דלת הזכוכית של קלואליס מהווה חיץ בין שני עולמות. האחד, מודגש ע"י השומר שבודק את התיקים בחוץ ומזכיר את המציאות שאנו חיים בה, ישראל 2002, והשני, אחרי הדלת נסגרת, שמרגיש כמו אי קטן של שפיות ושל תענוג, אי שם באירופה. למישהו בקלואליס נורא חשובה החוויה של הנכנס למקום, מהשירות שיקבל ועד לרמת הרוטב העדין, חומרי הגלם והמוזיקה. האיש הזה הוא השף ויקטור גלוגר שמגיע למקצוע ולארץ אחרי גלגולים שונים. וגם ציונות. המטבח בקלואליס הוא בעיקר של דגים ופירות ים אבל הוא מגוון ומלא בהשפעות צרפתיות קלאסיות ושל מטבח ים תיכוני.
המקום
בקלואליס העיצוב מורכב מקירות לבנים חשופות, ממפות סטן בגווני שמנת מגוהצות למשעי, וכסאות עץ כהה מרופדים בעור ונוחים להפליא. יש גם אזור עם ספסלי עור הנשענים על קיר הלבנים ורוב קירות המסעדה עטופים בטיח חימר בגווני שמפניה. נשמר מרחק נעים בין השולחנות ולמרות השטח הגדול של המסעדה, היא עדיין אינטימית. יש גם שולחנות עגולים ובלילה דולקים עליהם נרות. הרצפה כולה עטופה עץ ברזילאי שמתאים להקפדה על האקוסטיקה במקום המורכבת גם מגובה התקרה, וילונות בד עשיר, ותקרה ייחודית. אקווריום לובסטרים מהווה את הנוף בדרך לשירותים, שהם כשלעצמם חוויה עיצובית. יש בהם אפילו מערכת סאונד נפרדת שמנעימה את שהות הסועדים גם כאן. יש במסעדה אזור של מעשנים ולא מעשנים אך לכל הלא מעשנים אין חשש, לא יוצאים מקלואליס מריחים מעשן סיגריות וגם לא חשים בעשן במהלך הישיבה במסעדה. במקום מערכת מיוחדת של אוויר צח המסננת ריחות שונים. בקלואליס מוכרים גם סיגרים, רק קובנים מובחרים בקופסת לחות מיוחדת.
המטבח
מטבח המסעדה פתוח לחלוטין לעיני הסועדים. אין מטבח הכנות נוסף והכל מוכן במקום, כולל הקינוחים. מקרר דגים מלא קרח מרוסק מודגש בכניסה למטבח ומציג את שלל הדגים ופירות הים הטריים המוגשים במסעדה. דגי גידול, דגי ים (תלוי בדגה) וגם דגי חרב, פארידות ושאר הזמנות מיוחדות שמגיעות מחו"ל. בקלואליס מטפלים בדגים באהבה ומכינים גם סלמון מעושן בעישון קר וגרבלקס כבוש.
ויקטור
נולד בארגנטינה, נמצא כאן בגלל הציונות. למד בצרפת את מקצוע הבישול והתמחה שם.בתחילה התרכז במטבח צרפתי קלאסי עד שהגיע לתחום הדגים ומצא את הנישה שלו. ויקטור בוחר לעבוד כאן בארץ ולפתוח מסעדה למרות המצב. הוא מתעקש לשמור על רמה בינלאומית בכל דבר הקשור לקלואליס ומעדיף לחשוב לטווח ארוך. הוא גם מקפיד על מפות מבד למרות העלויות, על 5 מקררי יין ועל צוות שהוא משקיע בו את הנשמה. עובדים אתו שפים ועובדים ישראליים וביחד הם בונים את החוויה האלגנטית של קלואליס. הקהל שמגיע לקלואליס הוא קהל של שנים שנאמן לחזונו של האיש לאורך המסעדות בהם יצר: דלידג, דגים 206 ועכשיו הבייבי שלו, שקרוי על שם שתי בנותיו: קלואה וליס.
התפריט
התפריט מאד רחב. המנות שנאספו לאורך השנים ושרכשו להם מעריצים שבאים במיוחד עבורם מתקשות לעזוב את התפריט כשנכנסות מנות חדשות שויקטור יוצר. ויקטור ממליץ מהראשונות על פסטייה סרטנים (בצק סיגר דק ממולא בעגבניה קונפי, קשקבל ובשר סרטנים). עוד מומלצים פרחי קישואים ממולאים בפירות ים וקבב בורי עם ג'ג'יק (יוגורט כבשים, מלפפון, נענע ושום), מטעמים המשלבים את הצרפתי הקלאסי עם הים תיכוני. מבין העיקריות, בולטות מנת השרימפס בגבינה כחולה עם תפוחים ומנת הבלוטין לברק (2 פילטים ממולאים בפטריות וצנוברים בנייר כסף אטום) שמגיע ברוטב של חמאה אדומה וציר דגים בשמנת.
יינות
בכל הנוגע ליינות, ויקטור מדבר על אהבה עמוקה לשפע היין שמוגש במקום. מחירי היינות נעים מפחות מ 100 ש"ח ועד לאלפים כשרובם נעים בין 100-200 ש"ח.היינות נשמרים בצורה אופטימלית ויש גם חדר יין מיוחד בו מוחזקים ה"כבדים" באמת.
עסקיות
עסקיות מוגשות בכל השבוע עד השעה 17:00 ובשבת, בכל היום, כולל מוצ"ש.
העסקית של קלואליס, ב 109 ש"ח כוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. יש גם אפשרות לשדרוג העסקית בחלק מן המנות, בתוספת תשלום וללא יציאה מהחבילה כולה. בעסקית גם מקבלים את חמוצי הבית (בסגנון רומני מעט חריף עם מלח, שמיר וסלרי), זיתים יווניים וחמאה צהובה המגיעה מצפון הארץ.
שימושי
המסעדה פתוחה מהצהרים ועד הלילה בכל ימי השבוע. למגיעים למסעדה בכל שעות היום, יש חניה צמודה ופרטית, ללא תשלום.ניתן לערוך בקלואליס אירועים לעד 40 סועדים, או בחדר פרטי לעד 6 סועדים.
קלואליס
בית עורק
אבא הלל 16, רמת גן
03-5759060
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת