חוף הים בראשון לציון השתנה ללא היכר בשנים האחרונות, ומרצועת חוף חולית ושוממת למדי הפך חוף הים לקרקע מוצקה למסעדות מכל מין וסוג. בין חלוצי ההתיישבות הראשונים הייתה מסעדת קלדרון, שהתיישבה לה על החוף עם קונספט של מסעדת חוף סטנדרטית, אך לפני שנה הגיעה הגאות והעבירה את מסעדת קלדרון מהחוף עצמו אל הטיילת הפסטורלית וגם הקונספט התהדר והשתנה.
ים של מנות
כשנכנסים למסעדה מיד מבחינים בפאר ובהשקעה שבעיצוב. ניתן גם לשבת בחוץ, ממש על הטיילת, אבל גם אם בחרתם את פנים המסעדה - לא תתאכזבו. ממקמים את עצמנו על ספה נוחה, מתפלאים מהבר, נהנים ממוסיקת הרקע ומכינים את הבטן.
לאחר מספר דקות, ירדו אל השולחן צלוחיות סלטים צבעוניות כצבעי הקשת. סלטים ישראליים טריים וטעימים, ורק כדי לסבר לכם את האוזן נגיד לכם כי נהנינו מסלט ערבי קצוץ דק, טחינה מעולה, פסטו, סלט גזר, פלפלים קלויים, חומוס טעים, סלט עגבניות שרי, חצילים במיונז וחציל קלוי, כרוב סגול ולבן וסלק רך, וכמובן שלכל הסלטים מצטרפות פיתות, וברגע שנגמרים סלטים, ממלאים אותם מחדש.
המנות הראשונות הגיעו אף הן: כרובית מטוגנת עם רוטב צ'ילי - מנה די מוכרת לכאורה, אך כרובית היא ירק שחייבים לדעת איך להתנהג איתו, וכאן הטיגון המדויק יצר כרובית קריספית וחמימה. תענוג בכל ביס. קיבלנו גם פטריות שמפיניון ממולאות בארבע גבינות. מנה מרעננת, מעולה, עם טעמים נהדרים שבעיקר גורמת לך לפתח תיאבון ולפתח ציפיות להמשך.
פינת העיקרית
בפינת המנות העיקריות היו הרבה לבטים. מקורות יודעי דבר המליצו מאוד על הפיש אנד צ'יפס, אך גם הלברק הפתוח בגריל היה נשמע מאוד מפתה. לבסוף, למרות הקרבה לים, בסופו של דבר הרמנו קונכייה ושמענו בשר. הזמנו המבורגר קלדרון 250 גרם עסיסי, עם כל הירקות הנכונים בתוכו ועם צ'יפס קראנצ'י ליד, וכמובן שהזמנו את נתח הפילה, שכולו 220 גרם של אושר עילאי, מתקתק מציר היין האדום עליו היה מונח. ליד הפילה קיבלנו תוספת של ירקות על הגריל, שהיו ממש טעימים ובהחלט היוו השלמה מעולה למנה. הפילה עצמו, מעבר למתקתקות שבו, היה רך ובכל ביס השמעתי את רעש האמממ... מה שגרם לאנשים סביבי להסתכל עליי ולבקש מהמלצרית את מה שההוא הזמין.
דיזרט בים
כאן, להבדיל מהמנה העיקרית, בכלל לא היה מקום להתלבטות. הבנתי מיד שאני אוכל את "המלבי של אירית", שהיא אשתו של הבעלים שמכינה את המלבי בעצמה. אני באמת מכור למלבי ולא כל מלבי טעים. יש יחידי סגולה בארץ שמכינים מלבי טוב, אך אירית בהחלט נכנסת לליגת האלופות.
מלבי מעולה עם מרקם עשיר, לא טובע במי ורדים, מתקתק עם טוויסט ריבתי וסמיך מלמעלה. פשוט ללקק את האצבעות. אם זה לא הספיק הגיעה גם עוגת שוקולד טופי חמה, שזו משימה למכורי שוקולד ונשים בהריון. עוגה חמה וטעימה עם ימבה שוקולד וטופי שנמס מהחום, מנה שבהחלט הביאה איתה סיום מתוק לערב קולינארי טעים.
לסיכום
הקלדרון טיפסה כמה שלבים במדרגות הקולינריה, ונראה כי היא נותנת מענה מצוין למשפחות, זוגות או סתם לחברים שבא להם להתפנק. המסעדה אינה כשרה. ישנו גם תפריט בוקר עשיר, ועם נוף לחוף ים יפה שכזה לא צריך לבקש יותר. כמו-כן ניתן לעשות אירועים בקלדרון עד 100 בערך, המקום רחב ידיים מרשים, ובטוח שגם לאורחים יהיה טעים. כל שנשאר לי עכשיו הוא לנסות לקום מהכיסא ולעלות את המדרגות לחניה. בהצלחה.
חשבון בבקשה:
פלטת סלטים - 44 ₪ במילוי חופשי
פטריות ממולאות - 32 ₪
כרובית קלדרון - 35 ₪
המבורגר קלדרון - 64 ₪
פילה אנטריקוט - 109 ₪
המלבי של אירית - 28 ₪
שוקולד טופי חמה - 42 ₪
סה"כ: 354 ₪ לזוג לערב מתוק על החוף
קלדרון, הטיילת 19, ראשון לציון. 053-9440530
* הכותב ביקר כאורח המסעדה
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת