הביסטרו "פרי מגדים" במזכרת בתיה, החל את דרכו לפני כחמש שנים והתפתח כעוד בית אוכל עם כל מיני השפעות, ביניהן גם ים תיכוניות, שבאו לידי ביטוי למשל, בחומוס ריחני. הזמן עבר ופרי מגדים, שהפך בהדרגה למקום מחוזר, גיבש קונספציה של מטבח עם נטיות צרפתיות מובהקות. מצוינות בעיצוב לא נרשמה שם, אבל סופרלטיבים לאוכל דווקא כן.
התייחסות פוזיטיבית לגמרי בערכים של תמורה מול עלות, אוויר מרענן של כפר ומרחק משתלם של שתי דקות מצומת ביל"ו.
מזכרת בתיה בטח משוויצה במקום הזה ובצדק, כי מאד קרוב לכניסה הכריז שלט עצום ממדים ש"פרי מגדים" נמצאת שמאלה. פנינו ואז הלכנו לאיבוד. בשביל שזה לא יקרה גם לכם, חשוב שתדעו שצריך להמשיך עם הכביש עוד קצת, ואז, מיד אחרי הפניה ימינה, הבית הקטן הראשון מימין מחביא הבטחה קולינארית ראויה ומקיימת.
הדלת נפתחה וחשפה את אריאל, הבן של בעל הבית והמלצר שלכם להערב, מצויד בחיוך ביישני והמון כוונות טובות, והוא שליווה אותנו אל שולחן מחופה מפה כפרית פשוטה, ליד מחיצה מעץ שלבשה מפית סרוגה ביד. תמונות של פרחים וכרזות של תערוכות מוזיאוניות התלבשו על הקירות, ומהתקרה נגלו ללא בושה קורות עץ. החלל קטן וחמים ועושה הרגשה כאילו עיצוב זה מונח עירוני מחוצף שאין לו כאן מקום ובטח שלא חשיבות.
התפריט לעומת זאת, לא מתבייש להיות יומרני. דפים רבים סוקרים מנות ברווז ואווז, בקר ועוף, טלה ועגל חלב, דגים ופירות ים. כל כך הרבה מנות, כל כך הרבה אפשרויות, וקול בירכתי המוח שלי לא הפסיק להתריע בפני ניסיונות הצטיינות בפריסה רחבה. על כל פנים, באנו לסקור את העסקיות, מה שהתברר כגחמה פונקציונאלית, ו/או ממוקדת מטרה,לפחות ברמה התיאורטית, אלא שאני ואמא, כמו עץ שלא נשתל רחוק מהתפוח שנפל ממנו, ניחנו באישיות נהנתנית ונוחה להתפתות, לכן הלכנו על כל הקופה, כלומר על הרבה טעימות מתוך העסקית. הרבה. הרווח היה כולו שלנו...
על פי התקן מציעה פרי מגדים שתי אפשרויות מצוינות לעסקית, הכוללות ראשונה ועיקרית ומוגשות כל יום, כולל שישבת, בין 12:00-16:00, ב 89 או ב 109 שקלים,.
עם מבחר הראשונות קיבלנו לחמניות מתקתקות שהגיחו, בתזמון מדויק,ישר מהתנור. בצענו מהחמימות, מרחנו לאט את החמאה הרכה, והוספנו נתח ראוי של סלמון מעושן. ביס אחר כך עיטרה פרוסת חזה אווז מעושן, כולל פס השומן הדקיק הנפלא החבוי בה, את הלחמנייה שלי.
עוד חווינו קרפצ'יו בקר עם שבבי גבינת פרמז'ן שהיה מרתק, הן ברמת הבשר והן באופן הטיפול בו. הלה נכבש בתנופה יצירתית, הונח במשרה עדין, והוגש בחותם בזיקה מעודנת של מלח גס מלמעלה; מלפטי, מעין לביבות אמורפיות קטנטנות מתרד וגבינה (הבצק מאד מזכיר ניוקי בטעמו) שחו ברוטב בשמל ועשבי תיבול לזמן לא רב יותר ממספר דקות, כלומר עד שנאכלו כליל. גם את הרוטב הטעים-טעים הזה הספגנו היטב בלחמניה וטרפנו. יש דברים שאי אפשר להם. השארנו צלחת מבריקה ונוצצת.
המשכנו למרק עוף צח ומלא טעמים, שזכה לנימה לימונית מלטפת בירכתיים, ושימש כמעגן נוח לקרפלעך, כיסוניות בצק ממולאות בשר. אפילו אמא, שמרק עוף הוא מומחיות רבת שנים שלה, הגניבה המהום מתפנק של שביעות רצון; מרק קרם אספרגוס עשיר בשמנת, היה כבד, סמיך ונהדר. יופי של מנה. בייחוד בכפר, בייחוד בחורף.
המנות העיקריות מוגשות בנדיבות ראויה לציון. טעמנו ממגוון לא מבוטל של אפשרויות: לשון עגל ברוטב שמנת-חרדל וניחוח שום מודגש, הייתה רכה
ומחליקה כראוי; חזה אווז מעושן חם, עם כמות נאותה של שומן היה עשיר מאד ותובעני; קבב עגל חלב היה מוצלח פחות, אבל הפיצוי הגיע מיד במנה נפלאה של קונפי אווז. שוקי האווז בושלו בשומן של עצמן והתהדרו בעור פריך ובשר מוצק, מלא מיצים ומענג.
ליד כל אלה הוגשו תוספות מלבבות של כרובית קלויה עם רמיזת פרמז'ן נמסה ממעל, תפוחי אדמה צלויים, וסלט גזר בתיבול לא שגרתי של גרגרי כוסברה מצרית.
לקינוח (בתוספת של 15 שקלים לעסקית) הוגשו קרם ברולה בכסות פריכה ומתפצפצת ותוך קרמי מתקתק,ומנה נוספת של שטרודל תפוחי עץ חם וטוב.
לאורך כל המסע הטעים הזה הציץ בנו איציק, השף והבעלים, בא וחזר ובדק שטוב ונעים, ובסוף אפילו שיתף אותנו בקצת פרפראות על המסעדה,ועל הילדים,ועל בכלל, כאילו חיבק אותנו בחיבוק דובי גדול ואוהב, והכניס אותנו לחיק המשפחה המקסימה הזאת, וזה נחמד, כי
לבטח נחזור לכאן שוב.
סיכומו של סיפור, המדובר בביסטרו נפלא המגיש תפריט צרפתי-כפרי מצוין, בדמותן של מנות מוקפדות נדירות בטעמן. כן, עד כדי כך.
פרי מגדים, רח' רוטשילד 3, מזכרת בתיה.
טל: 9349946-08
עסקיות כל השבוע 12:00-16:00
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת