יש כאלה שלא יודעים שירושלים היא מעוז קולינארי, בית גידול לרבות מנפלאות הקולינריה שהגיעה לתל אביב בשנים האחרונות וחממה לשפים מוכשרים. אחד הדברים המאפיינים את המסעדות הירושלמיות זה הסועד הירושלמי, הוא נאמן, נהנתן לא פחות מאחיו התל אביבי רודף הטרנדים ובעיקר יודע לדרוש ולקבל תמורה ניאותה לכספו.
לפני עשור נפתחה בירושלים מסעדה צרפתית קטנה, בבית אבן בעל מורשת היסטורית שבחצר פיינגולד, העונה לשם "אלדד וזהו", מסעדה שסימלה הוא הצדודית של הבעלים. התרומה הבלתי נשכחת לעולמי הקולינארי (ולא רק לשלי) הייתה ביצירת העסקית הכי משתלמת. לראשונה נתקלתי בה כשהייתי סטודנטית, אי שם בקיץ של 1994, ובלי להיות ציניים, זה מחמם את הלב כשיש דברים שאינם מתקלקלים עם השנים אלא שומרים על אותה רמת המחירים, שירות והטעם.
הארוחות העסקיות ב"אלדד וזהו" מוגשות בכל יום בשבוע (למעט שבת) החל מהשעה 12:00 ועד 17:30 ובמחיר הנע בין 31-38 שקלים הכולל מנה ראשונה ועיקרית ומשתנה בהתאם לסוג מנה העיקרית. אפשרות הבחירה בין הארוחות רחבה ומרשימה.
לפתיחה תוכלו לבחור בין סלט חסות ברוטב ויניגרט מעקצץ או מרק ירקות, לצד אלה תקבלו סלסלה של לחמניות הבית עם חמאה שאף הן הפכו עם השנים לחלק מהמותג שנקרא אלדד וזהו. בשביל הנוסטלגיה הזמנתי חזה עוף בטרגון (31 ש"ח) שהיה עסיסי ומתובל בעדינות ומוגש עם קישוט ירקות מאודים. מנה נוספת שהוזמנה הייתה של סטייק סינטה ברוטב מפולפל, עשוי מדיום כמו שאוהבים.
גיליתי שהתווספו מנות נוספות לבחירה, עיקרית של דג (38 ש"ח), קערית מולים (35 ש"ח) ואפילו המבורגר עסיסי המוגש בלחמנייה עם ערימת צ'יפסים פריכים (31 ש"ח). ליווינו את הארוחה ב-1/3 קרלסברג (10 ש"ח) וכוס יין אדום (14 ש"ח) ולא ויתרנו על הקינוח טרטופו שוקולד מתוק-מריר. אלדד וזהו היא עוד סיבה לעלות לירושלים בכל שעות היום, הברקה קולינארית שלא מתכהה.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת