המראה הראשון הנגלה לעיני מי שמגיע לימית בשעות הערב המוקדמות היא תמונת השקיעה שמכסה את מלוא האופק. מהחלון שבקצה הצוק שעליו בנויה המסעדה רואים את נמל יפו הישן, על סירות הדייגים המנומנמות שבו, את הגלים הנשברים על החוף באוושה רכה, את הים הנצחי שממלא את כל שדה הראייה ואת השמש, כתומה וענקית שלאט לאט, כמו יפו עצמה, שוקעת אל עבר העתיד.
“ימית” נמצאת באזור התיירות של יפו העתיקה, בסמוך לאחד מפסלי הפלסטיק המיותרים של נפוליאון שאין דבר פחות יפואי מהם. המסעדה מתייחדת בהיותה המסעדה החלבית הכשרה היחידה ביפו, דבר שהופך אותה למוקד עלייה לרגל בידי כל מי שמעוניין באוכל כשר אך אינו חובב בשר. המסעדה מציעה מבחר של דגים (אפויים בתנור בלבד, אין שם דגים מטוגנים או על גריל), מנות פתיחה מושקעות, פסטות, סלטים וגבינות. את “ימית” מנהל ז'ילברט שבאופיו הלבבי אך הרגוע משפיע על כל הקצב המעט מנומנם של המקום.המסעדה פתוחה מדי יום בין השעות 11 לפני הצהריים ועד חצות הלילה. בימי שישי ושבת היא סגורה ונפתחת שוב רק במוצאי השבת. היום החלש ביותר שלה הוא יום שני, מה שהופך אותו לבחירה מתאימה עבור מי שמעוניין בערב נעים מול הים.
פתחנו את הערב ב""סלט הנוקד"", המורכב מפרוסות גבינת צאן המונחות על פרוסות לחם ג'בטינה מחוממות קלות בתנור המלוות בסלט ירקות ( 23 ש"ח) וכן פטריות קסולט
(Casolette) - "מתאבן אריסטוקרטי על פטריות בחמאת שקדים" (73 ש"ח). שתי מנות הפתיחה הפתיעו לטובה באיכותן השקטה, ובטעמם העשיר על אף שנראו פשוטות עד מאוד להכנה, מה שרק מראה כי לא תמיד המנה המקושקשת ביותר היא גם הטעימה מכולן. לאחר מנות הפתיחה הגיע הזמן למנה הראשית. בעצת ז'ילברט בחרתי ברביולי גבינה וסטרה רוזה ברוטב שמנת ועגבניות (24 ש"ח) בעוד רומן בחר בפילה פורל מאודה ביין ומוגש ברוטב חמאת לימון ועשבי תיבול (96 ש"ח). הפסטה היתה מוצלחת למדי, והצטיינה בטעם עשיר אף כי לא מיוחד, ואילו הפורל התאפיין בטעם יציב ועדין עם ניחוח מרומז של להבה. אף כי אינני חובב דגים מושבע ואני טוען בלהט כי אם היינו אמורים לאכול אותם היינו נולדים עם זימים, על מנת שנוכל לתפסם בשיניים, נאלצתי להודות שהדג היה מצויין, מהסוג שיגרום לך להביט שנית בדוכן הדגים שלידו עברת ולא מחמת הריח. את טעמו של הדג הדגשנו בעזרת בקבוק קטן של סוביניון בלאן מסדרת סלקטד של כרמל מזרחי, 1999לסיום חתמנו את הערב באספרסו קצר (8 ש"ח) ובקפה הפוך (9 ש"ח).
לסיכום, אם אתם מחפשים משהו מהיר והחלטי לא זה המקום, אך אם אתם מעוניינים בחוויה שקטה, איטית ונעימה, ובאוכל חלבי משביע וטעים, לכבוד שבועות או סתם בשביל הכיף, אז תדרימו מתל אביב ההומה ותשבו אצל ז'ילברט מעל הנמל הישן.
Ofer@rest.co.il
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת