נגישות
נגישות

הולכת ומשתבחת: מסעדות דגים בעכו

אילו אסוציאציות מעוררת בכם עכו העתיקה? ים כחול? היסטוריה מעניינת? נמל? קחו את הכל, תוסיפו מסעדות דגים מעולות וקיבלתם טיול שלא תמצאו בשום מקום אחר בארץ. קצת על עכו, ובעיקר על המסעדות שהופכות אותה למרכז קולינרי מובהק

מסעדות בצפון חדשות מהצלחת
שרון שגב
תאריך פרסום: 17/02/2015, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כמו אישה מנוסה היא מפתה אותך לסייר בסמטאות הציוריות שלה, לעלות על החומות ולספוג קצת אוויר ים מלוח והיסטוריה עתירת קרבות, אהבה, דם וכוח. היא יודעת שברגע שהגעת, אתה תחזור אליה שוב. תטייל, תתפעל, תאכל ותאזין. תאזין בעיקר לרחש הגלים ולקרקוש הסירים של המסעדות המקומיות.

עכו ידועה במסעדות הדגים המעולות שלה, שעושות שימוש בחומרי הגלם הטריים ביותר – דגה ופירות ים שמגיעים טרי-טרי בכל יום, מיד לאחר שנתפסו ברשתות הדייגים, וירקות ועשבי תבלין שנמכרים בבזאר הטורקי.

על החוף או קצת יותר פנימה – עכו משופעת במסעדות שף מודרניות, ברים שמגישים פירות ים בקונוס מקרטון, וגם מסעדות מוכרות וותיקות כמו אורי בורי מצדיקות את המוניטין שיצא למקום. מתחם קולינרי ראוי עם קריצה אל הים.

רוח חדשה נושבת בנמל
ממש על החוף, מול המעגן, שוכנת אלמרסא, מסעדתו של השף עלאא מוסא. עלאא רק בן 30, אבל עשה קילומטראז' לא מבוטל בתחום המסעדנות, כשהתחיל אצל אורי בורי, עבר דרך שבדיה במסעדה צרפתית מכוכבת משלן, עד שהגיע למסקנה שהוא רוצה להגיש אוכל גלילי אותנטי במקום הכי יפה בצפון. את הנוף מאלמרסא אי אפשר לתאר בכלל, צריך להגיע ולהרגיש. האוכל שמוגש במקום מדגים את החיבור המדהים עם המטבח הערבי הגלילי והמטבח המודרני, שעושה שימוש בטכניקות מתקדמות, ומשתמש בחומרים שאינם החומרים המקובלים במטבח הערבי. במנות המסעדה מתגלמת החשיבה מחוץ לקופסא של השף מוסא, שהצליח מעל ומעבר להביא משהו אחר לעכו. אחת המנות המעניינות במקום היא הסביצ'ה אינטיאס שמוגש על קרם חציל שרוף, לימון כבוש פיקנטי וביצי טוביקו. מנה מצוינת אחרת היא קלמארי צרוב עם קרם אבוקדו וזוקיני, וכדאי לנסות גם את הפילה לוקוס על קרם ארטישוק ותפו"א אפוי. אל המקום מגיעים בעיקר, לא תאמינו, אנשים ממרכז הארץ. שמה של אלמרסא עבר לאורך החוף והגיע אל תל אביב. הבשורה שמביא איתו עלאא מושכת אנשים שמוכנים לנסוע שעה וחצי-שעתיים כדי לטעום מהרוח החדשה שנושבת בנמל עכו.
מרק חריימה של אלמרסא. צילום: יפית בשבקין
קובה ים, אלמרסא. צילום: יפית בשבקין
אל קוקושקה, פרימיום סנאק בר, סביר שתגיעו אם שמעתם עליו מפה לאוזן, או במקרה כשתסיירו בבזאר הטורקי. מקום קטן, אינטימי ומסקרן, בבעלותו של גיל רודיטי ואשתו, שהצפינו אחרי כמה שנים טובות במסעדות תל אביביות נחשבות, והחליטו לפתוח מקום ביתי שיגיש אוכל רחוב מתוחכם ליד הבירה. נקניקיות, צ'יפס, המבורגר, קלמארי, ברבוניות ועוד מנות ים מתחלפות לפי מה שמגיע באותו היום מהדייגים. גיל ממליץ לנסות שיפודי שרימפס צלויים מושרים במרינדה, ופלאפל סרטנים שעשוי מבשר סרטנים ועדשים. מנת הקלמארי הפכה ללהיט של המקום, והסוד הוא, לפי דבריו של רודיטי, במרינדה שמבוססת על תערובת קמחים מתובלת עם נענע, פטרוזיליה, טחינה, דבש ועוד דברים טובים. קוקושקה (הכינוי של גיל ואשתו זה לזו, מסתבר), פתוחה 6 ימים בשבוע (בלי ימי שני), ועובדת בין השעות 11:-18:00, שביום חמישי הם פתוחים עד הלקוח האחרון. הקהל מעורב, אך עם נוכחות חזקה של צעירים. אגב, ב- tripadvisor הם מדורגים במקום הראשון בצפון.
קוקושקה. צילום: גיל רודיטי
אם לא שמעתם עד היום על אוסמה דלאל, השף הצעיר שעושה קסמים ומתחזק מסעדונת מעניינת בבזאר הטורקי, אתם עוד תשמעו. אוסמה, בסך הכל בן 24, מצליח להיות סמל לעתיד המסעדנות בישראל, כשהוא מלהטט בין הסירים לקהל ומגיש מנות מדויקות ומגוונות. המסעדה קטנה, אך הביקוש גדול. התפריט שלו כולל סלטים רעננים כמו סלט עדשים וסלט פריקה. הוא משתמש בחומרי הגלם הכי טריים שיש באזור, וגם בדגה הטרייה שמגיעה מהנמל. הקונספט של דלאל הוא לתת לסועד להרגיש ממש כמו אורח, וזו לא משימה קשה במקום אינטימי כזה.
סלט פריקה. צילום: אוסמה דלאל

מואדי ערה אל הים
ממשיכים בסיור ומגיעים לאל באבור. מכירים את המסעדה הותיקה ששוכנת על ואדי ערה? הסניף העכואי שלה נפתח, וגם שם המנות בהשראת המטבח הערבי-גלילי, אך במקום חיית השדה שמים כאן דגש על חיית הים. אל באבור לא חסכו בפתיחת המקום. העיצוב נעשה על ידי אדריכל ידוע בהשקעה של מיליוני שקלים, וחומרי הגלם נבחרים בקפידה. במנות הראשונות מיטב סלטי הגליל, לאחר מכן יש אוכל ערבי עונתי כמו סלט ח'ובזה, עלת' או עקוב ובעיקריות יש בשרים וגם דגים ופירות ים. בקשה קטנה ותודו לנו - תשאירו מקום גם לכנאפה.

שני מקומות נוספים ששווה לקחת בחשבון הם סבידה ודוניאנא. סבידה (דיונון) היא בר מאכלי ים שפתח דן שמולוביץ'. דן עשה השתלמות בקורדון בלו והתמחה במסעדות יוקרה בארצות הברית. כאן הוא בחר את הלוקיישן הכי אותנטי שיכל למצוא למנות כמו סביצ'ה, סלט שוק עונתי ומנות דגים (שלמות או פילטים) לפי מה שמגיע באותו היום מהנמל. האוכל, אגב, מוגש בכלים מתכלים מתוך התחשבות באיכות הסביבה. המקום נמצא תחת קשתות עתיקות מדהימות. בהחלט נקודה קולינרית מעניינת ומעוררת השראה. גם דוניאנא בחרה לה מקום אסטרטגי – ממש על חומות עכו העתיקה. נקודה מדהימה שממנה ניתן לראות עד מפרץ חיפה. גם כאן מגישים מנות של בשר ושל דגים ופירות ים, כשהדגש הוא על מאזטים. מנות קטנות אך איכותיות שמאפשרות לסועד לדגום ולטעום מכמה עולמות. כך מגישים אוכל בעולם החדש.
פירות ים בדוניאנא. צילום: בן כהן

ואחרון חביב, לו שמורה פינה של כבוד – אורי בורי. היחיד שותיק יותר בעכו מהמסעדה עצמה הוא המבנה בן ה-400 שנים שבה היא שוכנת. לאורי ירמיאס לא נמאס להאכיל את כולם. הוא הגורו של הדגים ונמצא כבר שנים רבות בפנתיאון של המסעדות הטובות בישראל, ומסעדות הדגים בפרט.

אין ספק שמעכו לא תצאו רעבים. היא מקבלת את פניכם בשמחה, מעניקה לכם כמה שעות של קסם עכואי טובל בכחול של ים, בטחב הריחני של הסמטאות, במאפיות, ברוכלי השוק ובמסעדות המצוינות שספק שומרות על צביון המקום, ספק לוקחות אותו אל העולם החדש.

>> לכל המסעדות בעכו

תמונה בראש העמוד: דוניאנא. צילום: בן כהן
תמונה בעמוד הבית: מסעדת אלמרסא. צילום: יפית בשבקין

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי