אפשר לומר כי רוב המסעדות הפועלות היום בירושלים מגדירות עצמן כאוכל ביתי - תבשילים ומטעמים הנשענים על תרבות קולינרית מזרחית. מרק הקובה הוא אולי הסמל הירושלמי שמזוהה יותר מכל עם שוק מחנה יהודה, ויותר מכך עם סבתות אסרטיביות שמאכילות את כל המשפחה ביום שישי.
האמת שקצת מוזר לי לחשוב שבאופן אוטומטי מסעדות הפועלים מקושרות מיד עם בישול כורדי או מרוקאי, והמושגים ביתיות, חמימות ורוחב לב, נקשרים בעדתיות ולאו דווקא בישראליות.
צ'ימיצ'ורי היא מסעדה ישראלית הממוקמת בלב אזור העסקים השוקק של גבעת שאול, על הציר בין שתי המאפיות המיתולוגיות - אנג'ל וברמן.
מותג חדש נולד
באופן מפתיע אני מזהה על הרחוב שלטים מוכרים מהשוק וממרכז העיר, מותגים ירושלמיים מקוריים ששוכפלו לזכיינים וכעת פועלים במרץ להצדיק את השם שמתנוסס בכניסה. המהלך שבחרה בו זהבה, הבעלים של צ'ימיצ'ורי, אמיץ ומעורר השראה. במקום לרכוש מותג קיים ולרכב על גלי ההצלחה, זהבה הלכה עם הלב.
מסעדת צ'ימיצ'ורי היא ההגדרה הטובה יותר שנתקלתי בה עד היום לאוכל ביתי. זהבה והצוות שלה מפעילים את המסעדה כמו הייתה מטבח משפחתי פתוח, בו כולם מכירים ומרגישים בנוח לפתוח את הסירים ולהעמיס על הצלחות מכל הבא ליד.
קונספט גאוני
האוכל בצ'ימיצ'ורי מבושל כל יום ואין תפריט קבוע. התבשילים נודדים בין יבשות וארצות לפי מצב הרוח של הצוות בבוקר. המטעמים מוצגים על הדלפק ונעלמים במהירות מסחררת לתוך צלחות גדולות בידיהם של אנשי עסקים, משפחות, וירושלמים שנקלעו לגבעת שאול לצורך סידורים או קניות.
כמעט כל מי שנכנס למסעדה פנה לזהבה בשמה, ויש אפילו לקוחות שנכנסים מאחורי הדלפק ומעמיסים על הצלחת לבד. זהבה מספרת שהם מתלוננים על כמויות האוכל הגדולות שמוגשות להם והצורך הטבעי לחסל את הצלחת "בגלל שהכל כל כך טעים!".
האוכל בצ'ימיצ'ורי באמת טעים. אכלנו בשמחה משלל תבשילי היום: בקר מוקפץ עם פלפלים ובצל, שניצל ברוטב שום ועשבי תיבול, קציצות דגים ברוטב עגבניות וזיתים, תפוחי אדמה אפויים וגם אנטיפסטי.
זהבה מאוד גאה בירקות הקלויים שלה ומגלה לנו שחשבה לשנות את שם המסעדה ל"אנטיפסטי" בעקבות אהבתה הגדולה לבטטה צלויה וקישוא לוהט.
אנחנו צופים מהצד בתחלופה המהירה של האוכל במגשים ובנתחי העוף שקופצים מהגריל. ביקשנו מזהבה לטעום גם מהקבב. תערובת הבשר של הקבבים תובלה בנדיבות והצלייה השאירה את הבשר עסיסי ורך, קציצה מעולה. לא השארנו פירור בצלחת.
בשעות הערב
מסעדות הפועלים הירושלמיות הצדיקו את קיומן דרך פתיחת סניפים והנפקת זיכיונות, אך צ'ימיצ'ורי נשארת נאמנה לעצמה ופועלת בשעות הערב והלילה כבית אירועים אינטימי עד 100 איש. האוכל והאווירה הנעימה של שעות הצהריים מלווים חוגגים באירועי ברית, שמחות משפחתיות וארוחות צוות.
סוד הקסם
מבחינת זהבה המנוע של המסעדה הוא החיוך - דרך שמחת חיים ונתינה מצליחים חברי הצוות להוציא אוכל משביע, מנחם ובריא. התרגשתי לראות את זהבה משוטטת בין השולחנות כמו אמא טובה ודואגת שכולם יהיו מבסוטים. גם התעודדתי מהתובנות של זהבה על הסועד הירושלמי הממוצע: כמעט ולא מזמין צ'יפס ובשר שמן, אלא בוחר במנות שבאופן טבעי מכילות פחות שומן ומאוזנות מבחינת פחמימות וחלבונים. צ'ימיצ'ורי לא מתהדרת בסיסמאות, קונספט חדשני או עיצוב מנקר עיניים. יש כאן הרגשה של בית חם ומחבק.
חשבון בבקשה
ארוחה עסקית כוללת: מרק, סלטים, מנה עיקרית ושתי תוספות במחיר מצחיק של 45 ₪.
צ'ימיצ'ורי גריל, בית הדפוס 12, ירושלים. 0539369195
* הכתב הינו אורח של המסעדה
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת