במסגרת ההכנות לגל התיירות של שנת 2000 והמיסה של האפיפיור על הר הקפיצה בפאתי נצרת, החליטה הממשלה והרשויות להשקיע בפיתוח העיר ולהכינה לגל התיירים. בתי מלון נבנו, מסעדות ומקומות בילוי וכמה קניונים.
ואז הגיעה האינתיפאדה השנייה שפגעה בתיירות לתקופה. ההתאוששות של השנים האחרונות ניכרת בנצרת: בזה אחר זה צצים מקומות חדשים ועדכניים, אוכל גלילי מקומי, אכסניות שיקיות ותיירים שבאים ללילה או שניים; נראה שהחסר הוא מקום עם תרבות מקומית, וערב שבו אפשר לספוג את התרבות המקומית וההיסטוריה של נצרת. עבור כך נולדה כיתאבון - מקום המושך אליו אנשים שחפצים בחוויה חברתית תרבותית נצרתית שמכבדת את ההיסטוריה והתרבות של העיר.
כיתאבון ממוקמת בלב המרכז התיירותי של נצרת, ברחוב המחבר את כנסיית הבזיליקה של הבשורה ואת אזור המעיין (של מרים אמו של ישו), שהפך לטרנדי בשנים האחרונות. משם אפשר גם להגיע ברגל לכנסיית סנט גבריאל האורתודוקסית.
אוכלים וקוראים
כיתאבון מציגה קונספט מסעדות שונה ומרענן, מקום שבו "המזון לנפש" מעורר את המזון לגוף. במקום פועלת חנות ספרים בשפות שונות וספרים על ההיסטוריה של נצרת והגליל. בעתיד מתכנן הבעלים להוסיף ערבי נגינה אוריינטליים, שירה וספרות כך שהמקום ירכז אליו תיירים ושוחרי תרבות מקומית.
הגענו למסעדה בערב סתווי נעים, אזור המסעדה נראה מלא חיים ותיירים מסתובבים באזור ומחפשים מקום נחמד לשבת בו. בכניסה למסעדה הבחנו בכך שרוב יושבי המסעדה הם תיירים. לאחר סיור בחנות הספרים שבמסעדה ובקומה השנייה המעוצבת התיישבנו בפינה לצד תמונות של נצרת מאמצע המאה הקודמת. שותפי לארוחה, אלון, הגיע במצב רוח מרומם לאחר שיום קודם סגר עסקה עם חברת קפה מפורסמת, עסקה שעליה עבד זמן רב, ולכן מיד הזמנו לנו בירות טייבה כדי להשיק לחיים.
ספרותית ומדוברת
שאלנו את הבעלים למשמעות השם כיתאבון ואיך מבטאים את שמה של המסעדה. בשפה הערבית ישנה הערבית הספרותית והערבית המדוברת, והשם הוא למעשה שילוב של מילים בשתי "השפות" - בערבית ספרותית כיתאבון הוא ספר, בערבית מדוברת כיתאבון הוא שילוב של המילים ספר וקפה.
כך מתחילים
למנות ראשונות התחלנו עם סלט פריקה (סוג של חיטה), שהוא תערובת של תבלינים ירוקים עם בצל ופריקה בלדית מבושלת ומתובלת בשמן זית והרבה לימון; מנה מרעננת ובריאה לפתיחת הארוחה. לקחנו גם סלט עוף מוקפץ עם פטריות המוגש על מצע של עלי בייבי, עגבניות וגרגיר. הוספנו עוד חומוס נצרתי מקומי שנעשה במסעדה ובנינו התחלה מפוארת.
וישכון בקר עם כבש
למנה עיקרית חלקנו מנה של סרסיסו בשר - בשר בקר וכבש ברוטב יין לבן. כאמור, הוספנו לצד הארוחה בירה טייבה, בירה שהולכת ותופסת מקום של כבוד לצד הבירות הישראליות והאירופאיות; בירת הגולדן של מבשלת טייבה היא בירת אייל 5% אלכוהול שמשתלבת היטב עם ארוחות קלות ומתאימה למזג האוויר הישראלי.
המנה המנצחת היא ללא ספק הסרסיסו בשר - מנה יוצאת דופן עם טעמים מיוחדים ורוטב מצוין, מנה שלדעתנו היא חובה בכל ארוחה (לאוכלי בשר) במסעדה.
כיתאבון היא בחירה מעולה למי שמחליט לבלות לילה בנצרת או סתם לקפוץ לערב כדי לחוש את האווירה והתרבות של העיר. המקום מתאים גם לערבי חברים המחפשים אווירה שונה מרשתות בתי הקפה ומחפשים מקום המשלב אוכל טוב ואווירה אחרת. זוגות המחפשים רומנטיקה ימצאו גם הם מקום שקט, נעים ומכיל. כמובן שאוהבי התרבות ימצאו פעילויות וערבי תרבות המקום. ב-15.11 מתוכנן אירוע השקה במסעדה שלאחריו תושק תכנית האירועים.
מה אכלנו?
סלט פריקה בלדי – 38 ₪
סלט עוף – 47 ₪
חומוס – 15 ₪
סרסיסו בשר – 60 ₪
2 בירה טייבה - 50 ₪
קולה - 10 ₪
סה"כ: 220 ₪
כיתאבון, כיכר המעיין, נצרת. 053-7933817
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת