רק שהשם לא יטעה אתכם, נכון אכלתי גם שקשוקה אבל היא היתה חלק מהפרק בארוחה שנקרא נישנושים, וההסבר בהמשך.יום חורף טיפוסי ישראלי, יכול להיות גשום, או כזה שחם בחוץ, אבל בכל מקרה הגוף שלנו דורש פחמימות כיאה לציפוי הטפלון החורפי שלו. ד"ר שקשוקה הנמצא ברח' בית אשל 3 ביפו העתיקה, ממש ליד שוק הפישפשים (לכו לפי השלט הירוק אי אפשר לפספס), הוא המקום ליום שכזה.לקחתי חברה חצי טריפוליטאית, שכבר באוטו דיקלמה לי מילים שעכשיו מתחברות לי לטעמים ועושות לי שמח בבטן, הגענו והתיישבנו בשמש בחצר.בחרנו ללכת על העסקית שלהם, ארוחת. הטעימות, המוגשת כל יום עד השעה ששבערב.קיבלנו לפתיחה מבחר של סלטים, חמוציםוכבושים, לחם שחור חם שנקרע בידייםוספג היטב את שלל הרטבים הן שלהשקשוקה הפיקנטית (שעל שמה הד"ר) והן של החריאימי הלא הוא הדג החריף, וקנקן לימונדה טריפוליטאית המתובלת בעדינות במי ורדים.בשלב הזה הדגישה עבורנו המלצריתכי אלו הנישנושים וחבל שנמלא סתםאת הבטן ולא ישאר לנו מקום לאוכל(בינינו מה שהוגש יכול להספיק להאכיל כפר בינוני וחצי).לאחר מנוחה קלה ועם מתן האותקיבלנו את העיקריות.טעמנו קוסקוס מעולה ואוורירי עם מרק תואם שמוגש בצד, מפרום, קריתפו"א ממולא באורז ובשר מבושל ברוטב. קוקלה שזה קציצת סולתממולאת שהיתה מעולה ברוטב אפונה,מסרן, שאצלנו הפולנים עונה לשם קישקע אבל מלא באורז, בשר ותבליניםוזה עוד לא הכל.לוביה בסלק, זה סלט שעועית עם תרד ובשר, זו הפעם הראשונה שהכרתי אתהשילוב הזה ואהבתי נורא, ועוד לוביה בלקרע – שזה שעועית ברוטב דלעת.לאחר שסיימנו את העיקריות, קיבלנותה בוטנים עם עוגת סולת מתוקההעונה לשם סִיפְרָא אשר היתה מנת הסוכר ההכרחית על מנת שנאגור כוח ונלך הביתה.לסיכום, המנות נדיבות וטעימות מאוד, השירות מהיר וההמלצה הגדולה שלי, תבואו רעבים כי מטבח טריפוליטאי זה מטבח של אמא ומאכילים עד שובע מוחלט.מחיר לסועד חמישים ותשע ש"ח, המקום כשר והוא סגור בשבתות, אבל אפשר להזמין מראש אוכל לקחת הביתה ויש גם משלוחים.
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת