נגישות
נגישות

אנקת גבהים ב-2C

כבר בתחילת הערב ידעתי שמשהו טוב עומד להתרחש מתחת לקו העננים של תל אביב. מעלית האקספרס (תנסו, זה כמו המראה של מטוס) של המגדל העגול בעזריאלי הביאה אותנו תוך שניות אל בין ידיו האמונות של נמרוד.

מסעדה ביום המסעדות של rest
אדווה גן סתיו
תאריך פרסום: 09/10/2005, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
שלוש לפנות בוקר: זוג מתנשק בחשכת המצפה בקומה הארבעים ותשע של עזריאלי. זה רק הם ומאה אלף האורות הנוצצים של תל אביב.
שתיים ושלושים לפנות בוקר: ביס אחרון ננגס מתוך המרנג. טיפה מרוטב פירות היער זולגת על המפה.
אחת ושלושים לפנות בוקר: סכין חדה ננעצת בנתח פילה גדול ממדים. מיצי הבשר נמהלים ברוטב הכהה.
חצות ארבעים וחמש: סוף הקרפצ'יו נאסף אל המזל גהכסוף, כוס היין הראשונה נגמרת.
חצות:לחמניה חמה נבצעת ונמרחת בחמאה צהובה. רידינג נראה נמוך מתמיד.

כבר בתחילת הערב ידעתי שמשהו טוב עומד להתרחש מתחת לקו העננים של תל אביב. מעלית האקספרס (תנסו, זה כמו המראה של מטוס) של המגדל העגול בעזריאלי הביאה אותנו תוך שניות אל בין ידיו האמונות של נמרוד, בחור חמוד שמעניק ל-2C את אהבתו וכישוריו. נמרוד, יחד עם אחרים העושים במלאכה,הוא התנופה החדשה של 2C. הרבה השתנה שם לאחרונה, ובראשם השף שון שרקזי, שהביא איתו תפריט מצוין ובו קלאסיקה קולינארית במיטבה לצד משב רוח מרענן.

התחלנו בקרפצ'יו לוקוס מתובל במלח ים, שמן צ'ילי, לימון ועלים ירוקים. הקרפצ'יו היה מעולה ולמרות שהוגש עם צנימים, העדפתי אותו על פני לחמניה חמה מרוחה בחמאה וטפנאד. גלעד בחר במנה מקורית ומצוינת: גלילי עגל חלב במעטפת חזה אווז מעושן, קונפי תאנה ברוטב חרדל ודבש. הגענו בציפיות גבוהות אל ההמשך, שלא אכזב: פילה בקר עשוי בגריל, שורשי ירקות ומחית תפוחי אדמה ברוטב יין הביאו אותי להרהורים גורליים: חייב להיות אלוהים שיצר את כל הטוב הזה, אבל אם דווקא כשאני כל כך קרובה לשמיים הוא לא כועס על החמאה בתפוחי האדמה (שדרך אגב, היו מעולים עם הסטייק), אז אולי הכל השמצה פרועה ואלוהים כן יודע להעריך אוכל טוב?

המנה האלוהית השניה, ואל תרשו לעצמכם להפסיד אותה, היא "ספיישל מיקי". מדליוני פילה בקר וכבד אווז עשויים בגריל עם לביבת תפוח אדמה ועגבניות שרי בגריל ברוטב בורדולייז. וכן, גם אני חשבתי שכבר אכלתי משהו כזה בכל מיני מקומות אחרים. כאן זה פשוט משהו אחר. זה אולי שון שבמטבח, זה אולי סיחרור השרדונה האוסטרלי בשילוב עם אנקת הגבהים, אבל מה שזה לא יהיה, זה היה פשוט מעולה.

את החושים המעורפלים ממילא, שיכרו עוד קצת מדליין שוקולד ברוטב שוקולד חם ועוגית קצף עם גלידת פרלינים וקרם פרש ברוטב פירות יער.
מצחיק מה שאוכל טוב יכול לעשות, פתאום היה נדמה לנו שאנחנו בשמיים.

2C
קומה 49, במגדל העגול, מרכז עזריאלי
6953720-03
עושים גם אירועים.
ונדמה לי שאין כמו המקום הזה לחגיגות משפחתיות מיוחדות.

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
המצב בטטה
אוכל מקומי
טיגוני קיץ
חיוך משוקולד
פיצה הסטורית
במבה והראש היהודי
טוקופיה
עולם נעלם
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר