נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
כבישי הצפון תמיד מביאים איתם הרהורים על חיים אחרים, שקטים ושלווים יותר, מקום בו כולם נהנים מהדברים הפשוטים החשובים. כך נסענו אחרי יום עבודה ארוך ומורכב למסעדת מרוש הקרובה למעלות. ראשית לגבי השם:  פירוש המילה מרוש בערבית הוא אדמה פורייה, ואכן תוצרת המסעדה מגיעה מגידול באדמות פוריות בסביבה. במידה ותבואו עם אורחים מחו"ל ייתכן שהשם מרוש יצלצל להם מוכר, שכן מרוש (Maroush Restaurant) היא קבוצה של מסעדות לבנוניות בלונדון, אותה מוביל מערוף אבו זקי ב-30 שנה האחרונות.

משפחה של מסעדנים
הגענו למסעדה בשעת ערב מאוחרת יחסית. החוויה הראשונה כבר בחניה היא הנוף. בגלל גובהו של המקום רואים מהחנייה את כל מפרץ חיפה מצד אחד את הגליל מהצד השני, בהחלט מראה מרהיב ומלבב בערב אביבי. מיד בכניסה למסעדה, עוד לפני שהתיישבנו, הלכנו לבחון את התמונות התלויות על הקיר. מדובר בציורים עבודת יד שנקנו בשוק בקהיר, המתארים סיטואציות של מסחר זעיר בערים מסורתיות.

הבעלים של מסעדת מרוש הוא נביל חנא. למי שהשם חנא מצלצל מוכר, אז כן , נביל הוא ממשפחת חנא המפורסמת מכפר ראמה, וקשור בקשר משפחתי לזוזו (יוסף) הבעלים של מגדלנה, תנורין, K-babab  וקרובי משפחה אחרים מחזיקים בבעלות במסעדות אחרות בצפון, כך שהבנו מיד שאנחנו בידיים טובות ומקצועיות מאוד.

חיש מהר הגיעו הסלטים לשולחן וכללו 14 סוגים, רובם מוכרים ופופולריים (חומוס, טחינה, חציל, תפוחי אדמה, פטוש וטבולה, עגבניות שרי עם שום ופלפל צ'ילי ועוד) , אבל יחד איתם הגיעו כמה סלטים ייחודים ומעניינים, כמו למשל סלט הסרטנים עם מיונז שהיה מרענן מאוד והוסיף הרבה צבע וטעם לשולחן, וכמוהו גם צלחת ראשי קלמרי מטוגנים, דוגמא ומופת להיתוך (המילה העברית לפיוז'ן) בין אוכל צמחוני מקומי למנות מהים.

בירה כמרענן חיך
כמו תמיד לאחר מנות הסלטים במסעדות מסוגה של מרוש אתה תוהה האם היה טעם להזמין מנות עיקריות והאם לא מספיק להסתפק במנות הסלטים. על מנת להקל על הייסורים החלטנו להזמין בירות. במרוש, כמו ביותר ויותר מסעדות, מגישים כבירה מהחבית את בירה טייבה, שמיוצרת בכפר טייבה השוכן ליד העיר רמאללה (ולא כמו שרבים חושבים בטעות שהיא מיוצרת בעיר טייבה אשר ליד כפר סבא) והוקמה ומנוהלת על יד משפחה פלסטינית אשר חזרה לאזור בשנות ה-90. הבירה קלילה ונעימה מאוד ומתאימה לליווי ארוחות בעלות מרכיבים וטעמים מגוונים.

למנות עיקריות בחרנו קבב חלבי וצלעות כבש, שתי מנות מקומיות אופייניות למטבח הערבי, וטעמן צלוי מאוד באיכות הבשר והתיבול. ראשית הקבב: במנת קבב התיבול הוא חלק גדול מההבדל, במרוש התיבול כולל בעיקר פלפל, מלח, שום ובצל. אין תערובות סודיות ומורכבות אלא מרכיבים פשוטים ונכונים ביחד עם בשר טוב ועסיסי יוצרים מנת קבב חלבי קלאסי ומצוינת. המנה השנייה הייתה צלעות הכבש. מנה קלאסית במסעדות "מזרחיות". במרוש ניכר כי נידל מבין בבשר ובוחר בקפידה את הנתחים, וכך לגבי הצלעות שקיבלנו שהיו נתח בשר צעיר ומעודן, ויחד עם זאת עם מידת שומן נכונה ועשייה טובה ומדויקת על גריל הפחמים. המנה הגיעה עסיסית וחמה ואפשר היה לשמוע את ההנאה מכל לעיסה של שותפתי לארוחה. 

מנה מומלצת
מעבר לכל הסלטים שהם חובה בארוחה, צלעות הכבש הם המנה המומלצת כאן. הבשר המקומי המשובח, התיבול העדין שמדגיש את טעמי הבשר והשומן וההגשה הופכים את המנה (יחד עם בירה טייבה לידה) למנה מעולה ולא כבדה.

למי מתאים
מתאים מאוד למטיילים  הרוצים ארוחה מצוינת לכל המשפחה, ומתאים גם לאלו העוברים במקום בנסיעות עבודה ומחפשים מקום טוב לארוחת צהריים או ערב.

מה אכלנו:
פלטת סלטים לזוג – 90 ₪ 
קבב חלבי – 70 ₪  
צלעות כבש- 90 ₪ 
בירה טייבה – 2 שלישים – 36 ₪  
סה"כ 286 ₪ לארוחה מצוינת שיכולה להספיק גם למשפחה וכוללת גם הרבה ירקות טריים וגם בשר איכותי. 

מרוש, מעיליא. 053-9419240

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה

תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גולדן קורל מול הים (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה על הים במסעדת אבו כריסטו עכו (צילום: באדיבות המקום)
דג קרודו במסעדת רפאלו חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פיצות בביגה פסטה בר קיסריה (צלם: גלעד הר שלג)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי