נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לאלביק שבמושבה הגרמנית בחיפה הגעתי ביום חם ושמשי. לאורך הרחוב צעדו תיירים שירדו מהספינה שעגנה בנמל שממול, רובם נראו כתושבי אחת המדינות הסקנדינביות, ושמתי לב שחלק מהם נכנסו למסעדת אלביק. בשבילם אוכל סורי/תורכי הוא אטרקציה אותנטית מיוחדת במינה.

אך האוכל באלביק לא מיועד לתיירים בלבד, הוא אטרקטיבי עבור כל אחד, אלביק למעשה הוא "האדון" בתורכית. זה תואר אצולה, ולכן הוחלט לעצב את המקום כביתו של אדון נכבד ורם מעלה  שחי בתקופה העות'מאנית.

בכניסה ניצבים הפטיפון של האדון, מקל ההליכה שלו, התרבוש והתכשיטים שלו. על הקירות תלויים כל הנגינה שרק אנשים מהמעמד שלו יכלו להשיג בעבר – כלי מיתר שונים כמו בוזוקי.

את פנינו קיבל פייר המקסים, שהוא מלצר אך גם בנו של הבעלים. פייר אמנם צעיר אך מבין במטבח האותנטי, וחולם יום אחד להיות שף גדול ובעל מסעדה.

מתחילים
לפתיחה הזמנו, כמו כל ישראלי טוב, פלטת סלטים (35 ₪ לסועד) שכללה: סלט תורכי, סלט טונה, סורימי (סלט סרטנים), סלט פאטוש, סלט כרוב, חמוצים, פיתות קטנות ומדליקות, חומוס, בקדונסייה (טחינה עם פטרוזיליה), כרובית, סלט רוקט, סלט חסה ועוד...הכל היה טרי, ומשיחה עם אמיר מנהל המסעדה, הבנתי שאפילו את התבלינים מרכיבים במסעדה.

למנות עיקריות הזמנו סינייה עגבניות וקבב חלבי. אמנם המנות מזכירות אחת את השנייה, כי בבסיסן שתיהן עם קבב, אך לכל מנה המקום שלה והטעמים המיוחדים שלה.

הסינייה או "עגבניות בטאבון" (85 ₪) הגיעה רותחת בתוך כלי מברזל יצוק. רוטב העגבניות בעבע  ומעל קישטו אותה עגבניות צלויות כהלכה, בשר הכבש השתלב מדהים ברוטב העגבניות העסיסי והמנה היתה קלילה וכיפית, לא גרמה להרגשת כבדות אלא ההפך! פתחה לגמרי את התיאבון שכבר הזדחל אלינו כמובן מפלטת הסלטים המהודרת.

קבב חלאבי מושלם
הקבב החלאבי (95 ₪) היה מדהים ביופיו, למעשה היה שווה להגיע רק כדי לראות את פייר פותח במיומנות רבה, בעזרת סכין, את פיתת הענק שכיסתה את הטאג'ין הצבעוני ששהה בטאבון.

מבפנים, נגלה לנו עולם ומלואו, עולם כזה שמספיק למספר סועדים. היו שם ארבעה קבבים מבשר כבש משובח, אורז שמתובל ברוטב הירקות המאודים שהיו ליד – קישואים, עגבניות ועוד, והכל היה עסיסי כי בושל באדים של בצק האלביק המתובל והקריספי. מעולם לא נתקלתי במנה כמו מיוחדת, ומלבד ייחודה אין ספק שטעימה ועסיסית.

אחרי הכל, מגיע לנו גם מתוק
לקינוח הזמנו את הפררו רושה (35 ₪)  שהוא קרם שוקולד עם ציפוי שוקולד קריספי מעל, ובראש הקינוח היפהפה הזה ניצב פררו רושה גאה, ולצדו על הצלחת גלידת בננה שהחזירה אותי ישר לילדות.

באלביק ניתן גם לערוך אירועים של עד 190 איש, ויש אפשרות ליצור תפריט מיוחד לאירוע, וחוץ מזה שאם טיילתם לכם במושבה והשעה היתה שעת צהריים, הייתי ממליצה לכם על העסקיות השוות מאוד, כמובן זאת רק אם יש לכם הרבה מקום בבטן, כי בעסקית 55 ₪ תקבלו גם שלושה סלטים, גם מנה עיקרית, גם שתייה קלה וגם קינוח.

בקיצור, אם רציתם להגיע למקום שחזר בזמן מבחינת האווירה והתפאורה, ויודע לשחזר מנות מיוחדת מחאלב שבסוריה – זה המקום לפגוש את תבשילי הקדירה, הטאבון העגל והטלה של המטבח האותנטי הזה.

חשבון בבקשה:
סינייה עגבניות - 85 ₪
קבב חלבי - 95 ₪
פררו רושה - 35 ₪
פלטת סלטים - 35 ₪ לסועד שמזמין מנה עיקרית. סה"כ 70 ₪ לשני סועדים
סה"כ 285 ₪ לארוחה זוגית ענקית

אלביק, בן גוריון 6, המושבה הגרמנית, סיטי סנטר חיפה. 053-9441210

* הכותבת הינה אורחת של המסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
אסאדו בר באלונים (צילום: באדיבות המקום)
סטייק בברסרי 107 (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת סבידה (צילום: באדיבות המקום)
בירות של מסעדת ליבירה בחיפה (צילום: באדיבות המקום)
אותנטיות יוצאת דופן במסעדת גאורגיה
בשר משובח ב-BACK TO BLACK
חדשה בשכונה: מרינדו יקנעם
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי