קיץ, על כביש 92. משמאלנו קיבוץ עין גב שעל שפת הכנרת, מימין הרי דרום הגולן, ואנחנו רעבים וקרובים לארוחת בשרים במרינדו, אחת ממסעדות הבשר המוצלחות שיש לאזור (או בכלל) להציע. הכניסה למסעדה מתחילה בחנות מעדניה מלאה בכל טוב שמעוררת את התיאבון ואנחנו תפסנו שולחן באדיבות מלצרית לבבית.
מקור השם מרינדו הוא שילוב בין מרינדה לבין זן הכבשים האוסטרלי "מרינו", שהוא היום זן נפוץ בארץ, כמעט כמו האקליפטוס. כמובן שבשר הכבש הזה מוגש במסעדה. הסקרנים שבינינו יכולים לעיין בהסברים ובציורים שעל הפלייסמנט המסוגנן, ובו מפורטים חלקי הבשר, מתכונים ומידע רלוונטי, כדי שלא רק הבטן תתמלא אלא גם אוצר הידע הכללי.
מנה ראשונה
כדי שלא נתמלא כבר על ההתחלה, פתחנו במנות ראשונות חביבות וקלילות של קרפצ'יו חתוך דק דק עם פרמז'ן ועלי בייבי, ופטה כבד נימוח מלווה בריבת בצל משגעת וסלט ירקות. התחלה מוצלחת וטעימה בהחלט. המנות האלה לוו בסלסלת פרוסות באגט קלוי ופריך.
עיקריות
בזמן שליקקנו את האצבעות מריבת הבצל, הגיעה המנה העיקרית; ואיזו מנה עיקרית! נתח פורטרהאוס ענק במשקל 600 גרם (הכל יחסי, אבל אנחנו אנשים קטנים), מהסוג שקשה לסיים לבד, מוגש על מחבת רוחשת לצד מטבל צ'ימיצ'ורי, רוטב יין אדום ופירה עשוי היטב. אני נעשה שוב רעב רק מלכתוב על זה.
אבל העיקרית המנצחת שלי, היתה ללא ספק זו המכונה "טלה טליה", מנה שכוללת מגדל של צלעות טלה עסיסיות ולא שומניות מדי, ולצידן נתחי טי-בון (ה-T, על שם צורתן או שמא קיצור של "טעים"?) – אפילו בחור מנומס שכמוני, נטש את הסכו"ם ועבר לאכול עם הידיים את כל מה שמסביב.
קינוחים
לקינוחים נשאר מקום, בתנאי שניקח משהו קליל. אז בחרנו במלבי עם רוטב רימונים, קוקוס ושברי פיסטוק. לקחנו גם קרם ברולה מצויין, כי אין כמו כיף מתוק וקליל אחרי ארוחה דשנה וטעימה.
אם כבר השקענו בארוחה שכזו, לא נלווה אותה בכוס יין רוזה מתוצרת מקומית, ישר מהיקב של מרינדו שנמצא מאחורי המסעדה? זאת ועוד, כל כך קרובים לרמת הגולן ולא ניקח גם את הסיידר האלכוהולי מהתפוחים המקומיים והטריים? ברור שכן!
בא לכם להמשיך להנות מהאיכות גם בבית? אין בעיה - הקצביה נמצאת מעבר לשולחן וגם חנות המעדנים עם המוצרים האיכותיים של האזור. תושבי המרכז ואין לכם חשק לנסיעות? יש משלוחים בחינם עד הבית וגם סניפים בתל אביב וברמת השרון.
עוד מעט ספטמבר ובחוץ יתחיל להתקרר, אבל אפשר יהיה להתחמם עם הארוחות עסקיות המשתלמות שיחזרו באמצע השבוע, כל היום (חמישי עד 17:00) ובתוכן כלולה גם המנה "טלה טליה". בהחלט שווה.
חשבון בבקשה:
קרפצ'יו פילה עגל - 46 ₪
פטה כבד עוף - 38 ₪
סטייק פורטרהאוס יחיד - 209 ₪
טליה טלה 122 - ₪
כוס יין אדום מרינדו רוזה - 29 ₪
סיידר סייד אפקט - 26 ₪
קרם ברולה קלאסי - 33 ₪
מיני מלאבי שמנת ביתי - 19 ₪
סה"כ: 522 ₪ לארוחה זוגית גדולה ומעולה
מרינדו, עין גב. 053-9443542
* הכותב ביקר כאורח במסעדה
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת