פנו לכם את סוף השבוע. סעו לצפון לראות את הסתיו, את הבניאס המפכפך ואת יסעורי החרמון המצפצפים "ציפציף". קחו איתכם אישה מעניינת שיהיה על מה לדבר בדרך, והי צפונה לגולן.
ליד קיבוץ הגושרים, על מפגש הדן והחצבני יש דרך גישה מוקפת עצים עם ריח משכר של תאנים שמוביל למסעדת דג על הדן. המסעדה יושבת על פלגי מים הזורמים לידכם בנחלים קטנים, ובגלל זה למשל בקיץ בכלל לא צריך מזגן.
ברווזים ותרנגולים חופשיים מסתובבים בין השולחנות ומוסיפים לתפאורה הכפרית
השלווה. מי שילך מאחורי המסעדה יראה את בריכות הדגים המספקים בין השאר דגי פורל טריים (ממש ממש טריים) למסעדה.
לפני הדגים, שהם העיקר פה, מקבלים לחם ואת סלטי הבית, שהמיוחד בהם הוא ממרח
פורל מעושן שמקשר בין סלטי הפתיחה לדגים שמגיעים אחר כך.
אהבתי גם את הטחינה שנעשתה באהבה ובתשומת לב. הסלטים הם בלי הגבלה, למרות שמאוד רצוי להשאיר מקום לדג.
מי שמגיע בחורף צריך כמובן איזו צלחת מרק כדי להתחמם. יש שני מרקים מצוינים
בשבעה עשר שקלים כל אחד. האחד הוא מרק עגבניות סמיך ועשיר, והשני הוא מרק דגים, בעל ארומה מעושנת עם הרבה ירקות, שאני, רומני שכמוני, הוספתי לו לימון שביקשתי במיוחד (וקיבלתי חמישה לימונים גדולים).
מנת דגים בדג על הדן עולה כשבעים שקלים, אבל אם תגיעו בצהרים יש עסקית ובה פלטת דגי ים. עם דגים כמו מושט זה עולה ארבעים ותשעה ש"ח ועם פורל או דניס עוד עשרה שקלים.
המנות מגיעות עם רוטב עשבי תיבול לדגים שנצלו על גריל פחמים ורוטב שמנת שקדים ושום לדגים אפויים ומטוגנים. אנחנו הלכנו על דניס על הגריל, ופורל בחמאה, ונהננו מזה ומזה.
עם הדגים שתינו גוורצטרמינר של ירדן, שהוא יין חצי מתוק שהולך טוב עם הכל. וחוץ מזה אני נורא אוהב להגיד "גוורצטרמינר". גוורצטרמינר.
סיימנו שנינו עם קרם ברולה ברוטב פירות יער ושמנו פעמינו לטיול קטן בסביבה. יש כמה מסלולי טיולים היוצאים מהמקום. אפשר למשל לצאת מגשר הצינורות ולהמשיך עד מעיין ברוך, או שאפשר כמו שאנחנו עשינו ללכת מאחורי המסעדה, שם זורם לו החצבאני, לשבת על הגדה ולזרוק אבנים קטנות למיים, ואז לחזור הביתה למרכז.
דג על הדן
אי שם בצפון ליד קיבוץ הגושרים
תסתכלו במפה או תתתקשרו ותשאלו
איך מגיעים 6950225 -04
מי שרוצה לקנות דגים טריים יוכל לקנות
בדוכן במקום.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת