נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

קונספט מנצח
מסעדת יוסף הדייג נשענת על נוסחה מופלאה של דגים טריים וסלטים שמכסים את השולחן ומתחדשים ללא הרף. לצערי אין הרבה מסעדות שמוכנות להשקיע בקונספט המחייב שעות רבות של עבודת מטבח אינטנסיבית, בקרת איכות קפדנית ובחירה בחומרי הגלם הטובים ביותר.

כמו בכל מקום מיוחד, גם מאחורי השם יוסף הדייג מסתתרים כמה דברים: סיפור ירושלמי, תשוקה גדולה לאוכל ואווירת פינוק של בית חם ואוהב.

נתחיל מהשם והסיפור הירושלמי. יוסף הטורקי נהג להושיב על ברכיו את הנכד הקטן יניב וללחוש באוזנו את הסוד לחיים מאושרים. המילים היו פחות חשובות - הסוד היה טמון במאזטים הקטנטנים שנהג הסבא לנשנש ליד כוסית העראק ולחלוק עם הנכד את הטעמים העזים של הדגים הכבושים, הגבינות והחמוצים.

יניב, הנכד הירושלמי, המשיך את המסורת הקולינרית המשפחתית ובישל במלון הפאר קינג דיויד. משם, באופן טבעי, החליט להקים מוסד קולינרי על שמו של הסבא האהוב. זהו מקום שבנוי על ערכים של משפחתיות, נתינה, מוסיקה יוונית שמחה-עצובה, אלכוהול ביתי וכמובן הרבה מאוד (מאוד) אוכל טרי וטעים.

הכל נשאר במשפחה
מיד כשנכנסים למסעדה מרגישים את האווירה הביתית. אמא ואבא של יניב מקבלים את פניהם של האורחים ומכוונים אותם אל השולחן. מרגישים בקלות שאהבת הים בין קירות הזכוכית נובעת קודם כל מאהבה לבני אדם. החיוך האמיתי, הכרת התודה, ההתרגשות לראות את ההצלחה המשפחתית והזיכרון ההיסטורי מתנקזים לתוך צלחות גדושות במטעמים נהדרים ששטים מהמטבח לשולחנות.

הפתיחה
לפני שבוחרים את מנות הדגים השולחן מתכסה ב-11 צלוחיות צבעוניות, לחם פרנה חם עם שמן זית ומלח גס. הסלטים של השף יניב פשוט מצוינים ומצליחים להפתיע עם שינויים קטנטנים במתכונים המוכרים כדי לגרום לצלחות להתרוקן. הגזר המרוקאי היה מעולה כמו גם קרם החצילים המתקתק, וגם סלט כרוב עם מיונז שקיבל תוספת מרעננת. כל המנות עדינות ומלטפות, מכינות את הפה לטעמים הנקיים של הדגים.

לפני המעבר המתבקש לדגים יניב מחליט לפנק אותנו במנות פתיחה: טאבולה דניס עם עגבניות טריות (43 ₪), סלמון בכבישה ביתית על קרם גבינת שמנת חמה (35 ₪) ונתח בלתי נתפס בגודלו של טונה אדומה צרובה על הגריל בליווי סלט אבוקדו (64 ₪). בכל המנות מורגשת יד מנוסה ולב רחב, הטעמים מדויקים והמנות מהנות מאוד. בעיקר התלהבנו מהטונה על הגריל שהאפילה על כמה מנתחי הבקר המשובחים שאכלתי בירושלים. המקום, אגב, כשר למהדרין.

כאן לא מקפיאים
לפני המפגש עם החלק המרכזי בארוחה צריך לדעת פרט טכני חשוב, מידע שבאופן אוטומטי שופך אור על סטנדרט ברמה אחרת לגמרי. במטבח של השף יניב אין מקפיא. הדגים מגיעים כל בוקר למסעדה מנמל יפו לאחר בדיקת איכות אישית.

השף יניב בוחר להוציא לנו דניס ופורל. הדגים מגיעים לשולחן עם מינימום התעסקות לפני ואחרי המפגש עם הגריל - מלח, פלפל ובמקרה של הדניס גם "ראס אל חנות", פלח לימון וזהו. אנחנו שולפים את האידרה בקלילות ומתענגים על כל נגיסה בבשר הנהדר.

הגריל מעניק לדגים ארומה ממכרת, וההחלטה להשאיר את העצמות מוסיפה עוד עומק לטעמים וכמובן שומרת על העסיסיות.

חלום מתוק
כשהצלחות מתרוקנות מצטרפת לשולחן השמח מירב, אמא של יניב. אנחנו מיד גולשים לסיפורי ירושלים והיסטוריה משפחתית שמקורה בטורקיה. אנחנו מבינים שהאהבה לירושלים ואוכל טוב מגיעים ממקום אישי ואמיתי, שמאחד את כל בני המשפחה סביב החלום לפתוח מסעדה.

לצד החיוכים והדמעות בזווית העין, אנחנו מזמינים עוגת גבינה אפויה (34 ₪) וממשיכים את הדיון על האופי המיוחד של העיר והאתגרים שעומדים בפני התושבים הוותיקים והחדשים - חילופי האוכלוסייה, המרחק מהים, כללי כשרות מחמירים וכמובן החוסר במקומות בילוי בהם ניתן פשוט להשתחרר וליהנות.

אלו רק חלק מהסיבות מדוע יוסף הדייג היא מסעדה מיוחדת בנוף הירושלמי, כזו הבנויה על ערכים וחלומות של אנשים מלאי חום ואהבה. משפחה מלוכדת עם רצון אמיתי להעניק לירושלים משב רוח קליל ורענן גדוש בשמחת חיים של סבא טורקי מבסוט מהחיים.

חשבון בבקשה
ארוחה מלאה הכוללת: דג שלם, פלטת סלטים בלתי נגמרת, צ'יפס בהכנה מסורתית של שלושה טיגונים ולחם פרנה - 115 ₪
מומלץ לשדרג את הארוחה עם מנת פתיחה מהתפריט או הספיישלים: טונה צרובה על סלט אבוקדו 64 ₪
קינוח מפנק: עוגת גבינה אפויה: 34 ₪
סה"כ: 329 ₪ לשניים

יוסף הדייג, עמק רפאים 54, ירושלים. 053-7933709

* הכותב הינו אורח של המסעדה
 

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
יוסף הדייג בירושלים
053-7933709

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הסנדק: טעים, שפוי, ירושלמי
ערב אירי אמיתי ב-PATRICK'S בירושלים
ארוחת שף מול נוף ירושלים: מסעדת סקייליין
מסעדת אדום צובעת את ירושלים בטעמים
המלכה האם - מסעדת לה בוקה
קונצרט קולינרי בירושלים
חוזרים אל ברטה
חוזרים אל ברטה
מסעדת מונא – פריז בירושלים
סטיקיית צדקיהו – לפעמים האוכל הוא רק תירוץ
בראסרי עין כרם – הבילוי המושלם