נוף לילי של אורות העיר טבריה משתקף בבריכה שבמרפסת; מבנה עתיק ששופץ למלון מודרני שמשתלב במראה העיר העתיקה. כל אלה מקבלים את פני המבקרים במסעדת ויקטוריה - מסעדת שף, שהיא גם מסעדת הדגל של מלון אירופה 1917. מדובר במסעדה שפועלת גם כמסעדת המלון, וגם כמסעדה עצמאית שאפשר להגיע ולשבת לארוחה בלי כל קשר לאירוח במלון.
1917 הייתה שנה של שינויים ותמורות עולמיות. אם תחפשו בויקיפדיה תוכלו לקרוא על מהפיכות, מלחמות וגם שביתות נשק. וגם התפריט של המסעדה עבר תהפוכות, והשף כאן נותן פרשנות חדשה ורעננה לתבשילים ומציג תפריט המשלב מזרח ומערב: אוכל בלקני ותורכי עם נגיעות אירופאיות.
ראשונות
הארוחה נפתחת במבחר צלוחיות מלאות בסלטים צבעוניים על חשבון הבית: טאבולה קינואה בשני צבעים; בטטה בצ'ילי; חסה עם תפוחי עץ וויניגרט; סלק חי מגורר עם חמוציות; פטריות ופקאנים ברוטב שזיפים, וחומוס ביתי עם גרגרים. הסלטים מוגשים בכלי זכוכית יפים לצד לחם חם ופריך, והכל פרוש על השולחן, משתלב כמו שצריך עם הנוף שבחוץ.
עם תפריט כל כך מפתה קשה מאוד לבחור את "הדבר הנכון". אז בחרנו לטעום שלוש מנות ראשונות: מנה מתקתקה של סיגר פריך ממולא בשר טחון ופירות יבשים לצד קרם קוקוס ושברי פיסטוקים, מנה קלילה וטעימה שעושה חשק לעוד (אבל צריך להתאפק...); אימאם בילאדי - חציל בלאדי קלוי ורך עם טחינה, סלסת עגבניות וכוסברה, כמו שחציל בטחינה צריך להיות, ואחרונה חביבה - ארנצ'יני - כדורי ריזוטו ופטריות ברוטב שום וקרם חציל שחור. מרגיש כמו הגרסה לפלאפל איטלקי משובח.
המנות מוגשות בכלי חרס כהים ומיוחדים בעבודת יד, שעוצבו והוזמנו במיוחד למסעדה. כלים שרק מדגישים את הנדיבות במנות ואת העיצוב המוקפד של האוכל.
עיקריות
המנות העיקריות ממשיכות את הקו הנדיב והאיכותי. הלכנו על שתי מנות מומלצות: מנה של 300 גרם נתחי אנטרקוט מוקפצים עם בוטנים, בזיליקום ועגבניות שרי על מצע שחור-לבן של אורז ואורז בר, ומנה של פילה דניס טרי עם קוביות תפוחי אדמה נימוחים, שעועית ירוקה וגזר. שתי מנות נהדרות. הבשר היה מעולה ועשוי נכון, והפילה התאים לתפוחי האדמה ולשעועית הירוקה. בהחלט מנות מומלצות שכדאי לנסות כאן.
קינוחים
היינו בטוחים שלא נשאר מקום אפילו לגרגר אורז אחד, אבל אז הגיעה קונדיטורית הבית המוכשרת ובידיה פלטת טעימות של קינוחים מעשה ידיה, כמו רכבת של הפתעות מתוקות: פרפה חלבה וסילאן; שלושה מקרונים בטעמים (חמאת בוטנים, תפוזים וליקר שוקולד); קרם פירות יער; מגנום חמאת בוטנים; באונטי קוקוס מצופה שוקולד; אגסים ביין ממולאים באגוזים ותמרים, ומרמרלדת פירות יער – הכל פרווה ובאיכות משובחת.
את כל השפע הזה ליווה יין – בקבוק שרדונה גמלא מיקבי רמת הגולן. רצינו את הבקבוק הקטן אבל קו הנדיבות ממשיך גם כאן וקיבלנו באותו המחיר את הבקבוק הגדול, מאחר והקטן לא היה בנמצא. לא נרשמו תלונות בעניין.
המסעדה הכשרה פתוחה כל ערב החל מ-19:00. תפריט השף משתנה, ומומלץ להזמין מקום מראש. קיים גם מתחם נפרד לקבוצות ואירועים.
חשבון בבקשה:
לחם כפרי ומבחר סלטים - על חשבון הבית (כלולים במחיר המנה הראשונה)
אימאם בילאדי - 70 ₪
עלי סיגר במילוי בשר ופירות יבשים - 70 ₪
ארנצ'יני - 70 ₪
נתחי אנטרקוט מוקפץ - 128 ₪
פילה דג (דניס) - 88 ₪
פלטת קינוחים - 45 ₪
גמלא שרדונה יקבי רמת הגולן 375 מ"ל - 60 ₪
סה"כ: 531 ₪ לארוחה זוגית גדולה ומעולה
ויקטוריה, הפלמ"ח 3, מלון אירופה 1917, טבריה. 053-9372425
* הכתב ביקר כאורח המסעדה
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת