נגישות
נגישות

שפילמן - קונצרט קולינרי

רק לקראת סוף הארוחה התברר לנו כי מירב שפילמן, השפית שאת מטעמיה הגענו לטעום, מגיעה מרקע מוזיקלי ושבעברה עסקה במשחק, מוזיקה ושירה. פרט המידע הזה שפך אור חדש על ארוחת הטעימות הקסומה שחווינו ערב אחד, בזיכרון יעקב בנוף מהמם.

מסעדה ביום המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 09/10/2005, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

רק לקראת סוף הארוחה התברר לנו
כי מירב שפילמן, השפית שאת מטעמיה
הגענו לטעום, מגיעה מרקע מוזיקלי
ושבעברה עסקה במשחק, מוזיקה ושירה.
פרט המידע הזה שפך אור חדש על
ארוחת הטעימות הקסומה שחווינו
ערב אחד, בזיכרון יעקב בנוף מהמם.

שמענו על מטבחה המיוחד של מירב,
שמכינה אוכל לאירועים והגענו לטעום
בעצמנו. אז גם גילינו כי מירב חיה שנים
בארה"ב והגיעה אל הקולינריה מתוך
אהבה ותשוקה ופתחה שם מסעדות,
קייטרינג ומעדנייה. לפני כ-10 שנים
חזרו היא ומשפחתה לארץ ומאז היא
בישלה ארוחות גורמה בשגרירות ארה"ב
בישראל וכן בשגרירות בריטניה, בחגיגות
ימי ההולדת של המלכה ובאירועים פרטיים.

אנחנו הגענו להתרשם מאמנות הבישול
ומהטעמים וזאת אחרי המסע לעבר
זיכרון (אנחנו מתל אביב, עבורנו זה אומר
בקבוקי מים וצידה לדרך). ישבנו בתוך סלון
מקסים בגווני שמנת עם נוף מדהים לעמק,
נרות, תאורה נמוכה ומוזיקה מרגיעה.
לפתיחות, בעודנו ממתינים לארוחה עצמה,
טעמנו כבד אווז עם ריבת בצל על טוסט,
שהיה עדין בטעמו, מוס סלמון על טוסט
ורוסטביף מעגל חלב עם חזרת שהיה
מוצלח במיוחד. עם המנות שתינו פונץ'
קליל.
התיישבנו ליד שולחן עם נרות אדומים,
פרחים צפים בקערות זכוכית והמנות
הראשונות התחילו לזרום. קיבלנו
גוואקאמולי טרי עם נאצו'ס, חציל טימבל
ממולא גבינת עיזים וירקות, טרין של
פלפלים אדומים בחומץ וטפנד זיתים
שחורים עסיסיים. המנות היו מרעננות
והציגו הבטחה להמשך הערב.
אתנו בארוחת הטעימות היה גם זוג צעיר
שהגיע כדי לבחור מנות לארוחת החתונה
שלו. הם האירו את הארוחה בחיוכים
ובעקבות הטעימות החליטו לתת
למירב יד חופשית בבחירת המנות לסעודה.
ואז, אחרי שהמשכנו בשיחה נעימה, הגיעו
העיקריות: קונפי אווז עם מספר סוגי פטריות
ובטטה שהיה רך ובעל טעם עשיר,
ביף בורגיניון ביין אדום בבישול קדירה
ארוך של 9 שעות ועם בצלצלי שאלוט
שהזכיר בישול צרפתי כפרי ומנת חזה אווז
ברוטב שזיפים מלווה באורז נקי ומעוצב.
המנות כולן לוו ביין אדום ישראלי, פשוט וטעים.

לסיום, נשאר לנו מעט מקום לקינוחים:
טעמנו עוגת שוקולד שכבות, טארט
תפוחים עם שמנת מתוקה מוקצפת עדין
וטארט אגוזים עם רוטב וניל. שוב, היה מצוין.

מירב שפילמן משתמשת בכישרונה הטבעי
לאירוח ולבישול בכמה כיוונים: היא בעלת
קייטרינג אישי ויצירתי, עורכת ארוחות
טעימות יצירתיות בביתה שבזיכרון יעקוב
ומעבירה סדנאות בישול, גם הם במטבח
ביתה העצום והמזמין.

הקייטרינג מתאים לאירועים אינטימיים
ועד 300 איש, היחס אישי ומגעה של
מירב ניכר בכל פינה. הלקוחות נותנים
לה לרוב מרחב יצירתי קולינרי וכל אירוע
הוא יצירה חד פעמית בפני עצמה
המותאמת אישית לסגנון האירוע והאנשים
ולחומרי הגלם הטריים בעונה וכמובן,
לרעיונות של מירב באותו הזמן.
את סדנאות הבישול שלה היא עורכת לקבוצות,
לרוב כאלה שמגיעים מעבודה משותפת או
קבוצת חברים. כולם שותפים לחוויית הבישול
והלמידה היא מעשית. בסיום הסדנא יושבים
ואוכלים מפרי העבודה המשותפת. ארוחות
הטעימות מתאימות לקבוצות והמנות בהן
משתנות לפי העונה והקהל.

מכיוון שמירב הגיעה לבישול מתוך עשייה
ואינטואיציה, התחושה הייתה שגם הבישול
שלה פונה לחושים ולרגש. היא מאמינה
שבישול מגיע מהלב, מבחירת החומרים
ודרך כל שלבי הכנת המנות. היא מדברת
על לגעת בידיים ולעשות את הדברים בעצמה.
ההשפעות על היצירה שלה רבות, ממטבח
צרפתי ועד למזרח הרחוק עם שימוש מעניין
בזנגוויל, חלב קוקוס, קארי ופירות ים.

אנחנו אוהבים כאלה כשרונות, באווירה
בלתי פורמלית, מלאי חדוות יצירה, תענוג.

מירב שפילמן-שף
בישול איכותי לאירועים
הסתוונית 11, זיכרון יעקב
04-6392218, 052-825959

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר