נגישות
נגישות

בשרים ב"ורד הצלע"

מרגע ההזמנה זרמו המנות לשולחן בקצב מסחרר - כבד קצוץ מעולם אחר, סלט ורד הצלע, כדורי פלאפל, חמוצים, סלטים פיקנטיים. מחשש שמרוב הנאה לא נצליח להגיע לבשר - הסיבה האמיתית שלכבודה, כאמור, התכנסנו - הזמנו במהירות. לקחנו את אחת המנות המיוחדות - פילה רוסיני שמוגש ברוטב ציר בשר ויין (שמגיע רותח לשולחן) ומעליו מונח כבד אווז שמשלים את התמונה.

מסעדה ביום המסעדות של rest
רותם רוזנטל
רותם רוזנטל
תאריך פרסום: 09/10/2005, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
כשסיפרתי לעמית שהולכים ל"ורד הצלע" התגובה שקיבלתי היתה – סורו כל אוכלי הסושי, הבו לי בשר עסיסי. רצתה וקיבלה. לקחתי איתי את עמית כבקרית איכות. אחרי הכל, מדובר בבחורה שכבר מזוהה בכמה סטייקיות ברחבי העיר.

"ורד הצלע" קיימת כבר שבע שנים. היא נמצאת באיזור המשתקם של בניין מרכזים בדרום העיר. המסעדה הזו היא בין המוסדות שממשיכים להצליח וברגע שטועמים את האוכל מבינים למה. מהמונית כבר הרחנו את ריח הבשר שאפף את הרחוב. מדובר בבית עלית בגרסתו הבשרית ברחוב קיבוץ גלויות – כל מי שעבר ברחוב הרים את ראשו לכיוון הריח בהנאה.
ההקפדה על איכות הבשר מאוד גבוהה. הסטייקים עוברים תהליך עישון במקום וישנו חדר מיוחד לקירור הבשר. התחלנו בפלטת סלטים ומנות פתיחה, אליהן התלוו לאפות חמות שנאפו בטאבון.

מרגע ההזמנה זרמו המנות לשולחן בקצב מסחרר – כבד קצוץ מעולם אחר, סלט ורד הצלע, כדורי פלאפל, חמוצים, סלטים פיקנטיים. מחשש שמרוב הנאה לא נצליח להגיע לבשר - הסיבה האמיתית שלכבודה, כאמור, התכנסנו - הזמנו במהירות.

לקחנו את אחת המנות המיוחדות – פילה רוסיני שמוגש ברוטב ציר בשר ויין (שמגיע רותח לשולחן) ומעליו מונח כבד אווז שמשלים את התמונה. אני החלטתי על ערב שיפודים והתחלתי בשיפוד קבב טורקי. טעמו של הקבב פיקנטי והוא עשוי עם חתיכות שומן כבש. אחרי חיסול נקודתי, מהיר ומדויק עברתי לשיפוד השני ולבשר שמעולם לא טעמתי – לב אווז. גם הפעם החיסול לא התעכב, למרות געגועים לנילס. ב"ורד הצלע" ממליצים גם על מנת סטייק האנטריקוט בחום רב. גם הדגים באקווריום הענק נראו מרוצים.
אחרי כל הבשר קינחנו בעטאייף, מתוק מתוק ומוצלח.

אבל נעזוב לרגע את האוכל. גילינו שניסים, הבעלים, דאג וארגן במיוחד שבמסעדה יהיו שני תפריטים בכתב ברייל. מסתבר שכלל לא פשוט למצוא "מתרגם" לתפריט מכתב לברייל אבל המאמץ השתלם. במסעדה יש שני תפריטים לעיוורים ואין כמעט בנמצא מסעדות שטרחו כך. ניסים דאג גם לגישה נוחה לבעלי כיסאות גלגלים למסעדה עצמה ולשירותים.

את הערב ב"ורד הצלע" החלטנו לסיים בהליכה ארוכה חזרה הביתה כדי להסדיר את הנשימה ולהתמודד עם כמויות האוכל, לא היינו מסוגלות לוותר על ביס. חמים וטעים.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של רותם רוזנטל

חגיגה גרוזינית בננוצ'קה
אם אין לחם...
NG בר & בשר
אוכל סטודנטיאלי
קוקטייל "הכינותי מראש"
גן עדן בסיני...
מאפה-קפה-סיגריה
ההתקפה האתנית
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר