אל מסעדת מילגרו (נס בספרדית) הגענו בשעות הערב המוקדמות. התיישבנו בחוץ, כאשר מצד אחד הגנים הבהאים היפהפיים ומצד שני הים הכחול הגדול של חיפה. הפעם הצטרף אלי עמיתי לעבודה – אילן היקר, שיודע דבר או שניים על אוכל, בייחוד על מטבח צרפתי. כשפגשנו את פליקס (בעלים ושף במילגרו), נוכחנו לדעת שאת רוב ניסיונו ולימודיו הקולינריים עשה בויטל (בצרפת), ובהחלט לאוכל היה ניחוח צרפתי-אירופאי משהו.
תיירים, ישראלים ויורדי ים
פליקס הוא הבעלים של המקום מזה 9 שנים. הוא הקים את מילגרו, מסעדה שהופכת בסופי שבוע לדאנס בר, בו נפגשים תיירים, חיילים אמריקאים שמגיעים מאניות צי העוגנות לימים אחדים, וגם כמובן אזרחים טובים כמו ישראל ישראלי.
עוד לפני שהחלטנו במה נפתח, שתיתי בירת קריק דובדבנים (25 ₪) הישר מהחבית; צוננת, מתקתקה וקלילה, ואילן הזמין את הארדינגר (25 ₪) החיטית למדי, שגם היא מחבית.
לפתיחה קיבלנו מבחר של סלטים טריים: סלט ירקות, סלט חצילים פיקנטי, סלט כרוב עם שמיר ולחם הבית בליווי חמאה, שום שמיר ואלף האיים. בעודנו סועדים, הגיעה המנה הייחודית שחיכינו לה - ונציה (65 ₪), העשויה מכדורי ריזוטו ממולאים בגבינה, על מצע שרימפס ברוטב שמנת, רוקפור ושזיפים מיובשים. כדורי הריזוטו היו עטופים בפירורי לחם קראנצ'ים (סגנון פנה לדברי פליקס), והשזיף המיובש ברוטב היה לא צפוי אך עם זאת טעים להפליא! השרימפס היה עסיסי ומלא נוכחות.
>> להזמנת שולחן במסעדת מילגרו
מיקס לוהט של בשרים
בנוסף הזמנו ביף סטרוגונוף (75 ₪) - רצועות בקר מוקפצות ברוטב שמנת פטריות ובצל, הנשפכים מתוך לחם הבית הטעים והקראסטי. מיקס הבשרים (120 ₪ לזוג) הע-נ-ק לא איחר לבוא, ובראשו שיפוד אנטריקוט עסיסי רך וטעים להפליא, כאשר מתחתיו קבבים, צ'וריסוס הום מייד (כבש ובקר), לבבות, חזה עוף ובשרים נוספים, כשעליהם רוטב צ'ימיצ'ורי חמצמץ ונהדר. לאחר שניסינו איכשהו להתגבר על הכמות הזו לצד ריזוטו מעודן, שוחחנו עם פליקס שסיפר לנו על המקום המשפחתי שלו.
מלבדו עובדים במסעדה אביו, אימו ואחותו. חלק גדול מהמלצרים והטבח עובדים במקום כמעט מהיווסדו לפני 9 שנים, וכל אורח שנכנס לוחץ את ידו של פליקס, שואל מה נשמע ומה חדש ורק אז מתיישב ומזמין את המנה הקבועה. מדי פעם פליקס מארגן ערבי התרמה עבור גופים שונים שנוגעים לליבו, כמו למשל ערב התרמה לאתליטקה הקלה, וזה לא במקרה. ניקי פאלי, אלוף ישראל בקפיצה לגובה לשנת 2008, עבד כמארח במילגרו (פיקנטריה קטנה על הדרך).
כדאי לדעת
המקום מוכן לארועים של עד 50 איש, ומי שמגיע בצהריים באמצע השבוע זוכה לארוחת צהריים מעולה ב-29.90 (לדוגמא: שניצל עם תוספות) ומי שמשקיע לכיוון האנטריקוט המעולה שיש פה ישלם רק 59 ₪. הדבר שהכי הפליא אותנו זה שהמקום פתוח 24 שעות, כך שאפילו אם מתחשק לכם לשתות קפה או בירה ולחטוף משהו ב-4 לפנות בוקר, תמיד יהיה שם אחד מבני משפחת מילמן שיקבל את פניכם בברכה. כבר לא נשאר מקום בבטן, אבל יצאנו עם הבטחה שנחזור לקינוח.
חשבון בבקשה:
בירת ארדינגר 25 ₪
בירת קריק דובדבן 25 ₪
ונציה 65 ₪
ביף סטרוגונוף 75 ₪
מיקס בשרים לזוג 120 ₪
אספרסו קצר 8 ₪
סה"כ: 318 ₪
* כתבה פרסומית
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת