הרומן. אבל האמת, קשה להגיע לאותה רמה של טעמים בבישול ביתי ולכן, מדי פעם, כשהגעגועים גוברים, אני מוצאת עצמי באחת מהמסעדות ההודיות בארץ. בטנדורי אילת אכלתי מס' פעמים ונהניתי והפעם החלטתי לשים פעמיי לסניף התל אביבי והמעט נחבא ברח' זמנהוף (כיכר דיזינגוף)  בת"א. בן זוגי היקר וחובב הטעמים העזים הצטרף אליי לעסקית במקום.

נכנסנו למקום וכבר הרגשנו בעולם אחר. המקום מעוצב באופן אלגנטי - אוריינטלי, ברקע מוזיקה נעימה ומסביבנו צוות מלצרים שכאילו נלקח מסרט הודי. כשהתיישבנו, מיד מזגו לנו מים קרים והתחלנו בחגיגה. אין תפריט בעסקית (שינוי מרענן, לא צריך לבחור), אז ב 59 ש"ח מקבלים מרק, נאן ומטבלים לשולחן. בנוסף, יש בופה עשיר של תבשילי ירקות הודיים, מנות בשריות ומנות של סלטים קרים וקינוחים (המנות משתנות מדי יום). העיסקית כוללת גם שתיה קרה או יין ושתיה חמה. דיל משתלם לכל הדעות.

קיבלנו מרק עגבניות מצוין - מתקתק וסמיך עם מעט עלי כוסברה טריים. התחלנו לנשנש נאן ופאפאדם (לחמים הודים מעולים) עם המטבלים: מנטה - רוטב רענן, מעט חמצמץ וחריף, תמרהינדי - רוטב מתקתק-חמצמץ, ועמבה -טעימה וחריפה.

נחנו קצת ועברנו לסיור בבופה. התחלנו עם בג'יה בצל (בצל מטוגן בבלילה מתובלת) ועם סמוסה צמחונית – מעין פסטלים הודים שמנמנים ופריכים במילוי ירקות. טעמנו אורז בסמטי מצוין שתובל בהל, תבשלי דאל טעים (איך אפשר בלי) ותבשיל של תפוחי אדמה מטוגנים עם חצילים וכרכום. המנות הבשריות כללו תבשיל בקר רך ונימוח בתיבול מצוין ומסתורי ואת המנה המסורתית והטעימה - צ'יקן טיקה -נתחי עוף אדמדמים בתיבול מיוחד. בנוסף, יש בבופה מס' סלטים קרים: עגבניות ובצל, חסה, גרגרי חומוס חמצמצים וחמוצים פריכים ומתקתקים – לעידון החריפות.

אפשר לקחת עוד ועוד, אך לנו הספיק סיבוב אחד בבופה העשיר. השארנו, כמובן, מעט מקום לקינוח, שבאותו יום היה אבטיח קר וצונן ומעין דייסת סולת ושקדים מתקתקה וטעימה. החלטנו גם לחרוג מעט מהעסקית והזמנו ג'ולאב ג'אמון – כדורי גבינה שהוגשו ברוטב דבש ארומטי. חמימים וטעימים. סיום מתקתק ונעים לביקור במחוזות רחוקים-קרובים.

העסקית מוגשת בימים א-ו, בין השעות 12:00-15:30 וביום שבת, בין השעות 13:00-16:30

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של איילת למפרט

על הרצפה
מגדלור
סי אנד פאן
שניצלס השף- לא רק שניצל!
קפנטו פלוס
שובי שובי לפרדס
מסעדה אחת טובה במילאנו
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר