במקום בו שכנה בעבר "בר פירות ים" נפתחה לפני מספר חודשים מסעדה חדשה בשם Ocean. מצאנו מקום מעוצב עם טוויסט מרתק בתפריט, הנהנה מהשפעות ים תיכוניות רחבות: קצת איטליה, קצת ספרד ואפילו קריצה מחויכת למזרח הרחוק.
הבעלים, זוג חברים של שנים, תפסו יוזמה והגשימו חלום ישן. תמורת מליון שקלים, עיצב להם קסטיאל מציאות כובשת: העיצוב נקי, מזמין ומהלך על התפר הדק שבין קרירות מאופקת, המתכתבת עם המתחם ההייטקי שבחוץ, לבין החום האלגנטי המתבקש ממסעדה: קירות בגוון קרמי, שולחנות עץ כהים-מחוטבים, בר משקאות קטן ומספק, ואקווריום תכלכל עם לובסטרים שמחכים שמישהו יבחר אותם לעצמו.
לפני הכל הונחו שתי פנכות על השולחן: ממרח חצילים נהדר בניחוח עוקצני של שום, וגבינת פטה רכה הגיעו בליווית לחם חם, שבתוכו נחבאה הפתעת זיתים וקימל.
לראשונות פתחנו בקאלמרי ממולא בייבי שרימפס ועלי מנגולד (32 ש'), ובמרק סרטנים ושמנת, עגבניות מיובשות ותימין (32 ש'). הקאלמרי השכילו להיות גמישים (החשש הלגיטימי מצמיגות יתרה התפוגג מיד), תוכם מפנק, וסלט סלק ותפוחי עץ שהוגש ליד היווה תוספת מתקתקה ומעניינת. מרק הסרטנים הריחני היה נפלא: בתוך מרקם קטיפתי עשיר של שמנת, נח סרטן ורדרד יפהפה. בצעתי מבשרו הרך והתמוגגתי. לא התאפקתי, וכשאני מתעלמת בגסות מכל חוקי הפוליטיקלי קורקט לטובת עינוגי החושים, טבלתי את תוכו של הלחם בתוך קערת גן העדן הזו. איזו מנה מענגת.
לעיקריות ואחרי התלבטות לא קלה בין פיתויי התפריט, בחרנו לנסות מהמיוחדים של אושן.שיפודי שרימפס וקוקי סאן ז'אק (76 ש') יצאו בדיוק מתוזמן מהגריל והתהדרו ברוטב נשכני וחמצמץ של סרטנים, ג'ינג'ר ולמון גראס. מנה נוספת של פילה מוסר בטפנד הייתה מצוינת (68 ש'). רוטב מעודן של קולי עגבניות שרי הלם היטב
את נתחי הפילה הדקיקים, שכמו נמסו בתוך פי, ואת רביולי הגבינות המעודן שליד.
לאחרונות טעמנו ממגוון אפשרויות מקסימות: היו שם מוס שוקולד בלגי אוורירי (20 ש') וסמי פרדו נוגט (20 ש'), קינוח איטלקי מסורתי במרקם שנע בין מוס לגלידה רכה, נמשח בקרמל ושבבי אגוזים ושקדים והיה טעים מאד. אבל - פונדנט שוקולד חם ברוטב וניל, שבקיעה של הציפוי הפריך שלו הולידה התפרצות געשית מתרגשת של שוקולד מעולה, הצליח להשתיק אותנו לרגע, ולו מטעמי הערכה לשף. גם מלבי שמנת היה הפתעה נעימה:
שתי קעריות קטנות של מלבי במרקם חלבי-חלקלק הוגשו לשולחן, האחת ברוטב פירות יער והשניה בציפוי שבבי אגוזים קצוצים, והיו מצוינות.
הנה כי כן, דוגמא לאיך בדיוק צריכה מסעדה להתנהג:
המנות נדיבות, מעוצבות לעילא, וניכר כי השקיעו בהן הרבה מחשבה ותשומת לב, החל משלב חומרי הגלם ועד הטקסטורה הסופית; השירות מיומן, נעים ואינטליגנטי,וידע לכוון אותנו היטב בין שבילי התפריט,תוך מתן הסברים ידעניים מלווים בחיוך;
והטעם?
Ocean עושה לים בית ספר. כל הכבוד.
שמענו גם כי במקום מגישים בערבים (לא כולל שישי) תפריט מיוחד של 99 ₪ הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח, כוס יין או שתייה קלה. בין המנות הראשונות מוגשים מולים שחורים צלויים עם גבינת רוקפור, קלמרי ממולא בבייבי שרימפס על מצע סלק ותפוחי עץ, מרק סרטנים עם שמנת,עגבניות מיובשות וטימין ועוד...
בין המנות עיקריות מוגשת קדירת דגים ופירות ים עם גרגירי חומוס ודלעת, שרימפס בטרקוטה אליו אוליו, נתח אנטריקוט צרוב בגריל ברוטב חרדל דיז'ון ושמנת ועוד...
חשוב להזמין מקום מראש.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת