נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

יצאנו ביום אביבי (כמו בכל "החורף" השנה) למסעדת 300 גרם שבמושב בצת. בדרך נזכרנו שאת בצת אנחנו בעצם מכירים מאחד הטיולים השנתיים לפני הרבה שנים. מזג האוויר והדרך הבטיחו טובות, כבישי הגליל תמיד נותנים הרגשה של חופש.

בארץ הצימרים
מיד בכניסה למושב אפשר לראות את השינוי שעברו חלק גדול מהמושבים בארץ בשני העשורים האחרונים. מחקלאות משקית לתיירות המבוססת צימרים, מסעדות עסקים קטנים ו"עבודות חוץ".

המסעדה עצמה שוכנת בחצר אחורית במושב, בין עצי אורן מקסימים ואווירה כפרית. מיד כאשר מחנים את האוטו מתפשטת הרגשה של מקום הזמן זז בקצב איטי ונכון יותר.

ב-300 גרם הלכו על קונספט כשר, למרות שחלק גדול מפוטנציאל הסועדים הם תיירים וצימריסטים של סופי השבוע. הייחוד הגדול בנושא התפריט הוא תפריטי טעימות, שמהם יכול כל סועד למצוא את הקומבינציה המתאימה לו, וליהנות מארוחה הכוללת מבחר גדול של מנות בתמחור מצוין. 

האווירה במסעדה נותנת הזדמנות לשיחה שקטנה ללא הסחות דעת, והתנתקות של כמה שעות מהיומיום הישראלי הלחוץ והלוחץ. ראוי לציין כי צוות המסעדה נותן שירות אישי לכל סועד, החל מבניית הארוחה ועד לפרטים הקטנים במהלך הארוחה עצמה.

>> להזמנת שולחן במסעדת 300 גרם

טטו שיגיע רחוק
מבחינתנו התפריט האולטימטיבי במסעדה הוא תפריט ה-129 ש"ח לסועד, שבהחלט נותן תמורה מלאה ואף יותר מכך. ישנו גם תפריט ב-99 הכולל פרגית, המבורגר או סלמון, אבל רצינו ללכת על הבשרים, שהם תחום ההתמחות העיקרי של המסעדה.
התחלנו בסלטים. ראשית הגיעו חציל בטחינה שהיה נימוח ועדין, פלפל מעושן ברוטב יין, טטו מלון ומוס בצל, כולם בליווי לחם הבית המצוין.

הטטו מלון בצ'ילי מתוק וכוסברה היתה מנת פתיחה מנצחת, (עם בירה ליד), מנה שלדעתנו עוד תגיע למסעדות תל אביב כמרענן חיך (מה שנקרא בצרפתית Amuse Bouche). הצעתנו – אסור לפספס.
לעיקריות לקחנו אנטריקוט וסינטה, וכאמור, כפי שאפשר להבין משמה של המסעדה, בשרים כשרים הינם ההתמחות שלה, וכמו במנות הראשונות גם כאן לא התאכזבנו. הבשרים היו עשויים בצורה טובה ומדויקת, ובעלות טעמים נהדרים.

אם כבר מוס, אז חלבה
קינחנו במוס חלבה. השותף שלי לארוחה הוא מכור ידוע לחלבה, ולדעתו המרקם והטעם של המוס היו טובים ומדויקים, כמו גם טמפרטורת ההגשה. כאמור, קינוח טוב, מדויק ולא מתוק מדי לסיים איתו ארוחה.
יחד עם השירות המצוין, האווירה הכפרית של פעם וארוחות עסקיות המתאימות לכל כיס, בצת מעולם לא נראתה קרובה ומזמינה יותר.

חשוב לציין כי העסקיות מותנות בכך שכל הסועדים בשולחן מזמינים מנה עסקית. סועד שיושב בשולחן ולא יזמין, יחויב בסכום של 50 ₪ על המנות הראשונות ולחם הבית שמוגשים באופן חופשי.

חשבון בבקשה:
שתי עסקיות של 129 ₪  - 258 ₪
קינוח חלבה - 35 ₪ 
סה"כ: 293 ₪ 

* כתבה פרסומית

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
הנמל 24 חיפה (צילום: באדיבות המקום)
ברוסטקה ב-HFA (צילום: באדיבות המקום)
מסעדת גולדן קורל מול הים (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה על הים במסעדת אבו כריסטו עכו (צילום: באדיבות המקום)
דג קרודו במסעדת רפאלו חיפה (צילום: באדיבות המקום)
פיצות בביגה פסטה בר קיסריה (צלם: גלעד הר שלג)
מרתף היין העתיק בזכרון יעקב (צילום: באדיבות המקום)
פלטת סלטים במסעדת רותס (צילום: באדיבות המקום)
כוכב הצפון - מסעדת NICE TO MEAT היא קרנבל קולינרי
מוסד ליד הים - מועדון ארוחת בוקר
ברונו מארס בפארק הירקון – איפה אוכלים?
מסעדת הפופ אפ שולחן גלילי: ממטעמי המטבח הערבי