ד.נ.א
בחורשת אורנים אפופת היסטוריה וציונות שוכן מבנה עתיק, נצר לימים אחרים בהם ההתיישבות בעמק יזרעאל היתה בחיתוליה. המבנה שימש את אגודת ה"שומרים", חבורת חלוצים שבאו לגאול את שדות העמק, חרשו שדות, נטעו כרמים וסיכנו את חייהם בהגנה על הבית היהודי המתהווה. אלכסנדר זייד, אחד האמיצים ורבי ההשפעה מקרב המתיישבים, הקים כאן את חוותו החקלאית, ועל גבעות שייח אברק הסמוכה איבד את חייו בהתקפת מרצח. מאז השתנו פני העמק, יובשו הביצות, והיום יישובי העמק משגשגים, השדות מוריקים ומצהיבים בנחת בחלוף עונות השנה. למולם עומד פסלו של זייד, צופה על העמק.
כמוהו גם בית השומרים עומד מנגד, שומר על צניעותו כלפי חוץ, אך בין כתליו תמצאו את מסעדת השף המפורסמת שלו ביער. רק תמונות על קירותיו עוד צופנים סודות, אהבות ותחבולות מן העבר. בניגודיות חביבה לעבר המאתגר מציעה המסעדה תפריט מהוקצע ומסקרן, עם מנות נפלאות בהשראת המטבח הצרפתי. התפריט עונתי, וממש בקרוב, לכבוד יום האהבה, יושק תפריט קיץ רומנטי.
ראשונות
נפגשתי במסעדה עם אמי היקרה לארוחת ערב נינוחה. האווירה הרוגעת, קורות העץ מהן בנוי הצריף ומגע מפות הקטיפה מילאו אותנו בעליצות קיצית נעימה. להגברת השמחה הזמנו קראף יין לבן יבש מיקב טוליפ הסמוך, יין פירותי וקליל שנעם לחכנו (60 ₪). בשעות הערב מוצע במסעדה תפריט הכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 155 ₪ לסועד. איה, המלצרית המקצועית ורבת הקסם, היטיבה לתאר את המנות, להמליץ לפי העדפותינו ולהיות נוכחת ובלתי מורגשת בו-זמנית. בהמלצתה בחרנו בביסק פירות הים ובקבב של דג לוקוס על מצע לאבנה בקארי. לאחר שנלקחה הזמנתנו בחיוך מנוקד בגומת חן, הגישה לנו סלסלת לחמניות חמות עם איולי-חרדל ומטבל קרם קישואים וחציל. המטבלים היו אווריריים ומענגים וריפדו היטב את הקיבה לקראת הבאות.
חיש מהר הגיעו גם המנות שהזמנו; שלושה קבבוני לוקוס בטחינה גסה סודרו על קודקודי משולש הלאבנה, ובמרכזו סלט ירקות קצוץ דק. כיוון האוריינט חוזק עוד יותר בתיבול נענע וצ'ילי פיקנטי. ביסק פירות הים הוגש בצלחת רחבה שמרכזה קעור שהחמיאה למנה. במרכז מרק הדגים העשיר ניצב שרימפס צלוי, וניחוח וניל מפתיע נשזר בו. להשלמת האסתטיקה נבזקו כמה טיפות זמן זית בתנועה סיבובית במרכזה. שתי המנות היו מעניינות וטעימות.
מנה מנצחת
שלו ביער מוכרת כבר שנים כקול דומיננטי ויציב בעולם הגסטרונומי הצפוני. תחת ניצוחם של רוני וכפיר מוגשות ללקוחות מנות ששואפות לשלמות של טעם, מראה וניחוח. בכל מנה מצאנו דגש מרתק וטוויסט מקורי שמגרה את הדמיון ויוצר עניין. בין המנות תמצאו מנות קלילות המתאימות לנשנוש ערב קליל, לצד מנות איטיות וכבדות יותר שיוכלו ללוות ישיבה ממושכת לצד בקבוק יין מפנק.
מסורת קולינארית והקפדה על כללי הטקס הם חלק חשוב מן השרות: היין נמזג לפי הכללים, בין המנות מוגש סורבה לריענון בלוטות הטעם, והעיצוב משדר אלגנטיות בלתי מתפשרת. המסעדה מארחת גם אירועים פרטיים בחדר אינטימי, בחלל המסעדה ובקיץ גם בחוץ על דק עץ רחב ידיים שיכול לארח אירועים רבי משתתפים. בכל האירועים נשמר הסגנון הקלאסי, סימן ההיכר האופייני לשלו ביער.
למנה העיקרית בחרה במנה קיצית וקלילה אחת - פילה ברמונדי ברוטב פרמז'ן ובמנה הדורה וכבדה יותר בדמות שלישיית בקר בציר בקר ושמנת. פילה הדג ערך ביקור קצר בתנור לשם שמירה על טעמו העדין, ומעליו ניצק הרוטב הדומיננטי. שלישיית הבקר הכילה תערובת נבונה של נתחי סינטה, נתח קצבים וחלק מן הירך שנקרא ספיידר, אשר חברו יחד לחוויה מאוד בשרית וטעימה. פירה מתפוחי אדמה שנאפו בתנור עד שרכשו טעם עישון קל היו המאסף המושלם לרוטב הדמי-גלאס בו בושל הבשר, ומנה זו זכתה בכתר המנצחת.
חשבון בבקשה
את הביקור הנעים, אשר נמשך לו אל הלילה הקיצי חתמנו בפנקוטה. הקינוח האיטלקי האהוב עלינו הוכן משמנת טרייה וסוכר מקורמל שהעניק לה צבע שחמחם וטעם גן עדן. קונפי פירות יער ומרקחת פסיפלורה הוגשה בשתי כוסיות שוט לצד הפנקוטה, והוסיפו צבע וחמצמצות כל אימת שטבלנו בהן את הכפית לפני שעמסנו עליה עוד מן הקינוח המצוין. הארוחה המגוונת ומרובת המנות הסתכמה במחיר נוח של 310 ₪ לתפריט הערב, בתוספת 60 ש"ח היין, סה"כ 370 ₪.
שלו ביער, שיכון אלה 2, קריית טבעון. 053-9444052
* הכותב הינו אורח של המסעדה
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת