דימויים מעולם הכדורגל לא תמיד נהירים למישהי כמוני עם נפש עדינה של ציפור, בגלל זה לא הבנתי בהתחלה מה ההבדל בין מדריד לברצלונה. אבל "מחנות" אני יודעת מה זה וכשהסבירו לי שהיריבות בין הספרדיות זה כמו זו שהייתה בין החנונים מ"סיור וניווט" לקולים מ"הנוער העובד", הבנתי את כוונת המשורר. לא שאיכפת לי כי מספיק שאומרים לי ספרד, אני חושבת על אוכל, פאייות, פירות ים רוחשים במחבת, טאפאסים, קרם קטלן, חאמון, דברים שמחים שעושים נעים בלב וחמים בבטן (כמו בקהאם למשל).
כשמגדילים ואומרים לי סעי לאשדוד וכאילו הגעת למדריד (יש אפילו חיים רביבו אחד בנישה של הכדורגל המקומי) אני שולפת חברה טובה מהטריינינג של ראשית החורף, מצטיידת בדרכון בתוקף ונוסעת. מסעדת אֵסֶפַנְיָה שבאשדוד קיימת כבר למעלה מ-21 שנה, היא מתמחה בפירות ים ודגים ומקבלת אורחים, חדשים וותיקים בחמימות וחיוך רחב.
עסקיות משתלמות ביותר מוגשות באמצע השבוע בין 12:00 לשעה 18:00 במחיר של 89 ₪ וכולל עסקה מלאת שלבים וכל טוב. לפתיחה תקבלו פוקצ'יה חמימה פריכה ושמנמנה עם פינכות נשנושים, קיבלנו קולרבי בלימון, איקרה שהזכיר נשכחות לחלק מהסועדים, לבנה, סלט ירקות, סלט חצילים וראשים מהודרים של שום שנאפו בתנור ונמרחו בשמחה על הלחם החם. מנת ביניים של פטריות מוקפצות בעשבי תיבול, שום ויין לבן כלולה גם היא בעסקה וההמשך תלוי בבחירה של הסועד, עיקרית לבחירה מהמיטב והמגוון שבתפריט.
בחרנו להמשיך עם פילה בס ברוטב סביליה, שזה רוטב של עגבניות מיובשות הרבה עשבי תיבול ונצפו זיתים. התגובות היו מיני אנחות שמחה וליקוקי שפתיים. תחת קטגוריית פירות הים אהבנו מאוד את הקאלמרי הממולאים בבשר סרטנים, עשבי תיבול, שרימפס ושקדים ברוטב נפלא ופאייה ולנסיה שהאורז אל-דנטה כמו שצריך והיא מעוטרת בצדפות, שרימפס ובכמות נדיבה של ראשי קלאמרי, בייבי שרימפס. לא היססתי וטמנתי ידי, וגם נתחי פוקצ'יה במחבת מלאה במולים ברוטב נהדר של עגבניות ותיבולים והמון שום.
שתיה קלה וחמה מצטרפים לעסקה והמחיר כולל גם שירות. שלא בעסקית לא ויתרנו על כמה עינוגים ספרדיים אוטנטיים, פיניאטו שזה ויסקי עם אננס, אפריטיף אלכוהולי עדין ונשי ליווה את הפתיחים וליקר קטלן שזה בטעמי פלאן עם אלכוהול ליווה את הקינוח, מוס קפה, אומנם לא מספרד אבל שילוב אופטימלי בין שוקולד לקפה, במתיקות לא מאיימת. קפה ותה עם נענע היו הפינאלה, לא לפני ששמענו שבצהרי יום שישי מקבלים את השבת באווירה יוונית ים תיכונית הכוללת הופעת אומן אורח יווני בליווי בוזוקי כשבתפריט: אפרטיף, דג מבושל וסלטים על חשבון הבית, ואתם משלמים על השתייה בלבד - מינימום 50 ₪ לאדם. לחובבי המחול, הופעות פלמנקו נערכות ביום חמישי בערב, הזמנת מקומות הכרחית.
פול, בן למשפחת מסעדנים מסתובב בין השולחנות ונותן את הטאצ' האישי לכל לקוח, השירות מוקפד ומדוייק והמקום מצדיק את המוניטין שרכש עם השנים.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת