נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסתבר שכמו יין, גם בירה יכולה להשתבח עם השנים. בכל ביקור שלנו במבשלת הגולן המסעדה פשוט נעשית טובה יותר וקופצת מעל הרף שקבעה לעצמה. זה לא רק המיקום המצויין בתצפית שמעל המרכז התיירותי בכניסה לקצרין, פנינת הגולן. זה שילוב של מוסיקה מצויינת, שירות אדיב וסובלני וכמובן – אוכל מעולה.

פתחנו בלחם הבית, רך בפנים כמו סופגניה ופריך בקליפתו, עם זרעי קימל ריחניים. שלמות. את הלחם ליוו זעתר טחון טרי ושלושה סלטים: טחינה ביתית, פלפל קלוי וסלט חצילים שנמס בפה, בתיבול מהטעימים ביותר שטעמתי בחיי. תצטרכו להגיע לכאן כדי להבין על מה אני מדבר.

טריות משגעת
כהרף עין הגיעו שתי מנות ראשנות נוספות: סלט פטריות טריות וגדולות מוקפצות ברוטב בלסמי מקורמל, מה שנתן צבע נהדר, סמיכות ומתקתקות שניגבנו בכיף עם מעט הלחם שנשאר, וסלט גלילי ששמו הולך לפניו, עם ריחות של אדמה וטעמים כל כך טריים כאילו עתה נקטף מהשדה. הסלט מבוסס על קוביות קטנות של שורש סלק טרי בליווי עלי בייבי, פרוסות סלרי ושקדים קלויים בתיבול עוקצני של שמן זית, בלסמי ולימון שכבשו מעט את הסלק החי ונתנו לו חיים חדשים נוספים. הנגיסה הראשונה עלולה לזרוק אתכם לתוך שדה של חרציות. נשמע כמו קלישאה, אבל לי זה קרה. אולי לא כולם יאהבו את הטריות העוקצנית המשגעת הזו, אבל מומלץ לפחות פעם אחת לנסות, הרי חיים רק פעם אחת.
סלט אדמה. צילום: אבירם חייט

לעיקרית חלקנו צלעות טלה כל כך עסיסיות שאי אפשר לתאר את העונג, ולצידן הוגשו דלורית ותפוח אדמה שנעשה בצורה מושלמת- בישול עדין ולאחר מכן עישון, מה שנתן לו מראה, מרקם וטעם של ישר מהמדורה. על הצלעות מרחנו צ'ימיצו'רי פיקנטי ועל תפוח האדמה ממרח שום ביתי, וקשה לתאר את הצירוף המושלם. כאמור, צריכים לנסות בעצמכם.

ועכשיו לבירות
את הארוחה ליווינו בגולת הכותרת של המקום - הבירות תוצרת המבשלת. הפעם, כדי שנוכל להמשיך באמצע יום עבודה, טעמנו רק שני סוגים מתוך החמישה: את בירת הפילזנר הקלילה (פחות מ-5 אחוז אלכוהול) אך העשירה בטעמים ולצידה את הבירה העונתית, במתכון של הברומאסטר שהחליט הפעם להפתיע בבירה בסגנון בלגי שצבעה ענברי, טעמה עשיר ומגיעה בעוצמה של 8.5 אחוזי אלכוהול.
הצלעות של ברוהאוס

בהמלצת המלצרית המקסימה, קינחנו במוס חלבה יפהפה. המוס מגיע חבוק בין שתי עוגיות שוקולד נהדרות כשהוא חצי קפוא ומעליו גנאש שוקולד מריר. ביס אחד, ושוב חגיגה של טעמים שבאים בדיוק בזמן.

בסוף ארוחה מושלמת גילינו שגם המחיר די מושלם: מכיוון שהגענו באמצע השבוע בין 11:00 ל-18:00, קיבלנו 20% הנחה על כל המנות מהתפריט (בהזמנת מינימום של 75 ₪ לסועד). וזה כולל את הנוף המשגע, מגוון הטעמים והאיכות.

אילו עוד הפתעות מבשלים לנו במבשלת הגולן? על כך עוד נספר בודאי בהמשך.

חשבון בבקשה:
חווית הגולן - טעימות בירה מוגש עם זיתים וחמוצים – 24 ₪ (ל-2 כוסות של 200 מ"ל)
לחם וסלטי הבית -  30 ₪
פטריות מוקפצות - 38 ₪
סלט גלילי - 38 ₪
צלעות טלה -  128 ₪
מוס חלבה - 30 ₪
סה"כ:  288 ₪ לפני הנחת עסקית של 20%

ברוהאוס הגולן, קצרין. 053-9443875

* הכותב הינו אורח של המסעדה

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מושבוצ: מקום נדיר במושב רמות
בורגר קטן בערבה: בורגרים קצרין
ארוחת צהריים באיולי בר בראש פינה
קסם על ים כנרת: מסעדת ביג בן
על היסטוריה ומסעדת ויקטוריה
מקום טוב בצפון: מסעדת מרינדו
פנינה בים של שדות
על הנהר - בית אוכל ושיכר
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי