נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בצילה של העיר המתפתחת יקנעם שוכנת יקנעם המושבה. בעוד שהעיר צובר לה מוניטין של מקום עם איכות החיים, הקרבה לכביש שש והתפתחות מהירה של אזור היי טק משגשג, נשארה יקנעם מושבה יישוב כפרי המשויך למועצה המקומית מגידו, ומקום השומר על אווירה כפרית וקצב חיים איטי יותר.

מסעדת איילת גפנים ממוקמת בלב יקנעם מושבה. המסעדה מוקפת בגינת צמחי תבלין, המשמשים כחומרי גלם בחלק מהמנות המוגשות במסעדה. עדר של כבשים מסתובב לו בחופשיות ומוסיף לאווירה הכפרית.

מקום עם אופי
עם הכניסה למסעדה אפשר להבחין שמדובר במבנה עם היסטוריה ואופי. השולחנות, הכיסאות, כלי ההגשה וחדרי השירותים אומרים כולם כפריות וייחודיות (אנחנו אהבנו מאוד את הכיורים בחדרי השירותים). מיד לאחר שהתיישבנו קיבלנו שוט של סיידר חם - בדיוק מה שרצינו באותו הרגע.

לאחר הסבר קצר ומדויק של המלצרית על תכנית הארוחה, הגיעו המנות הראשונות. ראשית הופיעו שתי צלחות - בראשונה קרפצ'יו סלק וקולורבי (מיד אימצנו את הקונספט והכנו לארוחת ערב בשישי) ולצידם ארטישוק עם שמן זית על טחינת יוגורט ושקדים. שתי מנות מצוינות לפתיחת הארוחה והתיאבון. המנות באיילת גפנים הן מנות עונתיות המבוססות על מה שהטבע מנפק, ולכן זכינו לסלק ולארטישוק שהם ירקות תחילת חורף.

לאחר מכן הגיע סלט עלים ירוקים עם גבינת עזים בפנקו. לכאורה מנה שאפשר לקבל בכל רשתות הקפה, אבל כאן היה אפשר להרגיש את הטריות ובחירה נכונה ומדויקת של חומרי גלם איכותיים. עולם אחר לגמרי.

גולת הכותרת
ואז הגיע הבריוש בנדיקט עם פסטו. גולת הכותרת לטעמנו. בריוש טרי ורך שנעשה במקום ובתוכו ביצת עין נוזלית ופסטו. שילוב הטעמים שנוצר מהבריוש הצרפתי החמאתי עם החלמון המתקתק של הביצה יוצר טעם מושלם בפה.

משם המשכנו לפלאפל שקדים - מבחוץ נראה מעט דומה לפלאפל אבל מבפנים טעמים אחרים וטבעיים יותר. ערבוב של שקדים וירקות על מצע רסק עגבניות, המנה הזו מלווה את איילת בעלת המקום כבר כ-20 שנה והביקוש למנה נמשך.

למרות שכבר התחלנו להתמלא הגיעה המנה הבאה - סירות קישוא ממולאות בעשבי תיבול ופרמז'ן. הקישוא היה מאוד טרי ומעט גולמי בעשייה שלו, יחד עם זאת הפרמז'ן ועשבי התיבול איזנו אותו ויצרו הרמוניה של טעמים.

ויש עוד גולת כותרת
למנה אחרונה בארוחה הגיע גולת הכותרת השנייה של הארוחה - שקשוקת עלי מנגולד עם גבינת קשקבל ולצידה חלה מתוקה וחמאה מתובלת. מנה מצוינת שהיא כמעט ארוחה בפני עצמה. השקשוקה, ביחד עם החלה והחמאה, יוצרים מנת חורף מעולה, שלמרות שהעובדה שכבר היינו מלאים הצלחנו לאכול כמעט את כולה ולהישאר עם טעם של עוד.

לסיום הארוחה הגיע קפה חם וצלחת קינוחים עשירה בפירות העונה. קרם בורלה ופבלובה - שהיא ההתמחות של המקום בתחום הקינוחים.

חידושים והפתעות
חשוב לציין את העובדה שלא מדובר בארוחות בוקר קונבנציונליות. מדובר במקום לאנשים שמעריכים חומרי גלם טריים, ארוחה שמוגשת בשלבים, קהל שיודע לקחת את הזמן ובא לארוחה של כשעה וחצי. מכיוון שהתפריט הוא עונתי ומבוסס על חומרים טריים, ביקור אחד במסעדה אינו מספיק – התפריט משתנה אחת לכמה חודשים, ומציע חידושים והפתעות בהתאם לירקות הטריים בעונה.

במקום ניתן גם לערוך אירועים של עד 80 איש, כך שמאוד מתאים מאוד לאירועים משפחתיים, אירועי חברה וערבי חברים. איילת, בעלת המסעדה, מנהלת גם את קייטרינג איילת גפנים - קייטרינג ייחודי המתמחה באירועי שטח כבר למעלה מ-20 שנה.

לאוהבי הטיולים בטבע - לאחר הארוחה וסיור במושבה ניתן לעלות דרך רחוב הגורן לנחל השופט, לסיור שאורכו כ-1 ק"מ, ומתאים במיוחד לילדים ונגיש לנכים, אך יחד עם זאת מאוד רומנטי ומתאים לטיול זוגי לאחר הארוחה. בדרך יש טחנת קמח ומערות, ולכל אורך המסלול המים זורמים, ובצד עצי ערבה ושיחי פטל. מקסים.

מה אכלנו?
הארוחה עולה 85 ₪ לאדם, כך ששילמנו 170 ₪  לארוחת בוהריים שהחזיקה אותנו עד הערב והשאירה טעם של עוד.

המטבח של איילת (איילת גפנים), יקנעם המושבה. 053-6130351
 
* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גולדן קורל מול הים (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה על הים במסעדת אבו כריסטו עכו (צילום: באדיבות המקום)
דג קרודו במסעדת רפאלו חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פיצות בביגה פסטה בר קיסריה (צלם: גלעד הר שלג)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי