בין הדברים שאני הכי אוהב זה למצוא מקומות מעולים לאכול בהם, כאלה שלא שמעתי עליהם אף פעם. מהמקומות האלה שאתה נכנס אליהם כמעט במקרה וללא המלצות קודמות, משהו שאתה מוצא באמצע הדרך ופשוט סוחף אותך פנימה למסע של טעמים. קצת כמו קולומבוס, רק של מסעדות.
אפטר קולינרי
ביום ראשון האחרון לאחותי הייתה יומולדת, אבל החמודה הקטנה נשארה תקועה בבסיס באולגה. למזלה יש לה אח גדול שדואג לה גם ברגעים הקשים, ולכן התקשרתי למפקדת שלה ודאגתי שהיא תוכל לצאת איתי לאיזה כמה שעות כדי לחגוג יומולדת. אספתי אותה ונסענו ל׳דג על הנחל׳ שבחדרה, ממש על הנחל כפי שהשם אולי מרמז.
דג על הנחל היא בדיוק המקומות האלה שגורמים לי להרגיש כמו מגלה ארצות. עד לאותו היום לא שמעתי על המקום, אבל מאותו היום אני בטוח שאחזור אליו לעוד.
התיישבנו אל השולחן ותוך כמה רגעים נחתו עלינו ערימות של סלטים בשלל צבעים וסגנונות. קיבלנו גזר מרוקאי, סלק, סלט תירס ומיונז, עגבניות חריפות, סלט סלרי מעולה, כרוב, רסק עגבניות, חצילים במיונז, ועוד סלט חצילים נהדר, טחינה וחומוס. השולחן היה עמוס מצד לצד וגרם לי להרגיש כאילו אני בדרך לארוחת מלכים. נהניתי מהמחשבה שאחותי אולי חוזרת לבסיס אחרי זה, אבל לפחות היא הולכת להתפנק קצת ביומולדת.
ואיזה פינוק זה היה. גם המלצר שבאמת היה מדהים, וגם טל ביטון, מנהל המסעדה, דאגו שלא יחסר לנו דבר והתנהגו כאילו אנחנו אורחים בביתם. זה משהו שהיה ניתן גם לראות אצל שאר האורחים במסעדה, שנראה היה שכולם מכירים את טל כבר שנים לפי הדרך שבה הוא ברך כל אדם שנכנס והתיישב. נראה שזה אכן מקום שאנשים חוזרים אליו לעוד.
לוקוס על
עם כל סלט שנגמר מיד קיבלנו אחד חדש, ובינתיים הזמנו בשרים. אחותי הזמינה את האנטריקוט, כיאה לבעלת השמחה, ואני הזמנתי את הלוקוס. שנינו התמוגגנו על המנות שלנו. הלוקוס היה עשוי בצורה מעולה, כאשר הוא קצת קריספי מבחוץ והבשר פשוט מתמוסס לך בפה. את האנטרקוט גם הייתי חייב לטעום כמובן וגם הוא היה עשוי בצורה נהדרת. עסיסי, רך ושמנמן במידה.
לסיום, ולמרות שהתפוצצנו, שאלנו מה יש לקינוח. המלצר הציע לנו אבטיח או גלידה ואנחנו בחרנו פה אחד בגלידה. להפתעתי, ומכיוון שזכרתי שקינוחים לא היו רשומים בתפריט, כאשר שאלתי כמה זה עולה, טל אמר לי שזה על חשבון הבית. איזה כיף לסיים ככה ארוחה. אם תשאלו אותי, השירות לא פחות חשוב מהאוכל, ובדג על הנחל השירות גורם לך לתהות למה לא כל המסעדות נוהגות כך עם אורחיהן.
אנחנו הגענו למסעדה בערך ב-9 בערב, וכבר קבעתי עם אחותי שפעם הבאה שנבוא נשתדל להגיע בצהריים כדי לשבת בחצר הגדולה של המסעדה וליהנות מהנוף שיש מסביב. המקום, אגב, נראה כאילו הוא גם בנוי לאירועים, כאשר בר גדול ומפואר מקשט את פנים המסעדה, והחצר העצומה והנוף שלה מהווים תפאורה נהדרת. תבואו לבקר.
חשבון בבקשה:
סלטים - 10 ₪ לסועד
אנטרקוט - 89 ₪
לוקוס - 110 ₪
קנקן לימונדה - 18 ₪
סה״כ - 237 ₪ לשני סועדים
דג על הנחל, צה"ל 100, חדרה. 053-9372870
* הכותב הינו אורח של המסעדה
*הכתבה מכילה תוכן שיווקי
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת