ביקור בפלייה דל קרמן או סנטה פה?
ממרום המרפסת בקומה השנייה של מסעדת לה בוקה אפשר לתצפת על רחוב עמק רפאים הירושלמי ולהרגיש את דרום אמריקה בקצות האצבעות, זאת מידה ואתם כבר מחזיקים את התפריט ביד.
עד לפני כמה דקות עוד אחזתי את ההגה ברכב ושמעתי ברדיו פרשנים מתווכחים בלהט. בחנייה שלפנו את הנייד והתעדכנו במבזקים, במעבר החצייה קלטתי חייל מילואים עם בתו הקטנה נהנים מגביע גלידה משותף לפני החזרה לחזית, בכניסה למסעדה טיפסנו בגרם מדרגות צר שהזכיר את העלייה למטוס גדול שתיכף ייקח אותנו מפה עד יעבור זעם.
ככל שהתרחקנו מהמולת הרחוב, כך התגברו צלילים רכים ומלטפים של מוסיקה קובנית והרעיון של קוקטייל מוחיטו להתחיל בו את הערב הלטיני בלה בוקה קרם עור וגידים. הרגע שבו החזקתי את התפריט ואמרתי בקול את שמות המנות, סימל את ניתוק גלגלי המטוס מהקרקע והתחלתו של ריחוף קל מעל המציאות המאתגרת.
אנחנו מכירים את הקברניט גיא קמחי ומסעדת לה בוקה למעלה מחמש שנים. המטבח הלטיני הסוער וכלי ההגשה המיוחדים תמיד מפתיעים ומחדשים. זו אטרקציה קולינרית ירושלמית שמביאה טעמים וניחוחות אקזוטיים ממקומות שאפשר רק לחלום עליהם.
מתחברים אל בין המצרים
לגימות ראשונות מהמוחיטו (49 ₪), הקצב הקובני ברקע ואנחנו רוקמים תכנית מסע בעקבות המונדיאל הברזילאי שנשכח. אבל במציאות המקומית התוכניות לא בהכרח מסתדרות - בימים אלה לה בוקה משיקה תפריט מיוחד לתקופת בין המצרים, המאפשר בניית ארוחה מלאה ללא בשר.
על פי המסורת, במשך שלושה וחצי שבועות נמנעים מאכילת בשר ושתיית יין, ובהקפדה יתרה בתשעת הימים לפני תשעה באב, זכר לחורבן הבית. למזלנו המטוס שלנו כבר היה באוויר והשינוי בנתיב הטיסה ממש לא הטריד אותנו, הרי השארנו את הציניות וההומור השחור למטה על הקרקע.
אנחנו מתחילים במנה ראשונה של סביצ'ה טונה אדומה (65 ₪) בוריאציה של השף קמחי שמגיעה על שלושה מצעים: סלק מתובל, אבוקדו פיקנטי ומנגו עם כוסברה. כמות נדיבה של דג טרי וטעמים מגוונים שנעים על סקאלה רחבה בין המתוק, החריף והמלוח מדגישים עד כמה השף מרגיש בטוח בטריטוריה הלטינית.
אנו גם מקבלים טעימה של פרפרי פרגיות צלויות בחלב קוקוס עם סלסה, שמסודרות כמו פרחים, על צלחת שקופה. זאת הדרך של גיא להסביר לנו שהתפריט הקבוע של המסעדה עדיין פעיל גם בתקופת בין המצרים.
נסיכת האגם
נקודת המוצא שלי לחוויה מחוץ לגבולות הארץ נובעת משמות שלוש המנות העיקריות שהשף קמחי שלח לשולחננו: סטייק סלמון בסגנון "פלייה דל קרמן" (92 ₪) ברוטב שום עשיר ומתקתק, דג בנוסח "סנטה פה" (98 ₪) ברוטב מוהו קובני של עשבי תיבול והדרים, ו"פרינססה דה לאגו" (98 ₪) ברוטב חלב קוקוס, קארי ופירות טרופיים. היופי האמיתי במנות של לה בוקה נובע משילוב בין רחוק לקרוב. המגע של השף קמחי מאפשר להרגיש בצורה עדינה משהו זר ומסקרן ויחד עם זאת להעביר תחושה מקומית מוכרת.
יש משהו נקי ונעים בשלל מנות דגים שמציפות את השולחן בצלחות יפהפיות בגווני צבע חמים. גם צורת האכילה רגועה יותר - המזלג אוסף את הבשר הרך ולא ננעץ בו בתאווה כפי שמתבקש למראה סטייק דרום אמריקאי מדמם. נהניתי מהשקט של הארוחה הזו, שקט שהיה חסר לי בתקופה האחרונה.
מהדקים חגורות
למרות שמאוד רציתי לרחף בהשפעת המוחיטו והמוסיקה הלטינית, לברוח מכאן לכמה שעות בסחרור של אנטריקוט ופילה, צ'וריסוס וכבש, בסופו של דבר נשארתי על הקרקע, וזה לא דבר כל כך רע. בהשראת המסורת ומנהגי הצמצום שמאפיינים את תקופת בין המצרים, למדתי משהו קטן על רגישות.
בדרך לכבוש יעד דמיוני בארץ רחוקה, פלייה דל קרמן נניח, לקול תרועת כלי נשיפה ורעם תופים קובני, עצרתי לרגע וחשבתי. המנות של לה בוקה עזרו לי לכוון מחדש את התדר דרך טעמים ומרקמים עדינים, ומגע יד של שף מקומי שחולם על ימים טובים יותר.
הנחמה המתוקה לסיום הערב כללה קינוח צ'ורוס מסורתי עם גלידת וניל (36 ₪), המסמל את אקורד הסיום בכל ארוחה בקומה השנייה של הרחוב הירושלמי כבר חמש שנים.
את החשבון בבקשה
מוחיטו - 49 ₪
סביצ'ה טונה - 65 ₪
דג בנוסח "סנטה פה" - 98 ₪
דג "פרינססה דה לאגו" - 98 ₪
סלמון בנוסח "פלייה דל קרמן "- 92 ₪
קינוח צ'ורוס עם גלידת וניל - 36 ₪
סיכום חשבון: 438 ₪
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת