הימים הם שלהי הקיץ, חצבים חצופים זוקפים ראשיהם, והשמש משפילה קרניה, שבת בבוקר והחלטנו לעלות צפונה, טבילה קצרה בכינרת, ביקור ביקבי רמת הגולן וארוחת צהרים מפנקת, איפה שאלתם - בראש פינה, במעלה ההר באחוזת שולמית.
גרם מדרגות מוביל לבית הבנוי אבן ובזלת ומאוד אופייני לבניית הכפרית באזור. אחוזת שולמית היא שם נרדף לרמת שירות גבוהה, להקפדה על הפרטים ולשירות מצוין אפילו אם בחרתם כמונו לקפוץ לארוחת צהרים וויתרתם על חדרי האירוח הנפלאים שהמקום מציע.
התפריט האנין משובץ בנגיעות אירופאיות מן המטבחים הצרפתי האוסטרו-הונגרי והישראלי. התפריט העסקי (90 ₪) מוגש בכל יום בצהרים ובו מבחר של מנות ראשונות המוצעות לבחירה, התלבטנו ובחרנו בטורטלי ממולא בבשר ברוטב פלפלים קלויים, צנוברים ושמנת, מנה עדינה בטעמים. מנה נוספת של פטריית פורטבלו שמנמנה ועסיסית צלויה בגריל בלוויית ירקות ורוטב ברביקיו שהתגלתה כקלילה ומעניינת וטעמנו גם מנה נוספת של כבד אווז הונגרי עם פרוסות של תפוחי עץ וריבת בצל בטעם פיקנטי המוגש עם טוסטים (בתוספת למחיר הבסיסי). אל תוותרו על סלסלה של הלחם הנפלא.
המסעדה מתמחה כבר שנים בבשרים ודגים מעושנים המצטיינים בטעמים עדינים ומיוחדים ובבשר השומר על עסיסיותו. סטייק האנטרקוט נבחר כאופציה המועדפת למנה העיקרית, והתגלה אכן כעסיסי, מוכן במידת הצלייה המבוקשת ופשוט טעים. נראה שהחבר'ה מבינים בבשר. השתכנענו סופית עם מנה של ספריבס מעושנים צלויים בגריל ומוגשים ברוטב של סויה ודבש. הבשר היה פשוט טוב, ניכר שהוא צעיר, טופל כיאות וניתק בקלות יתרה מהעצם. הרוטב השתלב יפה עם הבשר אך לא השתלט על הטעמים, לא היה מתוק מידי וניכרו בו עקצוצי פלפל.
בקבוק היין כבר התרוקן, חיוכי שביעות רצון ניסכו על פנינו ולא ויתרנו על הקינוח. חלקנו פרפה תפוזים עם רמיזות לברנדי שהיה ממש גרנאד פינלה. הנוף שנפרש לפנינו נצבע בצבעים של ערב ואנו פנינו חזרה לתל אביב...
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת