אירוח קולגות מחו"ל הינו אירוע שכיח במסגרת עיסוקו של בן זוגי, העובד בתחום ההייטק; אולם הפעם האתגר מבחינתנו היה משמעותי. מחד - הרצון ליהנות מאוכל משובח והשאיפה לאווירה ישראלית ייחודית, ומאידך - התמודדות עם אתגר הכשרות, מאחר והאורח יהודי דתי.
המסע מתחיל בדרום אמריקה
מלכתחילה הסכמנו שאירוח באזור המושבה הגרמנית בירושלים עשוי להוסיף לאווירה ולחוויית האירוח, ולאחר בדיקת מספר חלופות מענייניות באזור המושבה, בחרנו ב"לה בוקה" - מסעדת פיוז'ן לטינית, המשלבת מטבח בשרים דרום אמריקאי עם נגיעות מעניינות המחברות את הסועד לטעמים ולחיך הישראלי.
המסעדה ממוקמת בקומה השנייה של מבנה טמפלרי עתיק בלב המושבה הגרמנית בירושלים. המיקום הגבוה מאפשר לסועדים ליהנות מהאווירה הייחודית של רחוב עמק רפאים, לצפות במבקרים במושבה וליהנות מהאווירה הייחודית של הרחוב, כל זאת במרחב השקט והאלגנטי של המסעדה ולצלילי מוסיקה לטינית נעימה.
בהמלצת המלצר פתחנו בסביצ'ה טונה, זאת לאחר שעל שולחננו הונחו פוקאצ'ות חמות וקריספיות מלוות במטבלים טריים: זיתים, סלסה פיקנטית וטחינה אותנטית. הסביצ'ה הוגשה בפרזנטציה צבעונית המשלבת בין נתחי הדג, הירקות הטריים על מצע חציל ועגבניות בסגנון ים תיכוני, מותאם בחמיצותו ובתיבולו לחיך הישראלי.
לטינית וצרפתית הלכו לטייל
בחירת המנה העיקרית הייתה לא פשוטה – התלבטנו בין מנת הפריז'ה שהוזמנה על ידי רבים מהסועדים בשולחנות הסמוכים לבין נתח בשר מסוג אחד. הפריזה - מיקס בשרים על הגריל עם אנטרקוט, צלעות טלה, פרגיות, צ'וריסו, תפוחי אדמה קריספיים וסלט עלים היא מנה נדיבה המוגשת על פלטות עץ גדולות.
לבסוף, ובעזרתו של השף גיא קמחי (שמקפיד להיות נוכח בכל ערב) בחרנו ממנות הספיישל. המנות המיוחדות לאותו היום היו: אסאדו לחג, צלעות טלה על מצע מחית ערמונים עם ירקות קלויים ופילה בקר עם כבד אווז ברוטב פירות יער. גיא ציין כי הבשר עובר תהליך של יישון עצמי במסעדה. החלטנו ליהנות מהפיוז'ן שמציעה לה בוקה והזמנו מנה אחת לטינית - צלעות טלה, ומנה אחת בסגנון המטבח הצרפתי - פילה בקר.
לא נותרה ולו טיפה אחת
בין לבין הוגשו לנו שוטים של לימונערק שהקפיצו את האווירה, אך אין ספק שבמהלך ארוחת ערב בלה בוקה, מצב הרוח עולה גם ככה.
פילה הבקר הוגש כנתח נדיב ואיכותי עם כבד אווז (נתח נדיב לא פחות). ההפתעה טמונה ברוטב - אוכמניות, פטל בר וחמוציות מקורמלות. לא נותרה טיפת רוטב בצלחת. ואיפה הלטיניות, היכן נתחי הבשר אתם שואלים? על פלטת אבן צ'פחה שחורה הונחו צלעות עגל עשויות מדיום רייר לבקשתנו, נחות על פירה ערמונים עם טעם גן עדן ומרקם מעודן, מקושטות באלגנטיות בגבעולי ירק קטנים. דוגמא למנה מדויקת, טעימה ומרהיבה.
מבחן הקינוח
בן זוגי ציין כי מבחן איכותה של המסעדה הכשרה הינו בקינוחים, מאחר ואין זה אתגר פשוט להכין קינוחי פרווה, ומניסיונו גם מסעדות טובות "נופלות בקינוחים". לקינוח הזמנו צ'ורוס עם גלידה ומנה של שבבי חלבה וטריקולד. הטריקולד היה מעולה אולם החוויר לעומת הצ'ורוס המנצח. "פה יותר טעים מברצלונה" ציין בפליאה בן זוגי, בעוד צ'ורוס חמים מתפצפץ בפיו עם גלידה.
מה שמרשים במיוחד בלה בוקה היא החשיבה על הפרטים הקטנים ללא פשרות. ארגונים שונים שבוחרים בלה בוקה כמסעדה מושלמת לגיבוש, כחלק מיום טיול בירושלים, וגם משפחות שבוחרות לחגוג אירוע בר מצווה בבירה. "חשוב לנו להפתיע את הלקוחות שלנו בכל פעם מחדש" מציין השף. "גם במנות המיוחדות, המותאמות לאירועים כמו חגים ופסטיבלים שונים בעיר. אנו מקפידים להתחדש ולא רק במנות". קיבלנו גם רמז קל על עיצוב הפנים החדש הצפוי בזמן הקרוב.
בדרכנו הביתה הסכמנו כי בלה בוקה מכבדים את טעמם הייחודי של הסועדים ואינם מאכילים רק בטעמים מוכרים ושגרתיים. צוות המטבח המיומן מצליח לשלב קומפוזיציות מורכבות שמאתגרות את הסועד בכל מנה. יצירתיות היא המילה הנכונה לתיאור המנות כאן. גיא קמחי, השף, הצליח באופן מופלא להכניס למנות טעמים, צבעים, זיכרונות, רגשות, ובעיקר הנאה צרופה. אין ספק שלאיכות הבשר, הצלחות האטרקטיבי והאווירה העוטפת והאלגנטית שבמסעדה הופכים את לה בוקה למסעדת הבשרים האולטימטיבית.
מה אכלנו?
יין - 28 ₪ לכוס
פוקאצ'ה ומטבלים (ללא חיוב)
סביצ'ה – 65 ₪
לימונערק- פינוק הבית
פילה עם כבד אווז – 162 ₪
צלעות טלה עם מחית ערמונים – 119 ₪
צ'ורוס עם גלידה – 36 ₪
טריקולד וחלבה – 39 ₪
סיכום חשבון: 477 ₪
לה בוקה, עמק רפאים 46, ירושלים. 053-9442798
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
כתבות נוספות של סיגל ניב
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת