סתיו תמיד מעלה בי געגוע למשהו שמסתיים, והשנה זה קורה ביתר שאת, כיוון שבקרוב תסתיים תקופה ולא אהיה עוד סטודנט. לפני שאני צולל לעולם של גדולים עם לחצים ודאגות ומטוטלת של מעלה ומטה בהתאם לתנודתיות שוק העבודה, יצאתי עם חברי לספסל הלימודים להיפרד מחיפה - העיר שהייתה אלינו כה טובה בתקופה הסטודנטיאלית. עלינו לסיבוב בטיילת לואי, בהינו ארוכות בים המתנפץ אל שוברי הגלים, בכיפת הזהב של המקדש הבהאי, ובאניות הממלאות את המפרץ. נשמנו את הריח הייחודי לחיפה - שילוב נדיר של אורנים מהול ברסיסי אדוות הלוחות, והלכנו לבקר במסעדת טוקאי - הסינית הוותיקה שבמרכז הכרמל.
אהובה גם על התיירים
טוקאי מציעה כבר 25 שנה מטבח אסיאתי עם דגש על מנות סיניות מסורתיות. לצד מנות ותיקות ואהובות מוצעות גם מנות מתחדשות. זה שנים שהמסעדה אהובה מאוד על קבוצות תיירים ועולי רגל מן המזרח המגיעים לביקור בארץ. המיקום הנפלא סמוך לטיילת ולמרכז הבהאים הופך אותה אטרקטיבית למבקרים. בעיקר חביבה היא על תיירים סינים ואינדונזיים. עבורם עודכן התפריט לאחרונה במנות מן הבית – למשל, קלאמרי בסלרי, עוף סאטה וחמוצים מתוקים-חריפים.
התיישבנו בשולחן הפונה אל הים, מגניבים מבט אל המפרץ האפור של יום סתווי. נענינו בהתלהבות להצעת המלצרית לתה ירוק עם דבש וג'ינסנג בשם "תא אריזונה". מרענן, מיוחד ומומלץ (16 ₪), ולבירה יפנית קלילה וחביבה בשם קירין (18 ₪). בעודנו לוגמים בהנאה, דרך החלונות הגדולים נראו עננים כבדים העולים מן הים, ומטחי גשם תקיפים הפציעו לרגעים. ברקע, בשלווה מוחלטת, התנגנה מוזיקה מזרח-רחוקית, שהשלימה את העיצוב הנבון שמשלב קוים נקיים ומוטיבים סיניים בחלל המסעדה.
געגועיי לגלידה המטוגנת
לשמחתנו, לצד קינוחים מודרניים, הצע הקינוחים בטוקאי כולל גם קלאסיקות, ממש כמו שהיה כשהיינו ילדים. כאן תוכלו למצוא בננה או אננס מטוגנים, בננה-לוטי, וליצ'י, ואפילו גלידה מטוגנת במעטפת פריכה. אז ברור שלא יכולנו לוותר על הגלידה-מטוגנת (28 ₪) מתוקה, וביקשנו אותה עם כל התוספות והשחיתויות- קצפת ורוטב מייפל וגלידה, והטעם היה מתוק ממש כמו בזיכרונות. גם הבננה-לוטי לא אכזבה, ונשאה אותנו על גלי הנוסטלגיה אל שדרות הקווסאן בבנגקוק (28 ₪).
חתמנו את ארוחת הצהרים בפקעת תה מדליקה בטרוף בשם פרח הדרקון (18 ₪). התה הוגש בקנקן זכוכית, ובתחילה נראה כמו פקעת עשבים ולראשה מגבעת אדומה. לאחר כמה דקות נפתחה הפקעת, ומתוכה הגיח פרח יפהפה שצבע את המים בצבע ירקרק, ומילא אותו בשלל ניחוחות של יסמין. שבעים ומרוצים התמתחנו בכיסאות, מחמימים את ידינו בכוסות התה המתרוקנות, בתחושה של עוד.
מה אכלנו?
ארוחה עסקית הכוללת סלט, אגרול, עיקרית ושתייה - 66 ₪
שיפודי עוף ברוטב סאטה - 79 ₪
בירה יפנית קירין - 18 ₪
תה ירוק אריזונה - 16 ₪
בננה לוטי - 28 ₪
גלידה מטוגנת - 28 ₪
תה פרח הדרקון -18 ₪
סיכום חשבון – 253 ₪
גלי ים טוקאי, יפה נוף 108, חיפה. 053-9443022
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת