נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
אני מודה, מעולם לא הייתי בהודו, טרנד התרמילאות חלף מעלי כמו ענני נוצה ביום קיץ בהיר.

בישול הודי הוא לא עניין של גיאוגרפיה השמורה לתת היבשת במזרח אלא הזדמנות של טעמים, צבעים וריחות שאינם פונקציה של מקום - כל מה שצריך זה שילוב נכון של חומרי גלם ותבלינים - הכל קשור בתבלינים.

לא מעט הודים הגיעו לארץ במהלך שנות קיומה של מדינתנו הקטנה, ולמעשה יהדות קוצ'ין השאירה רק מעטים לשמור על הגחלת, אבל ההודית הכי מפורסמת היא ללא ספק רינה פושקרנה, בעלת רשת מסעדות טנדורי וחלוצת מורשת האוכל ההודי בארץ.

לא עוד נסיעות סודיות למסעדות קטנות בערי הפרפריה אלא אאוטינג מלא למסורת ארוכה של טעמים. ההודית הראשונה שלי, אם אפשר לומר, הייתה קוהינור - המסעדה הכשרה במה שהיה פעם מלון הילטון ירושלים ועכשיו הוא חלק מרשת מלונות אחרת. שנים אחרי ואני בשפלה, עושה פעמיי למסעדת טנדורי בהרצליה. כבר שנכנסים למסעדה משנים פאזה ועוברים לעולם אחר. העיצוב אותנטי, רקדן הודי מפליא בתנועות ובצלצולי פעמונים, וצוות מיומן נע בעדינות חתולית בין השולחנות נכון וקשוב לכל ניד וניע של הסועדים.

הפתיחה קבועה - רטבים של עמבה הודית, נענע מתובלת בכוסברה ורוטב תמרהינדי - אלה הולכים על הכל. לצד לאסי (מתוק) העשוי מיוגורט, ביקשנו לחמים מסורתיים - נאן שנאפה בטנדור וצורתו דמעה גדולה, וקולצ'ה שום (שזה נאן עם שום). לפתיחה וכדי שלא נתקשה להחליט הלכנו על פניני הטנדורי (מנה לשניים): מגוון ממבחר המנות הראשונות: סמוסה כבש, סמוסה צמחוני, צ'את עוף, פאקורס ורצועות עדשים - זוכרים את הרטבים, זה פשוט מעולה . בשלב הזה כבר הסתמן שובע מסוים שהודחק כי לפנינו עוד המנות העיקריות.

המנות העיקריות מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות - מנות מהטנדור - שזה כמו טאבון אבל קצת שונה, ומנות קארי - שהפירוש המדויק הוא רוטב, כל מה שמגיע ברוטב נקרא קארי. הזמנו טנדורי גריל מעורב (מנה לשניים): הצעת השף הכוללת מבחר ממעדני הטנדורי: עוף טנדורי, עוף טיקה, עוף קסטורי, נרגיסי קבב וצלע כבש (והכל מוגש על פלטה חמה). וממבחר מנות הקארי, בשר בארומה מתקתקה. אורז בשמתי הוא תוספת הכרחית, אבל המבינים לא מוותרים על מנה פלאק תרד - מחית ירקרקה עם גבינה הודית (או עם פטריות). יש גם תבשילי עדשים וג'ירה אלו - תפוחי אדמה קטנים מוקפצים עם כמון, זנגביל וצ'ילי ירוק. המבחר אינסופי ומומלץ לבוא חבורה ולחלוק מנות מרכזיות ואז טועמים מהההכל.

הקינוח תפס אותנו לא מוכנים, ביד אחת עוד חיפשנו את שאריות הנאן והצטערנו על היעדרה של קיבולת אין סופית וביד השנייה נאלצנו לחלץ את הקינוחים מהצלחות, צלחת פירות העונה, כדורי גבינה ברוטב דבש ומקפא פיסטוקים נפלא - פליא אבל בסוף מצאנו מקום.

הארוחה בטנדורי היא חוויה לכל המשפחה, ויש מנות מיוחדות לילדים ומתנות למי שגומר את האוכל (הודו או פולניה העיקר שיאכלו). אגב, למי שעוד לא יודע ניתן למצוא את מוצרי טנדורי גם במרכולים כך שאפשר לחגוג גם בבית - רק לחמם ולהגיש.
טיפ למתחילים - נסו את התאלי, ארוחת טעימות מלאה בשרית או צמחונית עם תוספות וקינוח.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
ברזיל בגמר
ברזיל בגמר
אירוע היסטורי
אירוע היסטורי
סמטת מזארין, פינת משכית
לא על הנוף לבדו
עשה עלייה
שתזכה לחיי מדף ארוכים
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר