בהחלט שלו שם ביער, מאות מטרים בלבד מצומת השומרים הסואנת, מעבר ליער אורנים ואלונים ובין בתי השכונה של קריית טבעון. מעין שלווה כזו, כאילו הזמן עצר מלכת. בדיוק התפאורה המתאימה לארוחת ערב טובה, אליה הגענו כדי להירגע קצת מהלחץ שבחוץ.
הכניסה היא דרך שביל יפה החוצה גן ירוק ומטופח עם פרחים, צמחי תבלין ודקורציה. זה בדיוק המקום ששלו ביער עורכים בו אירועים (עד 240 אורחים בקיץ). המשכנו דרך בר המשקאות החיצוני ונכנסנו פנימה.
סיפורה של ההתיישבות הציונית
במסעדה עצמה האווירה רומנטית ואלגנטית. וילונות וכיסאות עץ עתיקים ומרופדים ומפות לבנות תחת פמוטים מעוצבים, עיצוב נעים השומר על כבוד המבנה העתיק וההיסטוריה שלו. המבנה קיים משנות ה-40 של המאה הקודמת והיה שייך לאגודת השומרים. המסעדה למעשה מהווה מעין מוזיאון קטן המספר את סיפור ההתיישבות בעזרת תמונות, ספרים וחפצים התלויים על הקירות. פעם בשנה, כך טוענים, מתקיים שם מפגש של ותיקים וצאצאי השומרים.
כל ההיסטוריה הזו בהחלט מעוררת תיאבון, אז מתוך תפריט הקיץ הלכנו על עסקית ערב נהדרת ומשתלמת התקפה בימי חול, אך מחוץ לשעות עסקית הרגילות המקובלות. העסקית כוללת מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית וקינוח לבחירה מהתפריט ב-155 ₪ לסועד. בחורף יש תפריט שונה המתאים לישיבה מול האח הבוערת שבמרכז החדר. חוץ מזה יש גם תפריט ספיישל צרפתית וחצי, חצאי מנות בסגנון ארוחת טעימות.
לפתיחה
סלסלה גדולה של לחמניות הבית, חמות ופריכות, עם ממרח עגבניות מיובשות ומטבל חציל קלוי נפלא. את זה ליווינו ביין לבן טרה גוורצטרמינר של יקב טפרברג מתוך תפריט אלכוהול מאוד עשיר ומשובח.
הראשונות
אחרי התלבטות קלה בחרנו בשתי מנות מבטיחות: סיגר חתוך ממולא בשקדי עגל טחונים ולימון כבוש עם לאבנה ועגבניות צלויות, שילוב מאוד מיוחד וטעים, ובפטה כבד עוף העטוף כולו בשכבת שוקולד לבן על מצע רוטב צ'אטני פסיפלורה - סלט של טעמים שמשתלבים יחד בצורה מושלמת: המליחות הקלה של הכבד, המתיקות הייחודית של השוקולד הלבן, עקצוץ חריפות של הפלפל והחמצמצות המרעננת של הפסיפלורה. כל זה בליווי טוסטונים מתובלים. בהחלט אין מילים.
ועכשיו לעיקר
המבחר מפתה ומגוון; אנחנו בחרנו ברביולי במילוי צוואר טלה ברוטב שמנת, על מצע לאבנה, שום קלוי וקונפי עגבניות. הבצק דק ועשוי בצורה מושלמת והמילוי פשוט טעים. בנוסף בחרנו ב"טריו" - מנה חדשה יחסית של שלושה סוגי נתחי בשר: נתח קצבים, סינטה וספיידר-קאט (נתח מהירך) על מצע פירה תפוחי אדמה ושעועית ירוקה ברוטב דמי גלאס - ציר בקר משובח. הכל היה עשוי כמו שצריך וחתם את פרק העיקריות בהצלחה.
ואיך אפשר בלי הקינוחים
פרפה חלבה בציפוי גנאש שוקולד על מצע שברי פיסטוק מקורמלים עם שערות חלבה מעל – פשוט מענג -
ופנקוטה מפנקת בניחוח וניל ברוטב פסיפלורה קוקוס ופירות יער. זיהינו שם אפילו תותי עץ טריים.
כל המנות מעוצבות בטוב טעם ומהוות סוג של השלמה לעיצוב המוקפד והנעים של המקום, שמשתלב עם מוסיקה נעימה ובאווירה שלווה ורגועה. לא נותר אלא לקחת נשימה עמוקה, רגע לפני חזרה לכבישים הסואנים ולחיים שמחוץ ליער.
בצהרים המסעדה פתוחה לאירועים ולקבוצות בתיאום מראש. מומלץ להזמין מקום גם לארוחת הערב.
מה אכלנו?
2 כוסות יין לבן - 64 ₪
2 עסקיות ערב הכוללות מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית וקינוח לבחירה מהתפריט לכל סועד - 310 ₪
סיכום חשבון: 374 ₪
* כתבה פרסומית
צילומים: אבירם חייט
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת