נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
מסעדות אתניות עושות לי את זה. כל מה שקשור בתבשילים, ממולאים וקדירות מהבילות - גורם לי להזלת ריר רק עצם המחשבה על זה. גל האתניות התחיל לפשוט עלינו כמעיין המתגבר ובהרבה מסעדות אנחנו רואים מנות עם נגיעות אתניות, שימוש נרחב בחומרי גלם פשוטים וגם מסעדות שמתהדרות במטבח אותנטי לחלוטין.

מסעדת פאשה, שנמצאת במתחם רחוב הארבעה, היא לא סתם מסעדה. כותרת המשנה של המקום, המתנוססת על התפריטים ועל דש מקטורני המלצרים היא "טעם תורכי אמיתי". ואכן זה מעורר ציפייה ולכן סרנו מיד למקום א' (שידועה בתבשילה ומגדנותיה למרחוק) ואני.

"פאשה" בתורכית הינו כינוי למישהו שבאמת אוהבים. "מותק", "כפרה", "עיניים", "נשמה" הם רק חלק מביטויים שאנו מכירים וקרובים במהות ל"פאשה".

חלל המסעדה מעוצב למשעי בטעם וקווים עדינים המשלבים בינהם נגיעות אותנטיות- מודרניות כמו ריצוף מאוייר בשילוב פרקט, טאבון אבן גדול לצד מטבח חדיש וסילסולים מתנגנים ברקע לצד סועדי היי טק ועורכי דין מעונבים. נעים.

הושיבו אותנו באיזור העישון על שולחנות בר מצויידים בכסאות נוחים מאוד ומיד פרשו בפנינו את מנות הפתיחה המקומיות: סלט נהדר של עדשים ולימונים בתיבול כוסברה, סלט ג'ריש (בורגול גס) פיקנטי, סלט תורכי, טחינה עשויה כהלכה, שמן זית נהדר מתובל במחית עשבים טובה, חריף שמוגש עם רסק עגבניות (למי שרוצה למתן את האש בפה), קציצות פרסה פריכות ונהדרות, צלוחית עלי רשאד טרי וצנונית ושתי פיתות חמות, תורכיות אסלי. היה נהדר ומעניין לא פחות. שמחנו על הבחירה עד מאוד.

הארוחות העסקיות מוצעות בחמש ורסיות של מחיר. אנחנו הלכנו על עסקית קבב (46 ₪) וארוחת מסחנה (52 ₪). למנות ראשונות קיבלנו קובה חמוסטה שהיתה טעימה רכה וחמצמצה כמו שצריך ומנת סמבוסק תורכי ממולא בתערובת בשרים מתקתקה עטוף בבצק שמרים נהדר. את הכל ליווה גם סלט עגבניות, בצל וכוסברה טרי ורענן. לעיקריות: קבב תורכי נהדר המוגש על מצע תפו"א סופריטו, שהם למעשה תפו"א שטוגנו קודם לכן בשמן עמוק ואז בושלו לאיטם ברוטב שמן מאוד. הקבבים היו עסיסיים ומתובלים כהלכה. א' הזמינה "מסחנה". מדובר בפיתה עסיסית ורטובה ועליה נתחי בשר שנצלו על גריל פחמים, הונחו על הפיתה בתוספת בצלים ופלפל חריף ונאפו בטאבון. מעל הכל פוזרו בנדיבות שקדים קלויים. מנה נהדרת עם שילובי טעם ומרקם מושלמים. ליקקנו את הצלחות והשארנו מקום לקינוחים: מלבי טעים וקדאיף אישי אפוי בצלחת מתכת עם פיסטוקים ואגוזים. היה מתוק, טעים, מגוון ומעניין מאוד לפגוש בים מסעדות היומיום, מקום שחושב על הפרטים הקטנים ומגיש, מלבד אוכל טעים, גם אווירה לא רגילה.
חשוב לציין כי המקום כשר וסגור בערבי שישי ובשבת.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של אורן גירון

פורס הטורטים
פאגו פאגו באילת
צמחי תבלין
לה סנטרל ברוטשילד
אמנות הבישול עם ג'ולייה צ'יילד
עסקית ב-KIZO
אוכל בתערוכה
חותכן ג'וליאן <BR>
  (Julienne Cutter)
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר